НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Четвер, 28.03.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Липень » 5 » Михайло Папієв: Приватне підприємництво – це потужний механізм, який дозволяє населенню самостійно працевлаштовуватись
17:37
Михайло Папієв: Приватне підприємництво – це потужний механізм, який дозволяє населенню самостійно працевлаштовуватись
У понеділок під керівництвом голови Чернівецької обласної державної адміністрації Михайла Папієва відбулася чергова апаратна нарада. Під час засідання йшлося про перспективи бізнесу, працевлаштування,  Інвестиційний фонд «Буковина» та захист рослин від шкідників.

Тільки бізнес
Зокрема голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв наголосив, що державна підтримка та створення сприятливих умов для розвитку малого і середнього бізнесу – запорука економічної могутності Буковини.
– Президентом України у програмі «Україна для людей» та у Націо­нальному плані дій на 2013 рік чітко окреслено, що у сучасних умовах подолання наслідків економічної кризи малий та середній бізнес має стати ключовим фактором розвитку регіонів та утвердження їхньої самодостатності, – зазначив Михайло Миколайович.
І додав, що приватне підприємництво – це потужний механізм, який дозволяє населенню самостійно працевлаштовуватись та створювати нові робочі місця для інших, залучати зовнішніх та внутрішніх інвесторів та бути важливою складовою розвитку області. – Під­твердженням цьому – європейські країни, де регіональний малий і середній бізнес фактично створює економіку всієї держави. Ця тема, безсумнівно, є надзвичайно близькою для нашого регіону, де нема великої кількості потужних підприємств, натомість – багато невеликих фірм, які досягають успіхів у майже всіх галузях економіки, – наголосив губернатор. Принагідно голова обласної державної адміністрації акцентував увагу керівників структурних підрозділів і відомств регіональних органів виконавчої влади на тому, що Чернівецька область вже має унікальні проекти, які варті уваги та популяризації.
– До прикладу, Інвестиційний фонд «Буковина», до створення якого долучились підприємці краю, – це реальна можливість для кожної молодої, креативної та працелюбної людини відкрити свій власний бізнес. На рахунку Фонду є 8 мільйонів гривень і ці гроші мають бути скеровані на конкретні справи з конкретними результатами, – зауважив Михайло Папієв та додав, що крайова влада продовжуватиме розпочату роботу щодо створення комфортних умов ведення малого і середнього бізнесу.

Під наглядом фітосанітарів
Як повідомив начальник державної фітосанітарної інспекції Чернівецької області Лазар Фіалковський, з початку року інспектори здійснили 80 планових та 1 позапланову перевірку суб'єктів господарювання і за їхніми результатами склали 22 приписи та притягнули до адміністративної відповідальності одну особу.
– Фітосанітарна інспекція області співпрацює з майже 2000 суб’єктами господарювання, які здійснюють господарську діяльність, пов’язану з виробництвом та обігом об’єктів регулювання та отримують фітосанітарні послуги, – зазначив Лазар Фіалковський.
– З початку року ми обстежили сільськогосподарські та лісові насадження на загальній площі 9150 га в 11 сільськогосподарських районах на виявлення та інвентаризацію старих вогнищ карантинних організмів. Нині в області триває робота з локалізації та ліквідації найпоширеніших регульованих шкідливих організмів на загальній площі понад 3 тисячі гектарів.
– У період вегетації рослин під постійним контролем фахівців інспекції перебувають посіви сільськогосподарських культур та багаторічних насаджень, продукцію з яких вивозять на експорт чи в інші регіони України. Окрім цього, в краї зареєстровано майже 40 деревообробних підприємств, які відповідають фітосанітарним вимогам і здійснюють обробку деревини та дерев’яної тари, – наголосив посадовець.
Як повідомляють у прес-службі Чернівецької ОДА, ос­нов­ні завдання Держфітоінспекції в регіоні – охорона території області від занесення або самостійного проникнення з-за кордону карантинних об’єктів; здійснення контролю за додержанням законодавства про карантин рослин, інспектування та видача фітосанітарних та карантинних сертифікатів; здійснення державного контролю за проведенням фітосанітарних заходів, що застосовують до карантинних організмів відповідно до закону та міжнародних договорів України; контроль за виконанням вимог та умов проведення знезараження об’єктів регулювання, які переміщаються через державний кордон України та межі карантинної зони підприємствами, установами та організаціями;  проведення систематичних обстежень земель сільськогосподарського призначення та інших об’єктів регулювання.
Підготувала
Альона ЧОРНА
Переглядів: 365 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz