НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Четвер, 28.03.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Липень » 19 » Не куріть у квартирі
15:13
Не куріть у квартирі
У прокуреному приміщенні не просто погано пахне – там небезпечно жити. Такого висновку дійшли фахівці кількох наукових центрів США, вивчивши наліт, який залишається після куріння на всіх без винятку поверхнях навіть після провітрювання кімнати. Цей наліт пошкоджує клітинну ДНК, призводячи до онкологічних захворювань. Причому його токсичність з часом тільки посилюється.
Річ у тім, що нікотин, з якого наліт в основному складається, здатен довгий час вступати в хімічні реакції з речовинами, що містяться в кімнатному повітрі. Зокрема, йдеться про азотисту кислоту, в результаті з'єднання з якою утворюються тютюноспецифічні N-нітрозаміни (ТСН) – речовини, що мають канцерогенні властивості. Найнеприємніше, що цих токсичних сполук майже нема у свіжому тютюновому димі. Лише 24-годинний вплив ТСН на людські клітини викликає в них розриви ниток ДНК. А якщо врахувати, що нікотин залишається на твердих поверхнях приміщення, в якому курять, всотується в м'які меблі, килими, одяг, штори тощо, стає ясно, що живучи в прокуреній квартирі, курець продовжує отруювати себе вже іншими новими порціями токсинів.
Звичайні методи очищення приміщення не можуть усунути ці наслідки куріння: вчені з’ясували, що ці зловісні ТСН зберігаються в пилу і на поверхнях предметів обстановки більше двох місяців після того, як курець або курці покинули будинок або квартиру. Автори дослідження радять боротися радикальнішими методами, наприклад, зробити ремонт і повністю змінити меблі.
Переглядів: 340 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz