НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Четвер, 18.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 4 » Першого квітня Михайло Папієв жартував і вирішував важливі справи
10:55
Першого квітня Михайло Папієв жартував і вирішував важливі справи

У День сміху під керівництвом голови Чернівецької ОДА відбулася апаратна нарада. Спершу Михайло Папієв поцікавився, хто з присутніх не брав участі в суботньому мітингу. Посадовці мовчали. А губернатор наголосив, що на всіх, хто не був на ході, треба підготувати подання на звільнення. Таким жартом Михайло Миколайович привітав усіх з Днем сміху і побажав гарного настрою. Від посмішок перейшли до серйозних справ.  
 Час прибирання
Очільник крайової виконавчої вла­ди нагадав, що з настанням весни варто пильну увагу приділити благоустрою на­шого краю. Буковина до Вели­кодніх свят повинна бути охайною і прибраною.
– Необхідно звернутися до органів місцевого самоврядування, депутатського корпусу, всієї громади краю з проханням долучитися до цієї роботи. За цей час комунальні служби та структурні підрозділи в усіх населених пунктах краю повинні прибрати від сміття автомобільні дороги, зони відпочинку, придорожні лісосмуги, парки, сквери, цвинтарі, ринки тощо, – наголосив Михайло Ми­колайович. Пра­ців­никам служ­би автомобільних доріг у Черні­вецькій області було доручено прибрати всю соляно-піщану суміш, яку вони висипали за зимовий період.
Як писанка має виглядати і місто Чернівці. За словами зас­тупника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Василя Тимофєєва, соляно-піщану су­міш з чернівецьких вулиць ліквідують з допомогою спеціальних пилососів. Крім цього, працівники ЖРЕПів ведуть й інші при­биральні роботи.

 Економічний розвиток потребує реальних планів
За словами Михайла Па­піє­ва, Чернівецька область повинна максимально використовувати усі наявні ресурси задля наповнення місцевих бюджетів та відродження економічної активності регіону. Йдеться про використання ресурсного та інвестиційного потенціалу кожного населеного пункту краю для розвитку підприємництва, створення нових робочих місць, розвитку інфраструктури.
– Природний, у тому числі сільськогосподарський, рекреаційний, туристичний потенціал нашої області не використовується у повній мірі та на повну потужність. А тому необхідно у кожному населеному пункті краю мати чіткий реалістичний план соціально-економічного розвитку, і це завдання як райдержадміністрацій та місцевих рад, так і територіальних громад міст і сіл. Йдеться про можливість отримання ними додаткових стабільних надходжень в місцеві бюджети, а, отже, майбутнє наших населених пунктів і їхніх жителів, – зазначив очільник крайової виконавчої влади. Відтак Ми­хай­ло Миколайович доручив департаменту економічного розвитку та торгівлі обласної державної адміністрації переглянути існуючі карти інвестиційних об’єктів регіону та доповнити їх новими актуальними пропозиціями, а також залучити до цієї роботи органи місцевого самоврядування та інститути громадянського суспільства.

 Інвестиції в гідне майбутнє
У всіх навчальних закладах краю та у центрах позашкільної освіти невдовзі стартує проведення Всеукраїнського конкурсу юнацької творчості "Майбутнє моє та моєї країни". А для вдалого проведення необхідно добре підготуватися.
– Кожна буковинська дитина віком від 12 до 17 років через участь у цьому інтелектуальному змаганні може проявити себе, свої здібності, таланти й отримати за свою роботу визнання і цінні  подарунки. Про цю ініціативу повинні знати якомога більше дітей, їхніх батьків, педагогів, вихователів, і осторонь конкурсу не має залишитися жоден освітній заклад Буковини, – зазначив Михайло Папієв. Таким чином відбудеться орієнтир підростаючого покоління на успішну освіту, власний постійний розвиток, позаяк лише так можна досягти кращих стандартів рівня та якості життя у рідній державі, – зауважив Михайло Папієв. За словами директора департаменту освіти і науки, молоді та спорту Черні­вецької обласної державної адміністрації Михайла Бауера, організація заходу ведеться належним чином, тож конкурс пройде на високому рівні. І педагоги, і діти зацікавлені у такому конкурсі, адже це дає змогу реалізувати свої творчі здібності.

 Звіт про виконану роботу
Під час апаратної наради заступник директора – начальник управління з питань цивільного захисту населення департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення обласної державної адміністрації Анатолій Дудка розповів, що з метою попередження загибелі людей від переохолодження впродовж зимового періоду було організовано цілодобове чергування соціальних патрулів із залученням працівників територіальних управлінь Держ­тех­ногенбезпеки та Міністерства внутрішніх справ України, соціальних і медичних працівників області, визначено маршрути та порядок доставки потерпілих до найближчого пункту обігріву або лікувального закладу. – Со­ціальні працівники територіальних центрів з обслуговування одиноких непраце­здатних громадян долучалися до роботи бригад соціального патрулювання в районних центрах, зокрема на своїх дільницях здійснювали патронаж одиноких громадян похилого віку, інвалідів. Со­ціа­льний патруль комп­лекс­ного за­кладу  соціального за­хисту без­домних жителів «На­родна допомога», проводячи до 5 рейдів на тиждень, надав соціальні послуги 91 бездомному буковинцю, загалом його пос­лугами впродовж цієї зими скористалося понад 400 жителів ре­гіону, – зауважив Анатолій Дудка. Зві­туючи, він наголосив, що в області працювали 168 пунктів обігріву громадян, у т.ч. були вста­новлені намети з теплогенераторами та стаціонарні пункти, забезпечені гарячим чаєм та продуктами харчування. Загалом з початку похолодання послуги з обігріву надано 1 тис. 589 мешканцям області.

Альона ЧОРНА
Фото автора
Переглядів: 379 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz