НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Вівторок, 23.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 6 » НА БУКОВИНІ ЗМЕНШУЄТЬСЯ РІВЕНЬ ЗЛОЧИННОСТІ СЕРЕД НЕПОВНОЛІТНІХ
13:03
НА БУКОВИНІ ЗМЕНШУЄТЬСЯ РІВЕНЬ ЗЛОЧИННОСТІ СЕРЕД НЕПОВНОЛІТНІХ
Тішить…
Підліткова агресія має безпосередні коріння у найближчому оточенні підлітка, тобто батьки, однокласники, друзі. Важливим фактором збільшення проявів агресії у дітей є доступний і неконтрольований медіа-простір, який нас оточує, засилля жорстокості на телебаченні та в мережі Інтернет. Як наслідок з’явився новий метод цькування однолітків – через соціальні мережі. Стримати негативний вплив медіа, Інтернет-інформації складно. Тому в першу чергу батькам варто відслідковувати, які телевізійні програми дивиться дитина, які сайти відвідує, як проводить свій вільний час. Але, нажаль, батьки не завжди прикладають зусиль для виховання своїх дітей.
За словами начальника кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Чернівецькій області Миколи Басараба, з початку року за невиконання батьками, або особами, що їх замінюють обов’язків щодо виховання дітей до адміністративної відповідальності уже притягнуто 230 дорослих осіб, у минулому році - 474 особи.
Працівниками Чернівецької міліції спільно із органами освіти постійно досліджуються прояви агресії серед дітей. Для директорів загальноосвітніх навчальних закладів та заступників з виховної роботи у районах області організовуються круглі столи за результатами обласного соціологічного дослідження «Виявлення схильності до проявів девіантної поведінки школярів». Під час проведення таких зустрічей правоохоронці інформують про стан криміногенної ситуації серед неповнолітніх, у тому числі учнів шкіл, планують спільні заходи щодо подальшої співпраці між різними гілками влади у запобіганні правопорушень та злочинів серед дітей, розробляють і впроваджують практичні механізми.
- Цей комплекс заходів є досить результативним. Про це свідчить зменшення злочинності серед неповнолітніх. До прикладу за грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, у 2012 році було притягнуто до відповідальності 12 дітей, у 2011 році - 16; за нанесення середньої тяжкості тілесних ушкоджень – 4 проти 5; за нанесення легких, середньої ступені тяжкості тілесних ушкоджень, побої та мордування, що є прямим наслідком дитячої агресії у 2012 році було притягнуто 10 неповнолітніх. Кількість розбоїв, грабежів також зменшилась - 21 злочин у 2012 проти 31 у 2011 році – зауважує начальник відділу. - Також спостерігається динаміка зменшення і адмінправопорушень.
Аби протистояти підлітковій агресії, не достатньо дій лише державних інстанцій. У подоланні цієї проблеми велику роль відіграють дорослі, а особливо їх поведінка та увага приділена дитині. Батьки мають пам’ятати, що у сім’ї, де панує любов, де з дитиною розмовляють і пояснюють їй, що у світі важливішим є добро і повага, виросте морально сильна та хороша людина.
Переглядів: 426 | Додав: Informer | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz