НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Середа, 24.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 8 » Зареєструвати власний бізнес можна без податкових структур
11:57
Зареєструвати власний бізнес можна без податкових структур
На сьогоднішній день на обліку ДПІ у м. Чернівцях перебуває понад 39 тисяч суб’єктів господарської діяльності – 8899 юридичних та 30184 фізичні особи. Важливо, що кількість платників податків постійно зростає. Порівняно з аналогічним періодом минулого року їх кількість збільшилась на 147 – 95 юридичних та 52 фізичні особи.
Не в останню чергу збільшенню кількості зареєстрованих платників податків сприяли законодавчі зміни. Так, Законом України від 24.05.2012 року № 4839-VI змінено процедуру взяття на облік юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців в органах податкової служби та Пенсійного фонду. Відтепер в органах державної податкової служби не потрібно отримувати довідку про взяття на облік платника податків юрособам та фізособам-підприємцям, дані щодо яких містить Єдиний державний реєстр (ЄДР) юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.
Зареєструвати власний бізнес стало простіше. При реєстрації своєї справи платникам податків не потрібно звертатися до податкових органів для взяття на облік. Достатньо подати відповідні документи державному реєстратору, а всі процедури подальшої реєстрації оперативно здійснюються без участі платника.
Такий принцип «єдиного вікна» при реєстрації бізнесу зменшує бюрократичні зволікання, спрощує процедуру започаткування підприємцями власної справи, заощаджує їх час та зайві витрати.
Нагадаємо, спрощена реєстрація не стосується фізичних осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність (адвокати, нотаріуси) та відокремлених підрозділів юридичних осіб, для яких законом встановлено особливості держреєстрації та відомості щодо яких не містить ЄДР. Вони мають звертатись до податкових органів для отримання довідки за ф. № 4-ОПП.
Переглядів: 364 | Додав: chorna | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz