НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Четвер, 25.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Червень » 14 » Кращий дільничний Буковини – знову з Кельменеччини
14:14
Кращий дільничний Буковини – знову з Кельменеччини
За результатами конкурсу професійної майстерності, що проводили з нагоди 90-річчя служби дільничних інспекторів (саме 18 червня далекого тепер 1923-го було ухвалено «Інструкцію для районних наглядачів»), компетентна комісія кращим дільничним інспектором міліції нашого краю визнала старшого лейтенанта міліції Максима Бежнаря – представника цієї служби з Кельменецького райвідділу УМВС.
– На цій посаді працюю вже третій рік, – розповідає він, – обслуговую територію райцентру. І хоча обов’язків добра сотня, доводиться перебувати на ногах по п’ятнадцять, а іноді й двадцять годин на добу, хоча уже й забув, що таке вихідні та свята, – роботу люблю і ще ніколи не жалкував, що обрав саме таку неспокійну, але так потрібну людям професію…
– До речі, про вибір, адже ви – економіст за фахом.
–  Уже пізніше зрозумів, що дещо не «вписуюсь» у сферу економічних розрахунків та прогнозів, уже курсі на третьому-четвертому національного університету ім.Ю.Федьковича збаг­нув, що більше тяжію до роботи з людьми, що саме на посаді дільничного зможу більше реалізуватися, що зможу допомогти тим, хто «блукає» у пошуках життєвих орієнтирів, хто не має сили волі самостійно виплутатись із лабіринтів алкогольної пристрасті чи наркотичної залежності, хто вважає, що авторитет у колі знайомих чи у родині можна завоювати тільки силою. Звичайно ж, важко доводиться  чисто фізично, адже мої візитки (нещодавно пройшла операція «Візит») є майже у кожного жителя райцентру, і будь-хто цілодобово може напряму зателефонувати і повідомити про свою біду, проблеми чи горе. І ще не було випадку, коли, посилаючись на втому чи зайнятість, я комусь відмовив у допомозі, коли не відгукнувся на крик чиєїсь біди. Важко і в моральному плані, бо інколи серце розривається від ситуації, коли син зневажає стареньку матір, яка його виростила і випестила, коли хтось заради «дози» наркоти виносить з дому для реалізації сімейні реліквії, коли молода мама на кілька днів залишає голодними та холодними своїх діток, а сама шукає розради у розвагах з іншими. Але змушуєш себе вгамовувати свої емоції, переконуєш та радиш, застерігаєш та терпляче роз’яснюєш закон, а коли й це не допомагає, вживаєш уже якісь репресивні методи. 
– Уже два останні роки ви виборюєте першість і в районі, і в області. Можливо, маєте якісь особливі секрети?
– Жодних. Просто постійно підтримую себе у гарній фізичній формі, щодня, незважаючи на зайнятість, знаходжу час на фізичні вправи чи пробіжки, а щотижня на заняттях із службової підготовки ретельно вдосконалюю себе і у влучності стрільби з табельної зброї, і в заняттях із «рукопашки». А ще постійно стежу за змінами у законодавстві, часто зазираю до нормативних актів, які регламентують роботу дільничного, цікавлюся та запозичую досвід колег з інших регіонів Буковини та України. Уже давно переконався, що позитивних результатів у роботі можна досягти тільки тоді, коли постійно працюєш над собою, коли підтримуєш себе у необхідній фізичній формі, коли ставиш перед собою якусь мету і мобілізовуєш себе на її реалізацію.
Готуючи цей матеріал до друку, автор побував у Кель­менцях, зустрічався і з колегами Максима Бежнаря, і з жителями райцентру.
Олександр Бурденюк, начальник відділення служби дільничних інспекторів міліції місцевого райвідділу УМВС, капітан міліції: 
– Враження про роботу Максима Бежнаря – тільки позитивні. Він ніби двожильний, сам виконує такий об’єм навантажень, який під силу тільки одержимим та закоханим у свою професію. Працелюбний та відповідальний, добросовісний та ініціативний, він ніби й народився дільничним…
Віктор Бідюк, заступник начальника райвідділу – начальник міліції громадської безпеки району, майор: 
– У нас чотирнадцять дільничних, та Максим Олекс­андро­вич, поєднуючи у собі навики психолога та слідчого, оперативника та експерта, завжди і скрізь встигає, завжди досягає позитивних результатів і у попереджувально-профілактичній діяльності, і у розкритті вже скоєних злочинів. Володіє ін­формацією майже про всіх жителів райцентру, може дати принципову оцінку і сивочолому пенсіонеру, і неповнолітньому. Він – наша гордість та приклад добросовісності та відданості службі, порядності та професіоналізму.
Сергій Ратушенко, начальник райвідділу УМВС, підполковник: 
– Йому під силу виконання найскладнішого та найвідповідальнішого завдання. Він знає як, вміє і прагне працювати на позитивний результат. Зап­рограмований на успіх та перемогу. Про таких як Максим Бе­жнар кажуть: «З ним можна боронити край». Він справжній майстер своєї справи.    
Валентин Твердохліб, селищний голова: 
– За одинадцять років на цій посаді я вперше зустрічаю такого відповідального та порядного дільничного інспектора міліції, якого у неформальній обстановці ми називаємо просто – Макс. 
І мені особисто, і нашому депутатському корпусу з ним співпрацюється легко і продуктивно. Він вміє знайти спільну мову і з дорослим, і з малюком, підібрати «ключик» до найпотаємнішої душі і раніше судимого, і сімейного деспота, і одразу до двох  «ворогуючих» між собою сторін за межу земельної ділянки сусідів. Якщо й є якісь критерії оцінки кращого із кращих дільничних інспекторів міліції в Україні, то наш Максим Олександрович підходить під ці вимоги за всіма службовими і людськими параметрами.      
Ось такий кращий дільничний Буковини. Так живе і трудиться, утверджуючи торжество законності та правопорядку, дбаючи, щоб на Кельменеччині мешканці жили у мирі та злагоді, у добрі та благополуччі.
Володимир ДРАЮК 
Переглядів: 422 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz