НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     П`ятниця, 29.03.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Червень » 03
Мешканці Новодністровська вибрали нового міського голову. Ним став Володимир Мельник, кандидат від Партії Регіонів.

Результати голосування:

1. Володимир Мельник ("Партія Регіонів") - 1737 голосів.
2. Руслан Панчишин ("Реформи і порядок") - 1246 голосів.
3. Анатолій Болдишев (СДПУ(о)) - 528 голосів.
4. Анатолій Білоткач ("Єдиний центр") - 339 голосів.
5. Анатолій Кобельчук ("Комуністична партія України") - 63 голоси.
Переглядів: 448 | Додав: Kolya | Дата: 03.06.2013 | Коментарі (0)

Традиційно останньої неділі травня у селищі Путила відбувається свято виходу на полонини «Полонинська ватра». Цього року вп’ятдесяте жителі району проводжали у гори ватагів, які протягом літа випасатимуть худобу в Карпатських горах. На відкритті ювілейного свята голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв зауважив, що і сьогодні на честь звитяжців полонинського літування спалахне полонинська ватра, зігріваючи своїм теплом щедрі гуцульські серця.
– При ній одне за одним росли й мужніли гуцульські покоління, плекали любов, гріли серця і гартували дух. Ватра, як життєдайний святий оберіг, незмінно супроводжувала в будні та свята людину і годувальницю худібку, приваблюючи добрі сили та боронячи їх від злих духів, – сказав керівник виконавчої влади краю. Вироблені віками традиції та звичаї полонинського літування, як зазначив Михайло ... Читати далі »
Переглядів: 396 | Додав: Sunny | Дата: 03.06.2013 | Коментарі (0)

Любителів риби на буковинських водоймах можна зустріти у будь-яку пору року. Певно, вам не раз доводилося бачити, як совісні рибалки з вудочками годинами чекають навіть найменшого улову. Така картина викликає принаймні повагу. Та є й інший бік риболовлі – браконьєрство. Грубо порушуючи закон та ховаючись у заростях, любителі легкої наживи часто недооцінюють професіоналізм інспекторів Чернівецької держрибоохорони. Про браконьєрів, нерест та рибні перспективи розповідає начальник Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Чернівецькій області Денис САКАЛОВ.  
– На часі підходить до завершення нерестовий період. Настільки він успішний?  
– Поки що нерестовий період триває, і ми докладаємо всіх зусиль, щоб він пройшов успішно. Одразу нагадаю, що любительський та спортивний вилов ... Читати далі »
Переглядів: 409 | Додав: Sunny | Дата: 03.06.2013 | Коментарі (0)

Родино, дорога родино!
Що може бути краще в світі цім?
Чим більше дорожить людина
За батьківський і материнський дім…
В Україні родинні стосунки завжди були на першому місці – батьки – у першому пошанівку після Бога. Родинне виховання посідає значне місце і у житті нашого садка.
Нещодавно вихователі середньої групи ДНЗ №1 м. Чернівці М.В.Бога­чек, М.Я.Пасер провели родинне свято, в якому брали участь вихованці та їхні батьки. На святі ми мали змогу переконатися в тому, як добре дітям рости в сім’ї, де панує любов, злагода, затишок. «Навіщо скарб, коли в сім’ї лад?», кажуть у народі. Адже щоденно діти бачать перед собою заклопотані очі татуся і матусі, які прагнуть їх чомусь навчити, які радіють успіхам своєї малечі, які хочуть бачити свою дитину розумною, кмітливою, допитливою. Щаслива усмішка малечі здатна загасити будь-який сімейний конфлікт.
Саме тому, провідною ідеєю нашого свята стали взаєм ... Читати далі »
Переглядів: 357 | Додав: Sunny | Дата: 03.06.2013 | Коментарі (0)

Школярі з радістю та сумом прощалися з навчальним роком
Шкіль­не життя є настільки насиченим, динамічним і сповненим різних барв, що ти просто не помічаєш часових примх. Так у руслі цікавого навчання, позакласних заходів і дружнього спілкування живе школа багато поколінь.
Але настає день, коли дзвінок не кличе на урок, не відпускає на перерву, а просто сповіщає про закінчення навчання. Звісно, для більшості учнів це невимовна радість і можливість відпочити. Але тільки не для одинадцятикласників – їм доводиться прощатися із таким рідним статусом "ШКОЛЯР” і готуватися до самостійного життя.
Традиційно з Державного гімну України розпочалася урочиста лінійка і в  Подвір­ненській ЗОШ І-ІІІ ступенів (Новоселицький район). З вітальним словом до учнів звернулася директор школи Руслана Довбуш, яка привітала усіх із закінченням навчального року, а кращим з кращих вручила грамоти.  Особливі слова вітань Ру ... Читати далі »
Переглядів: 350 | Додав: Sunny | Дата: 03.06.2013 | Коментарі (0)

На перший погляд ця мила дівчина нічим не відрізняється від багатьох інших дівчат Чернівців. Проте Оксана Слухе­нська є учасницею Чемпіонату Європи GPF/GPA з паверліф­тин­гу, жиму лежачи та багатоповторному жиму та відкритого Кубка НББА/ВФФ України з бодібілдингу та фітнесу. На пер­шості Європи, який проходив у Києві і в якому брало учас­ть 120 спортсменів із 7 країн, Оксана стала тріумфаторкою змагань. А під час Кубка України вона знову перемогла, ставши найкращою з-поміж 127 спортсменів. Оксана зазначає, що перемагати їй допомагають щоденні важкі тренування та віра в себе.
Вл. інф.

Переглядів: 520 | Додав: Sunny | Дата: 03.06.2013 | Коментарі (0)

Міні-ГЕСи будувати на малих гірських річках Бу­ко­вини передумали. Як роз­повів директор Черніве­ць­кого регіонального центру з інвестицій та управління на­ціональними проектами Ук­раї­ни Борис ДЕРКАЧ, нау­ковці Чер­ні­вецького університету, а також фахівці Ака­демії наук України надали офіційний науково-обгрунтований висновок, що на малих річках Буковини поки що недоцільно будувати міні-ГЕС. Екологи б’ють на сполох, бо спорудження таких об’єктів може завдати непоправної шкоди, зокрема призведе до зневоднення гірських річок. Тим паче, на Буковині працює вже одна міні-ГЕС – у селі Яблуниця.

Переглядів: 328 | Додав: Sunny | Дата: 03.06.2013 | Коментарі (0)

Днями в Садгорі втретє відбулося свято «Рогізнянська галушка». Головними героями на цьому колоритному зібранні були співанки та галушки. Народні музики, танці та співи дитячих та підліткових ансамблів, веселі куми та кумасі з жартами та гуморесками надавали дійству неповторного щирого та сімейного свята. Насолодившись аматорськими співами, відвідувачі кинулися куштувати різноманітних галушок.

Переглядів: 386 | Додав: Sunny | Дата: 03.06.2013 | Коментарі (0)

У рамках співпраці Чернівецького міського студентського парламенту з Чернівецькою міською радою двічі на місяць у ратуші відбуваються засідання, на яких обговорюють проблеми студентів.
Вони проходять під керівництвом голови студентського парламенту Дениса Тимофєєва, який також на особисте запрошення Віталія Михай­лішина регулярно бере участь у роботі сесії Чернівецької міської ради. Щосереди з 10.00 до 13.00 у Чер­нівецькій міській раді працює студентська приймальня, організована міським Центром соціальних служб для молоді та відділом у справах сім’ї та молоді Чернівецької міської ради. Відтепер кожен чернівецький спудей має нагоду завітати до ратуші, поділитися своїми проблемами і проконсультуватися з будь-яких питань, що стосуються студентського життя.

Переглядів: 333 | Додав: Sunny | Дата: 03.06.2013 | Коментарі (0)

Як інформує департамент соціального захисту населення обласної державної адміністрації, відповідно до Програми зайнятості населення Черні­вецької області на період до 2017 року цьогоріч  планують створити 11,6 тис. нових робочих місць, з яких в галузях економіки – 1,9 тис. та за рахунок індивідуальної трудової діяльності – 9,7 тис. нових робочих місць. Упродовж січня-квітня 2013 року на Буковині вже створені в усіх галузях народного господарства 6,1 тис. робочих місць, що становить 51,9% від річного завдання Програми. Із загальної кількості новоутворених робочих місць юридичні особи забезпечили 2,8 тис., а фізичні особи підприємці – 3,3 тис. робочих місць.
Переглядів: 332 | Додав: Sunny | Дата: 03.06.2013 | Коментарі (0)

На Буковині з нагоди відзначення професійного свята прикордонника в управлінні Чернівецького прикордонного загону відбулись урочистості. Вітаючи прикордонників зі святом, голова Чернівецької обласної державної адміністрації Михайло Папієв вручив
14-м прикордонникам ключі від службових квартир.

– Охоронці рубежів України завжди з честю і гідністю несли нелегку службу, непохитно стояли на варті територіальної цілісності та недоторканності кордонів держави. Успішна діяльність Чернівецького прикордонного загону є результатом щоденної сумлінної служби усього особового складу. До слова, наведу лише такий факт: у пунктах пропуску в зоні відповідальності нашого загону в 270 випадках затримано контрабандних товарів на 10 млн. гривень, – розповів голова обласної державної адміністрації.
Переглядів: 366 | Додав: Sunny | Дата: 03.06.2013 | Коментарі (0)

Під час фестивалю Meridian Czernowitz, який відбудеться у вересні, пройде неординарний захід - поетичні читання у потязі. Читання відбуватимуться у вагоні-салоні за маршрутом Київ-Чернівці, потяг №117. Від­правлення з Києва 05.09.2013 о 18.42, прибуття у Чернівці 06.09.2013 о 08.16.  
Участь у поетичних читаннях братимуть 16 поетів з України, Велико­британії, Австрії, Німеччини, Польщі. Також поетичні читання відбуватимуться у потязі "Чернівці-Львів" (вагон-салон за маршрутом "Чернівці-Львів", потяг №136 (Чернівці-Одеса), відправлення з Чернівців

09.09.2013 о 13.53, прибуття у Львів 09.09.2013 о 21.01.
Переглядів: 335 | Додав: Sunny | Дата: 03.06.2013 | Коментарі (0)

Під час ІХ Буковинського туристичного ярмарку, який відбувся 26 травня у Чернівцях, презентували безкоштовні Wi-Fi зони з вільним дос­тупом до Інтернету на площах Чер­нівців.  Як повідомляє сектор ін­­фо­рмації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради, безкоштовні Wi-Fi зони з вільним доступом до Інтернету діють на 5 площах міста – Центральній, Театральній, Соборній, площі Фі­лармонїї та площі Турецької криниці. Облаштування безкоштовних Wi-Fi зон закріплено договором, підписаним між виконавчим комітетом Чернівецької міської ради, департаментом економіки Черні­вецької міської ради та ТОВ "Лан­гейт".  Відповідно до умов договору технічне забезпечення та знакування Wi-Fi зон здійснює компанія "Лан­гейт". Технічне оснащення
Wi-Fi зон виконано повністю, знакування буде завершено найближчим часом. Безкоштовні Wi-Fi зони поз­начені на карті міста Чернівці, отож чернівчани та гості міста мають можливість користуватись безкоштовними послугами Wi-Fi на 5 площах міста.
Переглядів: 293 | Додав: Sunny | Дата: 03.06.2013 | Коментарі (0)

Більше ста мешканців селища Лужани Кіцманського району перекрили трасу на Івано-Франківськ. Підтримали їх і близько ста  жителів Мамаївців, які теж перекрили дорогу.
Люди вимагають відремонтувати дорогу, якою проїхати майже неможливо.  Налаштовані рішуче і якщо їх не почують обіцяють зібрати все се­ло. Кажуть, що такою розбитою до­рогою не те що їхати, а й ходити неможливо.
– Автодор нічого не робить! Закидали кілька ям сміттям і все! На цьому, схоже, їхні функції закінчуються! Тому й мітингуємо і вимагаємо права хоча  б на нормальні дороги. А то ця розруха вже в печінках, – кажуть небайдужі мешканці Лужан. До мітингуючих одразу завітали очіль­ники Служби автомобільних доріг нашого краю та Кіцманського району. Людям пообіцяли, що розпочнуть ремонт дороги до 13 червня.

Переглядів: 356 | Додав: Sunny | Дата: 03.06.2013 | Коментарі (0)

ОРИГІНАЛ        ДЖЕНЕРИК

Знеболювальні, спазмолітичні, жарознижувальні засоби
Фервекс, Колдакт Лорпіс        Парацетамол
Кеторол, Кетонал        Ібупрофен, Ібуклін,
Но-шпа            Спазмол, Дротаверин

Серцеві та гіпотензивні засоби
Амлотоп            Амлодипин
Адалат СЛ            Нифедипин
Арифон            Індап, Індапамід
Вазокардин, Беталок Зок        Метапролол
Валокордин            Корвалдин
Індапамид            Іоник    
Верогалид ЕР            Верапамил
Кордипин     &n ... Читати далі »
Переглядів: 423 | Додав: Sunny | Дата: 03.06.2013 | Коментарі (0)

Дещо про дорогі брендові ліки та їхні дешеві копії
Вам доводилося, запитуючи в аптеці певний препарат, почути пропозицію фармацевта придбати інший? Мовляв, це цілковитий аналог того, що вам потрібно, та й ціна ж бо набагато привабливіша. Але наскільки ідентичні ці аналоги?

У фармацевтиці роблять великі справи і крутяться ще більші гроші. І ринок поділений між оригінальними (брендовими) препаратами та їхніми копіями (дженериками).  
Оригінальний (брендовий) препарат – це торгова назва препарату певної фірми, котра першою в світі почала виробляти ці ліки. П’ять-шість таких брендів щодня мозолять нам очі під час кожного рекламного блоку. Але ж розробник має право заробити на своєму винаході! Адже ліки потрібно віднайти, провести клінічні випробування, отримати патент і вивести на ринок поряд з іншими конкурентами. Фірма витрачає колосальні суми, використовує працю сотень фахівців, а натоміс ... Читати далі »
Переглядів: 334 | Додав: Sunny | Дата: 03.06.2013 | Коментарі (0)

«Буковинський діалог» стає найбільш ефективним та гнучким механізмом пошуку спільних рішень», – саме таке переконання висловив 28 травня голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв на відкритті чергового засідання «Буковинського діалогу» в м.Сучава, Румунія. «Одночасна присутність в одному місці такої кількості керівників регіонів, дипломатів, науковців, підприємців та представників громадянського суспільства є свідченням особливої ваги події, що відбувається, – зауважив він. – Погодьтесь, хоча ми і говоримо різними мовами, але добре розуміємо один одного у спільному прагненні бути почутими саме в діалозі. Задля цього ми наполегливо шукаємо зважені рішення на користь розвитку регіональних громад та збереження для нащадків природної та культурної автентичності Буковини».
За підтримки австрійської сторони, як зауважив Михайло Папієв, навесні 2011 року започаткувався цей комунікативний майданчик, фо ... Читати далі »
Переглядів: 351 | Додав: Sunny | Дата: 03.06.2013 | Коментарі (0)

У понеділок під керівництвом голови Чернівецької обласної адміністрації Михайла Папієва відбулася чергова апаратна нарада. Йшлося про організацію «Полонинської ватри-50», дитячий відпочинок, створення перинатального центру та промовисту статистику Чернівецького автодору.

 Полонина зібрала близьких і далеких сусідів
Говорячи про організацію традиційного свята виходу на полонини «Полонинська ватра-50», Михайло Папієв наголосив на належній підготовці та проведенні  свята. Відтак висловив вдячність керівництву виконавчої та представницької влади Пу­тиль­щини.
– Усі райони області продемонстрували гостям заходу свою унікальність та самобутність – натуральну та екологічно чисту продукцію агропромислового сектору, чудові номери художньої самодіяльності, гастрономічні особливості та народні традиції, – наголосив Михайло Миколайович. – Свято виходу на полонини вкотре підтвердило той факт, що Чернівецька ... Читати далі »
Переглядів: 411 | Додав: Sunny | Дата: 03.06.2013 | Коментарі (0)

Самобутня, незалежна, вона, здавалося, була постійно налаштована на гармонію всесвіту, дослухалася мелодій землі, природи, вбираючи їх у себе, а потім роздаровуючи безцінні краплинки краси й щастя усім довкола. Олена Михайленко. Мозок не годен усвідомити, що відтепер  у минулому.
Могла стати чудовим музикантом, актрисою і, певно, скрізь досягла б вершин, адже Всевишній не поскупився, відмірявши цій дивній жінці таланту повною міркою. Але ще там, у далекому рідному Хабаровську на березі легендарного, могутнього Аму­ра назавжди віддала хист мистецтву малярства і дітям. Якось її запитали: чому вона, видатна художниця, людина високої культури, ерудиції, енциклопедичних знань, зупинила свій вибір на навчанні дітей, а не пішла, приміром, викладати в якийсь мистецький вуз. «Ставлення студентів, тільки б  поставила залік і відвалила”, якось не надихає, – як завжди дотепно відповіла Олена Миколаївна. Інша річ ... Читати далі »
Переглядів: 389 | Додав: Sunny | Дата: 03.06.2013 | Коментарі (0)

У художній галереї «Sweet Art» відкрили виставку дитячого малюнка
У галереї свято. Впродовж кількох тижнів у її залах господарюватимуть маленькі художники – учні студії образотворчого мистецтва при Українському фонді культури, якою керує натхненна малярка, педагог, як кажуть, від Бога Лариса Куваєва.
– Виставка присвячена Міжнародному дню захисту дітей, тож ми хотіли зробити відкриття не помпезним чи надто урочистим, а позаяк це дитячий захід – у вигляді гри, – ділилася враженнями директор мистецької галереї "Sweet Art”  Наталія Богомаз.  
Для цього один з галерейних залів  перетворили на імпровізовану художню студію. Допоки дорослі роздивлялися експозицію, діти тут-таки малювали. Хтось творив, стоячи за мольбертом, хтось – сидячи просто на підлозі. Написані роботи одразу долучали до виставки. Як на мене, було цікаво. Веселе, живе спілкування. Діти тішилися і пишалися,  коли їм розпо ... Читати далі »
Переглядів: 589 | Додав: Sunny | Дата: 03.06.2013 | Коментарі (0)

З 25 до 27 травня в Ялті пройшли Командний юнацький чемпіонат України з легкої атлетики та матчева зустріч трьох збірних (Білорусі, Туреччини та України). Найкраще серед буковинців на цих змаганнях виступили новосельчанин Михайло Яворський та Марина Царик з Шипинців Кіцманського району.
Михайло Яворський, який у Новоселиці тренувався у Володимира Степанова, а у Запоріжжі удосконалює майстерність під керівництвом знаного тренера з новоселицьким корінням Михайла Рурака та його сина Костянтина, вже має в своєму активі виконаний норматив для участі в юнацькому Чемпіонаті світу 2013 р. в Донецьку на дистанції 200 м. На звітному командному Чемпіонаті України, який відбувся паралельно з матчем юнацьких збірних Білорусі, Туреччини та України, Яворський пробіг 400-метрівку тричі за два дні, у тому числі двічі з результатом вищим за норматив (49,95 сек.): у півфіналі – 49,39 сек., а у фіналі – 48,53 сек. Серед українців ... Читати далі »
Переглядів: 354 | Додав: Sunny | Дата: 03.06.2013 | Коментарі (0)

Переконливою перемогою чернівчанина Костянтина Ільїна увінчався стартовий етап Кубка Європи
2013 р. з богатирського багатоборства, який відбувся у Чаславі (Чехія).
Чернівецький богатир наб­рав 88 очок і випередив аж на 14,5 очка другого призера – чемпіона Чехії Лукаша Свободу. Призову трійку замкнув чемпіон Сло­ваччини Браніслав Гольєр – 70 очок. І це при тому, що у колоді він отримав нуль.
Всього у стартовому етапі Кубка Європи, який торік називався Кубком Центральної Єв­ропи, взяли участь 16 атлетів. Минулого року, нагадаємо, перший етап гостював у Чернівцях і теж став тріумфальним для Ільїна, який тоді ще й рекорд світу встановив. Плюс, нагадаємо, буковинець переміг і у загальному заліку.
Другий етап відбувся у суботу, 25 травня, у Коломиї Івано-Франківської області. Виступив там і найсильніша людина України Костянтин Ільїн.
А перед переможним етапом Кубка Європи Костянтин змагався в Німеччині ( ... Читати далі »
Переглядів: 291 | Додав: Sunny | Дата: 03.06.2013 | Коментарі (0)

«Геліос» (Харків) – «Буковина» (Чернівці) – 0:2 (0:1)
26 травня. Харків. Стадіон «Сонячний». 300 глядачів.
«Геліос»: Рябой, Налигач, Яцен­ко, Кандауров, Воробей (Рас­ков, 64), Комарницький, Костюк, Загінайлов (Сидоренко, 59), Ге­ра­симець (Лозовий, 65), Борзенко, Кравченко (Долгий, 70). Запасні: Гальчук, Чеботаєв, Хамільтон. В.о. головного тренера – Сергій Єсін.
«Буковина»: Когут, Донець, Аблітаров, Дорош (Колесник, 89), Керчу, Вечтомов, Платон (Семе­нюк, 81), Лупашко, Боровець, Алан (Сантрапинських, 62), Савін (Маковійчук, 89). Запасні: Тукач, Ятленко, Сібіряков. Тренер – Вадим Заяць.
Голи: 0:1, Платон (16), 0:2, Керчу (60, з пенальті).
Попередження: Борзенко (90+3) – Вечтомов (21), Дорош (63), Маковійчук (90+3).
Вилучення: Рябой (58, фол останньої надії).
Після домашніх перемог чернівецька «Буковина» грала на виїзді з командою «Геліос» (Хар­ків). Як повідомляє прес-служба «Буко­вини», у мат ... Читати далі »
Переглядів: 383 | Додав: Sunny | Дата: 03.06.2013 | Коментарі (0)

Ми вже розповідали про сповнений доброти і любові вчинок 17-річної Вікторії Горячко з села Вовчинець Кельменецького району. Дівчина, ні хвилини не вагаючись, погодилась дати свою шкіру, аби врятувати маленьку племінницю Діанку, з якою трапилася важка біда. Їй вклонилася вся країна – Віка стала лауреатом загальнонаціональної премії «Гордість країни» в номінації «Дитяча мужність».

Але співробітники опікового відділення Чернівецької обласної лікарні швидкої ме­дич­ної допомоги, де зберегли життя обпеченій кип’ятком Діані, почасти стають свідками зовсім іншого ставлення родичів до своїх близьких, навіть до батьків. Бездушність як і милосердя – також не має меж...   

Найстрашніша патологія –  випалена совість
– Усі палати я вам показати не можу. У деякі краще не заходити – це важко витримати і фізично, і морально, – відверто каже завідувач опікового відділення Чернівецької обласної лікар ... Читати далі »
Переглядів: 466 | Додав: Sunny | Дата: 03.06.2013 | Коментарі (0)

Двадцять п’ятого травня о 19 годині 40 хвилин у Чернівцях на вулиці Білоруській трапилась дорожньо-транспортна пригода.

Як виявилося, 39-річний водій автомобіля "Міцубісі", мешканець районного центру Кельменці, не вибрав безпечну швидкість, не впорався з керуванням, в результаті чого допустив перекидання транспортного засобу. При цьому автомобіль наїхав на будинок на вулиці Біло­русь­кій, 35. Жертв нема. Чутки, які з’явились в Інтернет-мережі, що, нібито, за кермом автомобіля перебував працівник ДАІ, не відповідають дійсності, стверджує прес-служба. Як видно з фото, швидкість була такою, що авто буквально злетіло у повітря і пошкодило дах будинку. Чи виявили працівники ДАІ водія на місці ДТП, в офіційному повідомленні не вказано.
Переглядів: 321 | Додав: Sunny | Дата: 03.06.2013 | Коментарі (0)

Днями працівники міліції провели ряд обшуків у комп’ютерних клубах на території області, в результаті яких виявили гральні автомати та переобладнані комп’ю­тери для надання послуг у сфері грального бізнесу. Працівники УДСБЕЗ УМВС України в Чернівецькій області отримали оперативну інформацію про те, що в Чернівцях та області працюють підпільні гральні заклади. На підставі отриманої інформації відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 203-2 (зайняття гральним бізнесом). Після проведення обшуків у деяких закладах, буковинські правоохоронці виявили та вилучили 19 гральних автоматів та 29 персональних комп’ютерів, що використовувались для надання послуг у сфері грального бізнесу. Триває слідство.

Переглядів: 368 | Додав: Sunny | Дата: 03.06.2013 | Коментарі (0)

Неподалік Чернівців у районі села Магала Новоселицького району близько 11.00 сталася ДТП. Вантажний бус збив мотоцикліста. Потерпілого з травмами госпіталізували. Причини аварії та винуватця встановлює ДАІ.
Переглядів: 291 | Додав: Sunny | Дата: 03.06.2013 | Коментарі (0)

Днями працівники УБОЗу УМВС України в Чернівецькій області зат­римали 45-річного голову правління одного з чернівецьких підприємств, який вимагав 7000 доларів у 32-річного мешканця Хотинського району за виготовлення рішення правління на користь останнього.
Правоохоронці затримали чоловіка, коли він отримував першу частину хабара – 3000 доларів США. Відкрите кримінальне провадження за ознаками ч.4 ст.368-3 Кримінального кодексу України (вимагання неправомірної вигоди службової або юридичної особи приватного права). Наразі триває досудове слідство.
Переглядів: 327 | Додав: Sunny | Дата: 03.06.2013 | Коментарі (0)

Співробітники управління СБУ в Чернівецькій області виявили декілька фактів розкрадання лісу службовими особами державних лісництв та лісогосподарських підприємств області.
Встановлено, що протягом лютого-травня 2012 року посадовці одного з лісгоспів у порушення норм законодавства відвели під промислову вирубку лісові ді­лянки, що належать до природно-заповідного фонду загальнодержавного значення. У ре­зуль­таті незаконно зрубали понад 700 дерев цінних порід, чим завдали збитків державі на майже 2 млн. гривень, повідомляє прес-служба управління. За матеріалами СБУ Чер­нівецька міжрайонна прокуратура з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.3 ст. 365 КК (перевищення влади або службових повноважень). В іншому епізоді на початку ц.р. за матеріалами СБУ прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактами незаконної порубки дерев ... Читати далі »
Переглядів: 315 | Додав: Sunny | Дата: 03.06.2013 | Коментарі (0)

 Верховна Рада України 23 травня не ухвалила урядовий законопроект, яким запропоновано у 2013 році звільнити фізичних осіб від сплати податку на нерухоме майно.
За відповідний проект №2405 "Про внесення змін до ст. 265 Податкового кодексу щодо об'єктів житлової нерухомості" віддано 217 голосів при 226 необхідних. Законотворцями досягнута домовленість про те, що документ буде переголосовано у першому читанні й в цілому. Нагадаємо, що від 1 січня 2013 року набула чинності ст. 265 Податкового кодексу, згідно з якою запроваджується податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. При цьому розмір податку на житло визначається, виходячи з житлової площі, а не загальної. Згідно із законодавством не обкладаються по­дат­ком квартири з житловою площею до 120 кв. м і будинки площею не більше 250 кв. м.
Переглядів: 312 | Додав: Sunny | Дата: 03.06.2013 | Коментарі (0)

 Двоє чернівчан напали на фельдшера обласної клінічної лікарні, який вийшов відпочити на вулицю. Як повідомляє СЗГ УМВС України в Чернівецькій області, 22 травня близько 22 години мешканці вулиці Боярка обласного центру зателефонували на спецлінію "102" і повідомили про те, що біля обласної лікарні йде бійка. Через кілька хвилин на місце події прибули працівники БПС при УМВС України в Чернівецькій області та слідчо-оперативна група. Але грабіжники встигли втекти. Потерпілий, 27-річний мешканець Хотинського району, повідомив, що вийшов з обласної лікарні (де працює фельдшером) на перекур. До нього підійшли двоє, попросили цигарку, а коли він відмовив, почали його бити. Потім один з нападників відібрав у чоловіка мобільний телефон і вони зникли в невідомому напрямку. Вжитими оперативно-розшуковими заходами зловмисників знайшли в районі вулиці Буковинської. Під час затримання вони намагалися чинити опір, але в результаті обидва опинилися в наручниках. У кишені одного із затриманих знайшл ... Читати далі »
Переглядів: 360 | Додав: Sunny | Дата: 03.06.2013 | Коментарі (0)

 Двадцять п’ятого травня о 21-й годині під час обходу приміщень дільниці соціальної реабілітації Сокирянської виправної колонії №67 ДПтС України в Чернівецькій області черговий виявив у підсобному приміщенні котельні повішеним засудженого, колишнього мешканця Одеської області 25-річного Василя С. Молодик був засуджений у 2008 році Роздільнянським районним судом Одеської області  за ч.3 ст.185 (крадіжка), ч.2 ст.121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) КК України до 8 років позбавлення волі. Кінець строку покарання – 30.05.2015 р.  До Соки­рянської виправної колонії він прибув 08.10.2010 р. з Піщанської виправної колонії. До дільниці соціальної реабілітації був переведений 07.11.2012 р. Під час попереднього огляду трупа судмедексперти якихось тілесних ушкоджень, окрім странгуляційної борозни, не виявили. Відомості про кримінальне правопорушення 25 травня ц.р. внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочате досудове розслідування. Хід розслідування кримінального пр ... Читати далі »
Переглядів: 325 | Додав: Sunny | Дата: 03.06.2013 | Коментарі (0)

 У Чернівцях 25 травня близько 8 години від адміністратора одного з готельних комплексів до міліції надійшло повідомлення, що у готелі між проживаючими іноземними громадянами сталася бійка. Оперативно прибувши на місце події, міліціонери встановили, що в приміщенні готелю між трьома громадянами іншої держави, студентами одного з вишів Чернівців, на грунті раптово виниклих неприязних стосунків сталася бійка. У ході конфлікту 21-річний учасник бійки отримав декілька ножових поранень. Потерпілого доправили до реанімаційного відділення лікарні швидкої медичної допомоги, але від отриманих травм він помер. Цей факт внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Підозрюваного у вчиненні вбивства встановили, затримали та він перебуває під вартою. Знаряддя злочину та інші речові докази вилучили. Триває досудове розслідування.
Переглядів: 343 | Додав: Sunny | Дата: 03.06.2013 | Коментарі (0)

Пожежа виникла 25 травня в літній кухні місцевої мешканки 1933 року народження у селі Ржавинці Зас­тав­нів­ськ­о­го району. Вогонь помітили сусіди. Ос­кіль­ки площа пожежі була незначною, їм вдалося самотужки ліквідувати пожежу. На місці події виявили тіло сина домовласниці, чоловіка 1974 року народження. З початку року в області на пожежі загинуло 15 людей. Основною причиною загибелі людей на пожежах залишається людський фактор. Тому Управління ДСНС України у Чернівецькій області звертається до громадян: дотримуйтеся правил пожежної безпеки! Пам’ятайте, що це дозволить зберегти ваше життя та здоров’я.
Переглядів: 320 | Додав: Sunny | Дата: 03.06.2013 | Коментарі (0)

Першотравневий районний суд м.Чернівці викликає Садівниче товариство "Локомотив”, останнє відоме місце реєстрації за адресою: м.Чернівці вул.Пархоменка, як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог в судове засідання по цивільній справі за позовом Фочук Галини Михайлівни до Чернівецької міської ради, Федоренко Анатолія Анатолійовича, першої Чернівецької державної нотаріальної контори, Чернівецького комунального обласного бюро технічної інвентаризації, 3 особа Реєстраційна служба Чернівецького міського управління юстиції про визання недійним та скасування рішення ЧМР, визнаня недійсним державного акта на право власності на земельну ділянку. Справа призначена на 12 год. 00 хв. 25 червня 2013 року за адресою: м.Чернівці, вул.Головна, 105, каб. 5.\
У разі вашої неявки в судове засідання, справу буде розглянуто без вашої участі.
О.Б.ВОЙТУН,
суддя Першотравневого районного суду м.Чернівці

Сторожинецький районний суд Чернівецької області викликає як відповідача Харковч ... Читати далі »
Переглядів: 388 | Додав: Sunny | Дата: 03.06.2013 | Коментарі (0)

За такої кількості таких теплих (аж занадто) вихідних гріх було не вибратися на пікнік. Тому ми вибралися. Взагалі-то ми вкрай рідко виїжджаємо на природу. Хіба що тільки в будні, бо хоч у сміття й нема вихідних, зате вони є у музики, диму та п’яних криків. Проте цьогорічний травень видався особливим, і несподівані десять днів канікул треба було кудись подіти.
Поміркувавши над вибором місця, ми зупинилися на заповідному парку "Гарячий Урбан". Там поряд монастир, тож відпочивальники, мабуть, посоромляться вмикати блатняк на всю потужність. Сви­ня­чити, може, також Бога побояться. Та й прибрали там перед Велик­од­нем точно ідеально... Так ми собі розсудили і не помилилися. Відпочинок наш був би ідеальним, якби не той чинник, про який ми геть чисто забули. Точніше не згадували, зважаючи на сезон. Якось не уявлялося, що на початку травня може бути стільки комарів. Одне слово, вигнали нас ці "санітари лісу" геть. Во ... Читати далі »
Переглядів: 402 | Додав: Sunny | Дата: 03.06.2013 | Коментарі (0)

ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz