НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     П`ятниця, 19.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Червень » 10
Четвертого червня на спецлінію 101 надійшло повідомлення, що на острівці посередині річки Прут під мостом на вул. Гагаріна знаходиться жінка та потребує медичної допомоги. Як з’ясувалося, вона стрибнула з мосту, – повідомляють в управлінні ДСНС України в Чернівецькій області.
Жінка опинилася у важкому стані на острівці посеред річки Прут. Очевидці події одразу зателефонували до народної служби порятунку. На місце події оперативно прибув черговий караул Державної пожежно-рятувальної частини №3 обласного центру. 
Рятувальники з допомогою човна перепливли на острівець та переправили жінку на берег, після чого передали її до рук медиків. Потерпілу госпіталізували в реанімаційне відділення лікарні швидкої медичної допомоги у Чернівцях.
Переглядів: 363 | Додав: Sunny | Дата: 10.06.2013 | Коментарі (0)

На зустрічі з підприємцями   5-го сектору Калинівського ринку секретар міської ради Віталій Михайлішин пообіцяв, що ніхто з них не залишиться без місця торгівлі. Про це йдеться у повідомленні сектору інформації та зв’язків з громадськістю міської ради. 

Нагадаємо, підприємцям 5-го сектора у кінці минулого року їх орендодавець КП МТК "Калинівський ринок" сказав, що термін договорів закінчився. Це стосувалося (і стосується)  17-ти контейнерів, хоча торгують лише з 7. Інші ж або взагалі не використовують, або ж використовують під склади. 
У деяких підприємців є й інші торгові місця, тож на зустрічі йшлося насамперед про забезпечення торговими місцями тих 5-ти підприємців, які не мають жодного виділеного торговельного місця окрім тих, які во ... Читати далі »
Переглядів: 280 | Додав: Sunny | Дата: 10.06.2013 | Коментарі (0)

Третього червня цього року на території туристичного комплексу «Сонячна долина», розташованому в  с.Бояни Новоселицького району, відбулося феєричне свято для 27 родин, в яких виховують дітей з обмеженими фізичними можливостями «Ми – діти твої, Україно!», присвячене Міжнародному дню захисту дітей.
– Батьки й діти щиро вдячні депутатам Чернівецької обласної ради від Партії регіонів Матвію Куцаку, Івану Семенюку та Василю Нікітіну за таку чудову можливість покататися на катамаранах та човнах, верхи на конях, відвідати зоопарк та брати участь у святковому обіді, – каже директор Чернівецького обласного благодійного фонду «Діти-інваліди» Олена Шова, – підопічні нашого фонду – це дітки з обмеженими фізичними можливостями, тому їхні батьки не завжди мають змогу вивезти їх на природу, а саме члени Партії регіонів та В ... Читати далі »
Переглядів: 343 | Додав: Sunny | Дата: 10.06.2013 | Коментарі (0)

Департамент охорони здоров’я та цивільного захисту населення ОДА поінформував про тимчасове перенесення основної частини структурних підрозділів акушерського корпусу в новозбудований корпус міської дитячої клінічної лікарні та в корпус гінекологічного відділення, що на вул. Головній, 129. 
Таке рішення зумовлене потребою реконструювати і реорганізувати пологовий будинок №1 для перинатального центру.
Усі співробітники закладу будуть працевлаштовані, оскільки штатний розпис перинатального центру передбачає більшу кількість працюючих, ніж має пологовий будинок. Тому колектив пологового будинку №1 складе основу медичного персоналу Чернівецького обласного перинатального центру, – повідомляє прес-служба ОДА.
Структурні підрозділи пологового будинку №1 ро ... Читати далі »
Переглядів: 369 | Додав: Sunny | Дата: 10.06.2013 | Коментарі (0)

Четвертого червня поблизу с.Бояни Новоселицького району виявили боєприпаси часів Першої світової війни. На місце небезпечної знахідки одразу ж прибула група піротехніків управління ДСНС України у Чернівецькій області.
Десять мінометних мін
82 мм розкопали у лісовому масиві поблизу розважально-відпочинкового комплексу "Сонячна долина" та дитячого табору. Всі застарілі вибухонебезпечні предмети вилучили та знешкодили у встановленому порядку. Боєприпаси зберігалися у штатному зброярському ящику, завдяки чому залишилися в робочому стані, – повідомляє прес-служба УСБУ в Чернівецькій області. За попередніми оцінками фахівців, міни були без запобіжних пристроїв, тому становили реальну небезпеку для оточуючих: радіус ураження таких боєприпасів до 150-200 м.
Переглядів: 339 | Додав: Sunny | Дата: 10.06.2013 | Коментарі (0)

Від 5 до 7 липня у с. Ло­мачинці Сокирянського району на березі Дністра відбудеться етнофестиваль «Купа­ль­ське коло», що має на меті відновити давнє купальське дійство у всій його повноті. Прийматиме фестиваль туристичний комплекс «Услад».
У програмі заходу – виступи музичних гуртів, виставка народних ремесел, розважальні вечірки й дискотеки. Родзинкою фестивалю обіцяє бути скульптурний симпозіум «Petramania», а також реконструкція слов’янського обряду. Учасники зможуть поласувати купальськими стравами, серед яких кулага, сита, вареники, щипанці.
Переглядів: 325 | Додав: Sunny | Дата: 10.06.2013 | Коментарі (0)

Державна екологічна інспекція у Чернівецькій області з початку року провела 935 перевірок щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства України суб’єктами господарювання та громадянами області.
В результаті перевірок за виявлені порушення до адміністративної відповідальності притягнуто 978 людей, а сума накладених штрафів склала майже 204,5 тис. грн., повідомляє прес-служба облдержадміністрації.
Порівняно з минулими роками, зросла середня сума штрафних санкцій, наприклад, у 2010 році середня сума штрафу становила 100 грн., у 2011 – 160 грн., а у 2012 – 180 грн. Протягом цього року ця сума зросла до 204 гривень.
Загальна сума розрахованих збитків з початку року – понад 2 мільйони 229 тис. грн., за завдані екологічні збитки інспекцією виставлено 86 претензій та позови на 1 мільйон 716 тис. грн. Окрім цього, з метою запобіганн ... Читати далі »
Переглядів: 353 | Додав: Sunny | Дата: 10.06.2013 | Коментарі (0)

1. Колега вкотре кличе вас випити чай із тортом. Ви в змозі відмовитися від частування?
Ні – 2; Так – 1; Не знаю – 0.
2. Чи можливо таке, щоб коробка цукерок припадала пилом у вашому буфеті кілька місяців?
Ні – 2; Так – 1; Іноді – 0.
3. У розпал виробничої наради вас відвідують думки про улюблені страви?
Ні – 1; Так – 2; Іноді – 0.
4. Заради красивої фігури ви готові щодня проходити частину дороги на роботу пішки?
Ні – 2; Так – 1; Можливо – 0.
5. Ви регулярно читаєте на етикетках продуктів їхній склад?
Ні – 1; Так – 2; Іноді – 0.
Підсумуйте бали:
Менше 5 балів. Ви сором'язлива, не дуже впевнена у собі людина. Вам важко подолати вплив колективу і прийняті в сім'ї правила харчування. Якщо навколо вас всі їдять багато, полюбляють калорійну їжу, ви теж поправитеся. Подумайте, можливо, варто доповнити коло спілкування активними подругами, як ... Читати далі »
Переглядів: 386 | Додав: Sunny | Дата: 10.06.2013 | Коментарі (0)

Вода – 1 склянка
Борошно – 500 г
Масло вершкове – 50 г
Дріжджі сухі – 2 ч. л. з гіркою
Сіль за смаком.
Замісіть тісто, змішавши воду, дріжджі, сіль, розм'якшене вершкове масло і борошно. Дайте добре піднятися. Розділіть на невеликі кульки діаметром 5-6 см, дайте ще раз піднятися. Кожну кульку розкачайте на дуже тонкий млинець (1-2 мм) і смажте на розігрітій сковороді, на великому вогні по 10-15 секунд з кожного боку (нічим сковорідку не змащувати). Як тільки лаваш побілів, пішов бульбашками, переверніть. Не сушіть лаваш, не треба смажити до золотистого кольору. Викладайте готові лаваші між двома доб­ре зволоженими рушниками, так вони мають охолонути. Якщо лаваші не зволожити, вони стануть сухими і будуть ламатися. У готові лаваші можна загорнути різні на­чинки або просто їсти за­мість хліба. 
Смачного!
Переглядів: 383 | Додав: Sunny | Дата: 10.06.2013 | Коментарі (0)

Останнім часом неабиякої популярності набув цей простий рецепт. Гадаємо, напередодні пляжного сезону він зацікавить багатьох читачок. 
Якщо щодня вранці за півгодини до сніданку на голодний шлунок і на ніч перед сном пити заварену окропом суміш меду з корицею, можна знизити вагу. Важливо дотримуватися пропорції, ось традиційний рецепт: 1 частина кориці на 2 частини меду (наприклад, 1 чайна ложка порошку кориці і 2 чайні ложки меду). Залийте корицю склянкою окропу, накрийте і залишіть на 20 хвилин. За цей час кориця настоїться, а напій достатньо охолоне для того, що б додати в нього мед, адже відомо, що в окропі мед втрачає корисні властивості. На дні утвориться досить товстий осад з кориці, його їсти не треба. Увечері випиваєте половину отриманої суміші, а другу половину ставите в холодильник, на ранок. Осад на дні постар ... Читати далі »
Переглядів: 457 | Додав: Sunny | Дата: 10.06.2013 | Коментарі (0)

ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz