НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     П`ятниця, 19.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 10 » В ООН СТВЕРДЖУЮТЬ, ЩО УКРАЇНА НЕЗАКОННО ПОСТАВЛЯЛА ЗБРОЮ РЕЖИМУ КАДДАФІ
17:41
В ООН СТВЕРДЖУЮТЬ, ЩО УКРАЇНА НЕЗАКОННО ПОСТАВЛЯЛА ЗБРОЮ РЕЖИМУ КАДДАФІ
Викрили?
Як пише The Washington Post з посиланням на звіт Ради безпеки Організації об'єднаних націй, Україна разом з Об'єднаними Арабськими Еміратами, Вірменією і Албанією незаконно поставляла зброю режиму Муаммара Каддафі.
"В доповіді Ради безпеки ООН, поширеній у вівторок, наводяться випадки незаконних постачань зброї в Лівію, у порушення ембарго ООН. Деякі випадки вже доведено, зараз ведеться розслідування участі в незаконних постачаннях озброєнь більше 12 країн, включаючи важке та легке озброєння, таке як переносні зенітно-ракетні комплекси, вибухові речовини, міни, стрілецька зброя і боєприпаси", - говориться матеріалах видання.
ООН відзначає, що з початком громадянської війни в Лівії, ця країна стала привабливим джерелом для експортерів зброї.
"У звіті згадуються випадки передачі боєприпасів у Лівію з ОАЕ, Вірменії, Албанії та України, окремий випадок, пов'язаний з Суданом, а також випадок передачі зброї канадською компанією лівійській опозиції. Влада Канади запевняє, що цей випадок розслідується", - відзначає The Washington Post.
Особливо небезпечним явищем стає розповзання цієї зброї по гарячих точках світу, відзначають в Радбезі.
"В останні 12 місяців розповсюдження зброї з Лівії стає все більш небезпечним явищем. Зброя з Лівії вже потрапила в Західну Африку, на Близький Схід і, можливо, навіть у країни Африканського рогу", - йдеться в заяві Радбезу ООН.
В українському МЗС спростовують звинувачення. "За інформацією МЗС, з початку військових дій в Лівії Україна не здійснювала ніяких постачань зброї в цю країну", - підкреслив в.о. директора Департаменту інформаційної політики Євген Перебийніс.
Переглядів: 341 | Додав: Informer | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz