Вода – 1 склянка Борошно – 500 г Масло вершкове – 50 г Дріжджі сухі – 2 ч. л. з гіркою Сіль за смаком. Замісіть тісто, змішавши воду, дріжджі, сіль, розм'якшене вершкове масло і борошно. Дайте добре піднятися. Розділіть на невеликі кульки діаметром 5-6 см, дайте ще раз піднятися. Кожну кульку розкачайте на дуже тонкий млинець (1-2 мм) і смажте на розігрітій сковороді, на великому вогні по 10-15 секунд з кожного боку (нічим сковорідку не змащувати). Як тільки лаваш побілів, пішов бульбашками, переверніть. Не сушіть лаваш, не треба смажити до золотистого кольору. Викладайте готові лаваші між двома добре зволоженими рушниками, так вони мають охолонути. Якщо лаваші не зволожити, вони стануть сухими і будуть ламатися. У готові лаваші можна загорнути різні начинки або просто їсти замість хліба. Смачного!
|