НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     П`ятниця, 29.03.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Липень » 5 » У чернівецькому держлісгоспі незаконно вирубали понад 100 елітних дубів?
17:24
У чернівецькому держлісгоспі незаконно вирубали понад 100 елітних дубів?
У розпорядженні редакції газети «Свобода слова» є фото з пнями елітних дубів, які спиляні на території Чернівецького держлісгоспу (директор Олександр Тимофєєв)
у Садгірському лісництві поблизу села Бояни і зовсім близько від «Сонячної долини» у лісі, через дорогу, котра веде на Арборяни.
Дерева спиляно поспіхом, крони покидано просто лісу, а сухостій, про вирубку якого весь час нагадує на нарадах голова облдержадміністрації Михайло Папієв, успішно продовжує стояти поруч спиляних дубів. Пні без клейма, що вказує на те, що більше сотні елітних дерев спиляно у незаконний спосіб. Місцеві люди набрели на пні легко, бо ті навіть не були нічим прикидані, що в принципі тепер проблема, бо сухого листя чи хмизу в лісі нема. Як пояснили фахівці, дубам по 30-40 років. Ще наші журналісти встановили, що елітну деревину вирубано приблизно на території 63-64 кварталів, хоча відповідних табличок розмежування не виявлено.
Свого часу наша редакція задавала понад десяток питань пану Тимофєєву насамперед в зв’язку з піратською заготівлею дров та стихійної реалізації їх з автомобілів на дорогах, прилеглих до Чернівецького держлісгоспу. На жодне із заданих питань відповіді ми не отримали. Сподіваємося, що зараз на питання як, хто, коли вирубав такий масив дуба поблизу села Бояни відповідь ми таки отримаємо. Якщо не від пана Тимофєєва, то від правоохоронців. Думаємо, що ця інформація спонукає до кардинальних дій і голову Чер­ні­вецької ОДА Михайла Папієва, який жорстко намагається навести порядок у буко­винських лісах, де правлять бал такі керівники як, приміром, Олександр Тимо­фєєв, який, до слова, як стверджують співробітники, навіть не має відповідної профільної освіти.  
Вл. інф.

 ДОВІДКА ЯК ЗНАЙТИ МІСЦЕ НЕЗАКОННОЇ ВИРУБКИ
Якщо рухатися з Боян у бік села Арборяни треба повернути направо біля криниці на перехресті, наліво буде «Сонячна долина». По­тім рухатися приблизно 400 метрів уздовж лісового масиву. Перед ним за 300 метрів по­вер­нути наліво, потім перед стіною лісу – нап­раво, проїхати ще метрів 350 і повернути на­ліво в ліс. За 60 метрів від краю лісу і зна­хо­диться ділянка, попенне фото якої ми подаємо у газеті.
Ця інформація є шикарною ілюстрацією до ма­теріалу Світлани Ісаченко, яка сумнівається у доцільності тотального контролю за ви­руб­ками у буковинських лісах. Не будемо пильними – випиляють на нуль.
Переглядів: 410 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz