НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Субота, 20.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 12 » КОЖЕН ТРЕТІЙ УКРАЇНЕЦЬ ПОТРЕБУЄ ДОПОМОГИ ПСИХІАТРА
10:15
КОЖЕН ТРЕТІЙ УКРАЇНЕЦЬ ПОТРЕБУЄ ДОПОМОГИ ПСИХІАТРА
Суцільна дурка…
На переконання лікарів, кожен третій українець протягом свого життя страждав на ті або інші психічні розлади, а отже повинен був звернутися за кваліфікованою допомогою фахівців. Проте насправді, як свідчить статистика лікарів, цього не відбувається.
Про це повідомила головний позаштатний психіатр МОЗ України Ірина Пінчук під час брифінгу "Захист прав душевнохворих в Україні: медичні аспекти", який відбувся в четвер, 11 квітня у Міністерстві охорони здоров'я.
"Під нашим доглядом знаходиться 2,5% населення України. Але це тільки ті люди, які звернулися до нас за допомогою. Тим часом, за даними епідеміологічного дослідження, яке проводилося під керівництвом Асоціації психіатрів України, кожен третій протягом свого життя потребує допомоги лікаря психіатра", - сказала Пінчук.
Крім того, як зазначила вона, ці цифри свідчать про те, що маючи проблеми зі здоров'ям, наші співвітчизники нехтують допомогою фахівців: "Вони вирішують ці проблеми самі або звертаються до лікарів іншого профілю, а отже, лікуються не завжди кваліфіковано". Пінчук також повідомила, що, за даними цього ж обстеження, "лише 20% людей з важкими формами хвороби звертаються за психіатричною допомогою".
За її словами, психічне здоров'я є складовою політичної безпеки нашої держави. "Одним з європейських критеріїв є ставлення держави до психічного здоров'я. Надання психіатричної допомоги - це компетенція МОЗ України. Але психічне здоров'я є набагато більш широким поняттям, і сюди мають підключатися багато інших міністерств і відомств".
Вона також зауважила, що в нинішньому глобалізованому світі економіка, соціальне життя і психічне здоров'я взаємопов'язані. "З погіршенням соціально – економічної ситуації в країні погіршується і психічне здоров'я людей", - резюмувала Пінчук
Переглядів: 361 | Додав: Informer | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz