НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     П`ятниця, 03.05.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 99 100 »
За інформацією директора департаменту економічного розвитку і торгівлі обласної державної адміністрації Ігоря Анатолійовича Сі­дляра з 15 липня 2013 року об­ласть одна із перших в Україні в усіх районах та місті Новод­ніст-ров­ськ відкрила Центри надання адміністративних послуг.
У місті Чернівці Центр надання адміністративних послуг працює з 1 травня 2012 року. З початку 2013 року надано понад 21000 адміністративних послуг, з них близько 900 документів дозвільного характеру.
На кожну адміністративну послугу затверджена інформаційна та технологічна картки, які розміщено у місцях здійснення прийому суб’єктів звернень та на офіційних веб-сайтах.
Відкриття Центрів надання адміністративних послуг та їхнє ефективне функціонування дасть змогу в повній мірі забезпечити проведення курсу реформ Прези­дента України В.Ф.Януковича, завдань Національного плану дій на 2013 рік щодо впровадження програми економічних реформ ... Читати далі »
Переглядів: 338 | Додав: Sunny | Дата: 26.07.2013 | Коментарі (0)

У Чернівцях проводять проти-епідемічні, санітарно-гігієнічні та дезінфекційні заходи для відповідних установ, розроблені мі­ським управлінням Головного управління Держсанепідслужби у Черні­вецькій області.
Для подальшої стабільної санітарно-епідеміологічної ситуації у Чернівцях здійснюють профілактику інфекційних хвороб, професійних захворювань, масових неінфекційних захворювань.
Завдяки організаційним та профілактичним заходам, у І півріччі цьо­­го року в місті спостерігалося зниження захворюваності та ста­бі­лі­за­ція епідемічного процесу. Порів­няно з минулим роком виявлено на 8 випадків менше захворюваності на туберкульоз. Також не виявили хворих із лептоспірозом та гепатитом А.  

Переглядів: 325 | Додав: Sunny | Дата: 26.07.2013 | Коментарі (0)

Найближчим часом управління ДП «Путильське лісове господарство» переїжджає у нову споруду. Завершення будівництва нової контори лісгоспу заплановано завершити до 15 вересня цього року, тобто до Дня працівника лісу. Усі роботи проводили за кошти підприємства. Наразі залишилося закінчити внутрішнє оздоблення будівлі та облаштувати і озеленити ділянку поруч із нею.
Нагадаємо, що у 1995 році ДП «Путильське лісове господарство» виокремилося після реорганізації місцевого лісокомбінату, з того часу ось уже 18 років лісогосподарському підприємству доводиться орендувати приміщення колишньої сільгосптехніки лісокомбінату.

Переглядів: 386 | Додав: Sunny | Дата: 26.07.2013 | Коментарі (0)

У рамках програми «Оснащення центру дитячої хірургії» для Чернівецької міської дитячої лікарні придбали три надсучасні рентгенапарати. Спеціальна рентгентехніка дає можливість отримати зображення у реальному часі,  яка водночас є надійною та безпечною. Вартість таких апаратів становить майже 4,5 млн. грн.
Прилад дозволяє переглядати рентгензображення в он-лайн режимі, проектуючи його в динаміці. Оскільки прилад оснащений електронним підсилювачем, він має високий рівень безпеки і дозволяє робити 5-6 знімків без шкоди для пацієнта у разі комбінованих травм. Один із рентгенапаратів розмістили в операційній. Він має дуже потужну матрицю, яка дає миттєвий чіткий знімок.
Переглядів: 372 | Додав: Sunny | Дата: 26.07.2013 | Коментарі (0)

Незважаючи на важкий фінансовий стан, на який нарікають більшість платників, сума збору за першу реєстрацію транспортних засобів стрімко зростає.
Прес-служба Міндоходів Чер­н­і­­вецької області повідомляє, що чернівецькі водії протягом першого півріччя 2013 сплатили майже 10 мільйонів гривень року за першу реєстрацію автомобілів. Торік за цей же період власники транспортних засобів за першу реєстрацію сплатили на 524,2 тисячі гривень менше.
Перша реєстрація транспортного засобу – це реєстрація транспортного засобу, яку здійснюють уповноважені державні органи України щодо цього транспортного засобу в Україні вперше. Першій реєстрації підлягають також і не нові автомобілі, тобто ті, які були у використанні, але на території України не реєструвались.
Переглядів: 309 | Додав: Sunny | Дата: 26.07.2013 | Коментарі (0)

Наш земляк, мешканець Но­во­­селиці, Михайло Марандюк  по­вернувся із чергового особистісного Чемпіонату із шахової ком­позиції, виборовши «золото» та «срібло». На змаганнях, які проходили у США, Україну представляли 24 спортсмени, всього ж взяли участь 227 представників 36 країн світу. Обслуговували на чемпіонаті також 5 українських арбітрів. У підсумку чемпіонату Михайло Марандюк отримав "золото" в розділі багатоходових задач і "срібло" у розділі триходових за­дач.
Церемонія нагородження переможців цього чемпіонату відбудеться   27 вересня у грузинському місті Батумі.
Переглядів: 337 | Додав: Sunny | Дата: 26.07.2013 | Коментарі (0)

Як інформує департамент соціального захисту населення обласної державної адміністрації, 26 липня об 11-й годині на території Музею народної архітектури та побуту просто неба на вул. Московської Олімпіади відбудеться обласний конкурс професійної майстерності серед бухгалтерів установ та організацій соціальної сфери „Кращий за професією”.
Мета заходу –  відзначення в Україні Дня бухгалтера відповідно до постанови президії обласної ради профспілки працівників соціальної сфери. У конкурсі візьмуть участь найкращі представники бухгалтерських колективів усіх установ системи соціального захисту населення області. Організатори також прагнуть удосконалити професійну майстерність бухгалтерів, підвищити імідж цієї сфери діяльності та обмін досвідом.
Переглядів: 300 | Додав: Sunny | Дата: 26.07.2013 | Коментарі (0)

Акцію проводила днями буковинська молодь на Калинівському ринку для зібрання коштів вихованцям Оршовецького дитячого будинку. Дітям зібрали кілька десятків пакетів іграшок, одягу, продуктів та інших подарунків. Це вже не перша акція, яку проводять у місті для дітей-сиріт.
Переглядів: 388 | Додав: Sunny | Дата: 26.07.2013 | Коментарі (0)

За даними департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації,    в усіх категоріях господарств Чернівецької області збиранню підлягає 84 тис. гектарів ранніх сільськогосподарських культур, зокрема озимини, ярої пшениці та ячменю, в меншій кількості – гороху, квасолі, гречки, вівса й озимого ріпаку.       
Аграрії сподіваються зібрати цьогоріч 630 тис. тонн зерна при середній урожайності 45,2 ц/га. Станом на 23 липня оброблено 30% усієї площі зернових та зернобобових культур, змолочено понад 78 тис. тонн збіжжя. Як повідомляє департамент, найінтенсивніше  жниварські роботи проходять у Новоселицькому районі. Аграрії області зазначають, що на полях Сокирянщини досягнуто чи не найкращих показників – зі 111 гектарів поля там зібрали понад 530 тонн пшениці,  середня врожайність складає 48,3 ц/га.

Переглядів: 348 | Додав: Sunny | Дата: 26.07.2013 | Коментарі (0)

У понеділок, 22 липня, Михайло Папієв на черговій апаратній нараді за участі керівників структурних підрозділів і відомств регіональних органів виконавчої влади повідомив про плани з нагоди  святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі. Після неї голова обласної державної адміністрації провів брифінг з представниками засобів масової інформації, під час якого окреслив найважливіші акценти роботи крайової влади цього тижня.

Губернатор краю переконаний, що буковинська релігійна громада та краяни продемонструють утвердженні століттями на цій землі принципи толерантності, міжконфесійного спокою та взаємоповаги.
– Нагадаю, що Глава держави наполіг, аби ювілей запровадження християнства як державної релігії України-Руси було святом торжества Укра­їнської державності, її європейської ідентичності, духовного і культурного злету, – повідомив Михайло Папієв і додав: – Я маю впевненість, що удосконалення законодавчої бази у сфері державно-церковних відносин, як цьо ... Читати далі »
Переглядів: 346 | Додав: Sunny | Дата: 26.07.2013 | Коментарі (0)

ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz