НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Субота, 20.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Липень » 26 » Нарада з питань реалізації проекту «Нове життя»
09:42
Нарада з питань реалізації проекту «Нове життя»
Цього тижня під керівництвом голови облдержадміністрації Михайла Папієва відбулося чергове засідання робочої групи з реалізації Національного проекту «Нове життя» – нова якість охорони материнства та дитинства» у Чернівецькій області.
Нагадаємо, що мета проекту – покращення показників репродуктивного здоров`я населення регіону, зменшення показників материнської та малюкової захворюваності та смертності, шляхом створення потужного полого-допоміжного закладу третинного рівня.
Він передбачає створення в кожному регіоні потужних перинатальних центрів, які об`єднають зусилля акушерсько-гінекологічної та педіа­тричної служб для пок­ращення показників репродуктивного здоров`я населення. Згідно з нормативами МОЗ України (наказ МОЗ України від 31.10.2011 р. №726) у Чернівецькій області має бути створений один обласний перинатальний центр – високотехнологічний медичний заклад третього рівня, який надаватиме спеціалізовану акушерсько-гінекологічну та неонатологічну допомогу.
У засіданні взяли участь керівник Національного проекту «Нове життя» – нова якість охорони материнства та дитинства» Віктор Сірман, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, проектанти та підрядники. Присутні обговорили стан реалізації в області цього проекту, розглянули питання щодо використання коштів, виділених для створення Чер­нівецького обласного перинатального центру цього року та роботу з підвищення кваліфікації кадрів майбутнього закладу. Після обговорення питань порядку денного учасники наради визначили основні завдання з реалізації проекту в області. Йшлося, зокрема,  про механізми пришвидшення освоєння коштів місцевого та Державного бюд­­жетів та необ­хідність пе­регляду плану-графіка створення перинатального центру з урахуванням початку освоєння бюджетних коштів. Також серед нагальних завдань із реалізації проекту є подальша підготовка кадрів для центру.        З цією метою заплановано відрядити відповідних спеціалістів у перинатальні центри України й провідні клініки Німеччини для проходження стажування. Це особливо актуально у зв`язку із запланованим оснащенням перинатального центру найсучаснішим обладнанням.
Переглядів: 313 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz