НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Четвер, 28.03.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 27 » НАЙБІЛЬШЕ ЗВЕРНЕНЬ ДО ПРОКУРОРІВ СТОСУЮТЬСЯ ДОДЕРЖАННЯ КОНСТИТУЦІЙНИХ ПРАВ І СВОБОД ГРОМАДЯН
11:08
НАЙБІЛЬШЕ ЗВЕРНЕНЬ ДО ПРОКУРОРІВ СТОСУЮТЬСЯ ДОДЕРЖАННЯ КОНСТИТУЦІЙНИХ ПРАВ І СВОБОД ГРОМАДЯН
За результатами минулого року
У 2012 році до прокуратури міста Чернівці надійшло 989 звернень громадян, що на 4 % менше, ніж у 2011-му. Безпосередньо працівниками прокуратури розглянуто 434 з них. Крім того, у зв’язку із невідповідністю вимогам Закону України «Про звернення громадян» прокуратура міста минулого року повернула 15 звернень, зазначивши при цьому підстави відмови їх розгляду.
Кожне третє звернення, а загалом – 361 направлене для розгляду прокурорам Шевченківського, Першотравневого та Садгірського районів обласного центру, оскільки проблеми, які в них порушувалися, були предметом розгляду прокуратур районів. У всіх цих випадках про спрямування звернень заявники інформувалися належним чином.
Прокуратурою міста у 2012 році задоволено 24 звернення громадян. Найбільша кількість звернень стосувалася додержання конституційних прав і свобод громадян – 263: одне – з питань оплати праці, 2 – соціального захисту, одне стосувалося адміністративних правопорушень, 2 – захисту прав дітей.
Випадків звернення громадян до суду з позовами про визнання неправомірними дій працівників прокуратури міста Чернівці у зв’язку з неналежним їх розглядом і вирішенням минулого року не було.
Слід також зазначити, що прокуратура міста систематично планує та проводить перевірки дотримання органами державної влади і місцевого самоврядування, державного контролю, об’єднаннями громадян, підприємствами, установами, організаціями, незалежно від форм власності, законодавства про звернення громадян.
Зокрема, минулого року такі перевірки проведено у Чернівецькій міській раді, Департаментах містобудівного комплексу та земельних відносин та Житлово-комунального господарства, управлінні Держкомзему в місті Чернівці, Шевченківському, Першотравневому та Садгірському РВ УМВС України в Чернівецькій області.
За результатами перевірок виявлені порушення строків та порядок розгляду звернень. Тому за документами прокурорського реагування до відповідальності притягнуто 3 посадових осіб.
Переглядів: 341 | Додав: Informer | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz