НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     П`ятниця, 19.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 4 » Про особливих дітей турбується особисто Президент
10:23
Про особливих дітей турбується особисто Президент
Про соцзахист дітей з особливими по­требами йшлося днями  під час спільної прес-конференції заступника директора департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Юрія Півня та в.о. директора обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Особлива дитина» Жанни Хащевої. Говорили про впровадження нових соціальних ініціатив Президента Ук­раїни «Діти – майбутнє України».
За словами Юрія Півня, уже невдовзі збі­льшиться державна допомога малозабезпе­ченим сім’ям. За попередніми розрахунками, кожна сім’я додатково отримає цього року в середньому на 619 грн., а у 2014 році –  на 976 грн. більше порівняно з 2012 роком. Також цього року в 1,5 раза збільшиться надбавка на догляд за дитиною-інвалідом, яка потребує постійного стороннього догляду, та пе­ред­­бачене збільшення розміру соціальної допомоги для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які мають інва­лід­ність. Суттєво, що діти, які знаходяться під опікою, у 2013 році отримуватимуть від держави мінімальну соціальну допомогу в розмірі 895 гривень.
Також посадовець заявив, що є чимало охочих, які всиновлюють дітей з особливими потребами. І це дуже важливо, адже діти по­чуваються краще в сім’ях. Моральний клімат для них є вкрай необхідним. На запитання: «Чи лікують особливих дітей прийомні батьки?», чиновник відповів, що за цим стежать соціальні служби.
Завершуючи свою доповідь, Юрій Півень з гордістю розповів про Всеукраїнський центр реабілітації інвалідів „Віра, надія, лю­бов”. До дітей він час від часу навідується і з впевненістю може сказати, що їхні умови набагато кращі ніж деякі сімейні. Нага­даємо, що під опікою отця Жара перебувають 169 діток з особливими потребами. Вони от­риму­ють високопрофесійний догляд та всі необ­хідні соціальні послуги.
Розповідаючи про роботу Чернівецького об­ласного центру соціальної реабілітації ді­тей-інвалідів «Особлива дитина», Жанна Ха­щева зауважила, що в їхньому закладі соціа­льну та медичну реабілітацію  проходять 32 вихованці з вадами здоров’я. Починають проходити лікування у центрі з 6 місяців. До того часу діти потребують посиленої домашньої опі­ки.
Вони отримують соціальні, педагогічні, психологічні послуги та медичний супровід безкоштовно. До того ж діти мають змогу якісно і смачно харчуватися.
Альона ЧОРНА
Переглядів: 381 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz