НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     П`ятниця, 03.05.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 99 100 »
Цього тижня під керівництвом голови облдержадміністрації Михайла Папієва відбулося чергове засідання робочої групи з реалізації Національного проекту «Нове життя» – нова якість охорони материнства та дитинства» у Чернівецькій області.
Нагадаємо, що мета проекту – покращення показників репродуктивного здоров`я населення регіону, зменшення показників материнської та малюкової захворюваності та смертності, шляхом створення потужного полого-допоміжного закладу третинного рівня.
Він передбачає створення в кожному регіоні потужних перинатальних центрів, які об`єднають зусилля акушерсько-гінекологічної та педіа­тричної служб для пок­ращення показників репродуктивного здоров`я населення. Згідно з нормативами МОЗ України (наказ МОЗ України від 31.10.2011 р. №726) у Чернівецькій області має бути створений один обласний перинатальний центр – високотехнологічний медичний заклад третього рівня, який надаватиме спеціалізовану акушерсько-гінекологічну та неонатологічну допомогу. ... Читати далі »
Переглядів: 322 | Додав: Sunny | Дата: 26.07.2013 | Коментарі (0)

Головне управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області повідомляє, що з метою підвищення рівня поінформованості та надання соціальної підтримки населенню безпосередньо за місцем проживання проведено виїзний прийом громадян у форматі мобільного соціального офісу в селах Несвоя Новоселицького району, Баламутівка, Ржавинці на Заставнівщині та Перебиківці Хотинського району. В роботі мобільного офісу взяли участь представники районних управлінь Пенсійного фонду України та управлінь районних державних адміністрацій.
У зв’язку з роботою мобільних офісів, у Заставнівському районі уже надали роз`яснення та консультації більше тридцяти відвідувачам щодо пенсійних складових, термінів виплати пенсій, особливості проведення їх перерахунку працюючим пенсіонерам, надання листів для призначення субсидій та інших соціальних допомог. У Новоселицькому районі пенсіонерам повідомили про зміни до Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо ... Читати далі »
Переглядів: 275 | Додав: Sunny | Дата: 26.07.2013 | Коментарі (0)

За даними департаменту фінансів обласної державної адміністрації, на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 20.03.2013 р. №167 «Про затвердження порядку та умов надання у 2013 році субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, що виробляли, транспортували та постачали населенню, яка виникла у зв’язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії  та послуг з централізованого водопостачання та водовідведення тарифам,  що затверджувалися та/або погоджувалися органами державної влади чи місцевого самоврядування» та відповідно до погоджених договорів на проведення взаєморозрахунків, Чернівецькій області з Державного бюджету надійшли кошти відповідної субвенції в сумі 556,3 тис. гривень.
Місцева влада вважає, що з допомогою цих коштів буде погашена заборгованість з різниці в тарифах за послуги з це ... Читати далі »
Переглядів: 300 | Додав: Sunny | Дата: 26.07.2013 | Коментарі (0)

Прикордонники Чернівецького загону зупинили українця, який намагався перетнути державний кордон за чужим паспортом. Рухаючись пішки до Молдови через пункт пропуску «Кельменці», чоловік надав для оформлення  документ, що посвідчує особу, але охоронці рубежу під час перевірки все ж встановили, що паспортний документ належить не йому. Згодом 19-річний українець зізнався, що паспорт він взяв у свого брата-близнюка нібито випадково, повідомили у державній прикордонній службі.
Переглядів: 356 | Додав: Sunny | Дата: 26.07.2013 | Коментарі (0)

Візит дільничного інспектора міліції до 53-річного чоловіка, який тимчасово мешкав у незавершеному будинку, був далеко не першим, адже у травні цього року стосовно останнього працівники міліції склали адміністративні протоколи. Чоловік повністю ігнорував всі запрошення правоохоронців з’явитись до Глибоцького райвідділу для супроводу до суду.

Цього ранку дільничний разом із помічником знов завітали до чоловіка, щоб нагадати про необхідність з’явитись у суд. Останній зустрів правоохоронців лайкою, як тільки вони ступили на подвір’я, а коли дільничний намагався пройти у будинок, чоловік схопив сокиру та обухом завдав міліціонеру удар у скроню. Незважаючи на травму,   23-річний правоохоронець не розгубився та з допомогою помічника обеззброїв правопорушника.
Травмованого міліціонера доправили до Чер­ні­вецької лікарні швидкої допомоги з діагнозом забій лівого ока, струс головного мозку та закрита черепно-мозкова травма. Право­охоронець знаходиться на ста ... Читати далі »
Переглядів: 367 | Додав: Sunny | Дата: 26.07.2013 | Коментарі (0)

Тридцятип’ятирічний житель с.Баламутівка Заставнівського району розкопував піщану суміш на території недіючого кар’єру неподалік сільського сміттєзвалища. Але несподівано на нього обвалилася порода, кам’яна брила, і чоловіка засипало каменем, глиною та піском, розповіла прокурор Заставнівського району Людмила Кініщук. Медичні працівники, які приїхали на місце пригоди, лише констатували його смерть. Слідчі відділення Заставнівського РВ УМВС України в Чернівецькій області розпочали досудове розслідування за цим фактом.
Переглядів: 368 | Додав: Sunny | Дата: 26.07.2013 | Коментарі (0)

Завдяки пильності та професійності дільничного інспектора міліції новоселицькі правоохоронці виявили та вилучили понад 8 тисяч кущів коноплі.

На перший погляд засіяна кукурудзою присадибна ді­лянка 38-річного мешканця села Берестя мала звичайний вигляд. Підозру правоохоронців викликав той факт, що чоловік особливо ретельно доглядав за ділянкою у середині кукурудзяної плантації.
Своїми підозрами дільничний інспектор міліції поділився з колегами – працівниками карного розшуку Но­во­селицького райвідділу міліції.
У результаті проведення оперативних заходів з’ясували, що за кукурудзою винахідливий господар посадив коноплю і саме ця рослина займала левову частку його присадибної ділянки.
Правоохоронці вилучили майже 8 тисяч кущів цієї нарковмісної рослини.
Як повідомив начальник Новоселицького РВ УМВС України в Чернівецькій області Віорел Барбакар, стосовно власника ... Читати далі »
Переглядів: 363 | Додав: Sunny | Дата: 26.07.2013 | Коментарі (0)

До міліції звернулися працівники бару «Хелен», що на вулиці Сагайдачного обласного центру, та повідомили, що невідома жінка залишила дитину.
Як повідомив старший оперуповноважений кримінальної міліції у справах дітей УМВС області Андрій Єремія: «На місце події одразу прибули наші співробітники. У ході опитування працівників кафе, правоохоронці з’ясували, що 18 липня близько 15 години до приміщення бару зайшла невідома жінка із дівчинкою віком 3-4 роки. Мати підсіла до молодої пари і через деякий час покинула разом із чоловіком кафе, а дитину залишила із невідомою жінкою. Згодом жінка теж покинула кафе, залишивши дитину».
Каріну, так звати дівчинку, поки шукали її родичів, відправили до дитячого притулку. Через кілька днів її родичів знайшли, але віддавати дитину з притулку поки не поспішають. До того ж правоохоронці все ж сподіваються знайти матір, адже за подібний вчинок їй загрожує адміністративна чи навіть кримінальна відповідальність, яка передб ... Читати далі »
Переглядів: 333 | Додав: Sunny | Дата: 26.07.2013 | Коментарі (0)

Автопригода трапилась у неділю, 21  липня, близько 8 години  на автодорозі між районним центром Кельменці та селом Ленківці.
Як повідомили в прес-службі УДАІ області, 52-річний водій, мешканець цього ж району, не впорався з керуванням та наїхав на дерево. В результаті ДТП водій загинув на місці пригоди. Численних травм зазнав і пасажир автомобіля, 33-річний мешканець Кельменців, якого доправили в центральну районну лікарню. Ще одного пасажира, 72-річного пенсіонера, лікарі оглянули і відпустили додому.
ДАІ Буковини нагадує водіям про обережність, уважність за кермом, потребу постійного аналізу дорожньої ситуації під час руху. Пам’ятайте, що наїзд на перешкоду є одним із чинників скоєння автопригод з потерпілими. За І півріччя цього року з 114-ти ДТП, у яких люди загинули і отримали травми, наїзд ... Читати далі »
Переглядів: 368 | Додав: Sunny | Дата: 26.07.2013 | Коментарі (0)

Кіцманський районний суд викликає Коломіну Олену Георгіївну, 9 серпня 1986 року народження, останнє місце проживання якої за адресою с.Суховерхів Кіцманського району Чер­нівецької області у судове засідання як відповідача у цивільній справі за позовом публічного акціонерного товариства КБ "ПриватБанк” до Коломіної Олени Георгіївни про стягнення заборгованості, яку призначено на 15 годину 30 хвилин 29 липня 2013 року за адресою: м.Кіцмань, вул.Незалежності, 50.
Явка до суду є обов’язковою, а в разі неявки в судове засідання справа буде розглянута без вашої участі.
Л.О.МАСЮК, суддя Кіцманського районного суду

Кіцманський районний суд викликає Мазурика Марка Васильовича, 10 лютого 1964 року народження, останнє місце проживання якого за адресою вул.Барнаульська, 1а м.Чернівці у судове засідання як відповідача у цивільній справі за позовом публічного акціонерного товариства КБ "ПриватБанк” до Мазурика Марка Васильовича про стягнення заборгованості, яку призначено ... Читати далі »
Переглядів: 389 | Додав: Sunny | Дата: 26.07.2013 | Коментарі (0)

ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz