НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     П`ятниця, 26.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Червень » 24 » ЮЛІЯ ТИМОШЕНКО: Я ДОВІРЯЮ АРСЕНІЮ. ВІН ВМІЄ ТРИМАТИ УДАР
10:51
ЮЛІЯ ТИМОШЕНКО: Я ДОВІРЯЮ АРСЕНІЮ. ВІН ВМІЄ ТРИМАТИ УДАР
У суботу, 15 червня, відбувся об'єднавчий з'їзд ВО "Батьківщина", на якому в цю політсилу влилися "Фронт Змін" Арсенія Яценюка та партія "Реформи і порядок" Сергія Соболєва. Якщо раніше у стосунках Яценюка і його нових однопартійців і були якісь двозначності, то тепер всі формальності завершені й опозиція постала перед своїми виборцями єдиною командою.
Взагалі ж з'їзд "Бать­ківщини" пройшов під знаком Юлії Тимо­шенко, яку переобрали лідером партії ще на п'ять років. Судячи з усього, саме її думка охолодила уми скептиків і стала вирішальною у внутрішньопартійній дискусії з приводу об'єднавчих процесів. У керівні органи Об'єднаної опозиції увійшло багато колишніх "фронтовиків", а Арсеній Яценюк посів пост глави Політ­ради. При цьому Тимо­шенко у своєму відкритому зверненні до з'їзду висловила йому повну довіру і дала особисту рекомендацію.
Текст її послання до делегатів зачитала донька перебуваючого в ув'язненні лідера опозиції Євгенія, котра сама останнім часом набралася політичного досвіду.
"Я довіряю Арсенію. Бачу, як йому важко. По ньому прямою наводкою б'ють і свої, і чужі. Але він уміє тримати удар, він боєць і притому інтелектуальний, сучасний, патріотичний політик. Чотири в одному. Це немало для українського політикуму, який сьогодні вироджується, маргіналізується і криміналізується, – написала Юлія Тимошенко, підкресливши, що не є з Яценюком політичними конкурентами: – Ми вже давно одна команда, яка має спільні, добре осмислені стратегічні цілі і волю до спільних перемог".
Це важливий сигнал щодо Арсенія Яценюка, який Юлія Володимирівна дала своїм виборцям вперше з травня 2012-го. Більше року вона утримувалася від компліментів лідеру "Фронту Змін", в тому числі й під час парламентської кампанії. І ось тепер, перед стартом президентських виборів, розставила всі крапки над "i".
Арсеній Яценюк у свою чергу наголосив, що метою "Батьківщини" є не просто зміна вивіски на офісі глави держави: "Наше завдання, щоб кожен українець відчув, що змінилася країна, змінилося його життя, що його політичні, соціальні та економічні права не просто захищені, але й реалізуються в нашій країні", – заявив, виступаючи на з'їзді, Арсеній Яценюк.
"Нам необхідно довіряти один одному. Так, як я довіряю Юлії Тимо­шенко, а Юлія у своєму листі довіряє мені. У нас не просто політичний союз, у нас союз двох людей, які готові покласти своє життя за те, щоб Україна стала вільною європейською державою і щоб кожен українець гордився своїм паспортом", – сказав глава Політради "Батьківщини".
Присутній на з'їзді в якості гостя Юрій Луценко закликав "Батьківщину" ста­ти в авангарді опозиції і "перейти в наступ". Він спеціально прилетів на з'їзд зі Львова, де представляв свій громадський проект "Третя республіка". Харак­терно, що на брифінгу перед журналістами у Ль­вові Юрій Луценко наголосив, що сьогодні альтернативи Яценюку як лідерові Об'єднаної опозиції нема.
З'їзд "Батьківщини" також одноголосно підтримав кандидатуру Юлії Тимошенко як кандидата в президенти України на виборах 2015 року.
Коментуючи підсумки партійного форуму опозиції, політолог Тарас Бере­зовець сказав, що в сформованій в "Батьківщині" ситуації скоріше можна говорити про передвиборний тандем Тимошенко і Яценюка.
"У даному випадку опозиція демонструє кампанію в американському стилі. Кандидатом у президенти висунуто Тимо­шенко, але резервну роль явно відведено Яценюку. Це означає, що якщо Юлія Тимошенко буде звільнена, візьме участь у виборах і переможе, то Арсеній Яценюк займе пост пре­м'єр-міністра. Якщо ж такої можливості не буде, то "Батьківщина" та Юлія підтримають на виборах Арсенія. І він, у разі перемоги, першим же своїм указом звільнить Тимо­шенко і призначить її головою уряду", – зауважив політолог.
Деякі експерти, а та­кож опоненти вказували, що між Арсенієм Яце­нюком і Юлією Тимошенко є політична конкуренція. Але лист Тимошенко, в якому вона висловила абсолютну довіру Яце­нюку, зняв усі проблемні питання. "Це може свідчити про те, що вони страхують і суттєво посилюють один одного", – вважає Тарас Березовець.
 "ФАКТИ",  друкується
зі скороченнями
Переглядів: 395 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz