НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     П`ятниця, 26.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 2 » Найстаріший скелелаз знову підкорить Еверест
12:13
Найстаріший скелелаз знову підкорить Еверест

Японець Юшіро Міура, якому 80 років, утретє підніметься на Еверест. Таким чином він учергове стане найстаршим підкорювачем цієї гори, повідомляє BBC. У складі команди з дев'яти чоловік чоловік підніметься на гору за маршрутом Едмунда Хілларі і Тенцинга Норгеєма, перших підкорювачів Евересту. За словами альпініста, його не стільки хвилює звання найстарішого скелелаза, скільки можливість дістатися до вершини. «Якщо у вас є величезне бажання, мужність і витривалість, ви зможете дістатися на вершину вашої мрії, - розповів він. - Якщо я доживу до 85 років, я скочуся по Чо-Ойю (гора в Гімалаях висотою 8201 метрів). Це моя нова мрія».
Міура пережив чотири операції на серці, щоб позбутися від аритмії. Він постійно перебуває під наглядом фахівців-кардіологів із Токіо. У 1975 році Юшіро Міура став першою людиною, яка спустилася з вершини Евересту на лижах. Тоді він проїхав майже 2400 метрів, почавши спуск на позначці 8000 метрів. Востаннє альпініст підкорював вершину Евересту п'ять років тому, завоювавши титул найстарішого скелелаза в світі; пізніше його рекорд побив 76-річний житель Непалу.
Переглядів: 396 | Додав: chorna | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz