НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Середа, 24.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 4 » ТАРАС ЧОРНОВІЛ: З «БАТЬКІВЩИНИ» ДО ПР МАЄ ПЕРЕЙТИ 20 ЛЮДЕЙ
16:33
ТАРАС ЧОРНОВІЛ: З «БАТЬКІВЩИНИ» ДО ПР МАЄ ПЕРЕЙТИ 20 ЛЮДЕЙ
І що то буде?…
Вихід народних депутатів з фракції «Батьківщина», очевидно, пов’язаний не з якимись внутрішніми конфліктами, а з тим, що ці люди формально чи неформально будуть співпрацювати з Партією регіонів.
Про це сьогодні у коментарі ІА ZIK заявив екс-народний депутат Тарас Чорновіл.
За його словами, у фракції «Батьківщина» насправді конфлікти «всіх з усіма». Тим більше, це зумовлено поведінкою Яценюка і Турчинова, які взагалі не враховують позиції депутатів. «Тобто конфлікти там є постійні, але зараз включена активна програма Партії регіонів з формування твердої більшості однією фракцією без участі комуністів, з якими, як ми бачимо, весь час у них проблеми», – зазначив він.
Чорновіл заявив, що для нього особисто несподіванкою став тільки вихід Олега Канівця, бо «Львівська область, мажоритарний округ – це занадто серйозно».
Також колишній нардеп нагадав, що по тому ж округу, де обирався Канівець, йшов Ігор Осташ, але люди відмовились його підтримувати, тому що «тупо проголосували за того, кого їм сказав Яценюк».
«Тому тут питання до львів’ян. Виборці Львівської області сьогодні поповнили Партію регіонів ще одним депутатом через те, що не хотіли виконати свій громадський обов’язок і голосувати мудро. Навіть осуджувати Канівця в цій ситуації вважаю недоречним. Треба осуджувати самих себе і розбиратися зі своїм вибором», – заявив Чорновіл.
Крім того, він зазначив, що з фракції також вийшов Роман Стаднійчук, який зовсім недавно зайшов у парламент замість Сергія Власенка. «Було абсолютно зрозуміло, що розблокування парламенту, яке відбулося під його введення, було добре обумовлено. Воно відбулося на особисте прохання секретаря РНБО Андрія Клюєва – я абсолютно не сумніваюся. Оскільки йому потрібно було завести свою людину, він знайшов пропозиції, від яких лідери опозиції не змогли відмовитися», – сказав Чорновіл і нагадав, що цей нардеп, за деякими свідченнями, близький до Давида Жванії.
Крім того, Чорновіл переконаний, що процес виходу депутатів з «Батьківщини» продовжиться. «За старою пам’яттю мені доводиться спілкувати з багатьма людьми з Партії регіонів, і на момент відкриття нового скликання Верховної Ради вони чітко казали, що в них уже є 100-відсоткова домовленість, що більше як 20 людей з фракції «Батьківщина» гарантовано будуть працювати з більшістю. Цей процес мав відбуватися в перший-другий день роботи нового парламенту, але прецедент, який відбувся з Табаловими, багатьох налякав і вони взяли тайм-аут. Це люди які зайшли, в основну за квотою «Франту змін» – бізнесмени, там немає фактично жодного політика чи громадської, тобто активної людини. Це люди, які нічим особливо не відрізняються від Табалових», – сказав він.
І пауза, яка виникла після того, що сталося першими «тушками», на думку Чорновола, пов’язана з тим, що ніхто з цих людей просто не хоче «публічно діставати по фізіономії».
«Але зараз їм нагадали, що вони мають виконувати свої зобов’язання. Тому я думаю, що всі 20 чоловік, про яких говорили в ПР, перейдуть» - сказав Тарас Чорновіл.
Переглядів: 326 | Додав: Informer | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz