НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     П`ятниця, 29.03.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Червень » 11 » Михайло Папієв розповів про щастя на полонині й трагедію в лісах
10:40
Михайло Папієв розповів про щастя на полонині й трагедію в лісах
У понеділок відбулася щопонеділкова апаратна нарада під керівництвом голови Чернівецької ОДА Михайла Папієва за участі голови обласної ради Михайла Гайничеру. Спершу очільник крайової виконавчої влади подякував керівництву Сторожинецької районної державної адміністрації та керівникам деяких обласних установ за успішну організацію та проведення свята "Красноїльська полонина-2013”. 
Михайло Миколайович відзначив, що попри незначну історію  цього святкового дійства, завдяки умілій та професійній його підготовці, цьогоріч свято відвідали близько 10 тисяч гостей. 
– Таким чином Красноїльськ нарівні з Путилою стає другим центром полонинського вівчарства в нашому регіоні. В майбутньому необхідно зайнятися дорогою, яка веде до полонини. Оскільки вона псує той настрій, з якими люди приїжджають на свято, – наголосив Михайло Папієв. І додав, що особливо йому сподобалося дефіле дівчат у вишиванках та група "Лісапетний батальйон”.

 Вітання для переможця
Відтак голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв привітав новообраного Новодністровського міського голову Володимира Мельника з переконливою перемогою на позачергових виборах, які відбулися в неділю, 2 червня. 
– Щиро вдячний громаді майбутньої столиці гідроенергетики України міста Новодністровськ за те, що вона скористалася своїм конституційним правом і в умовах вільного волевиявлення зробила свій свідомий вибір, – зазначив керівник виконавчої влади краю. І додав, що позачергові вибори Новодністровського міського голови та сільського голови в селі Анадоли на Хотинщині, а також проміжні вибори депутатів Кельменецької районної ради та Великокучурівської сільської ради Сторожинецького району продемонстрували довіру виборців до чинної влади. 
– Завдання новообраних керівників, всієї місцевої влади в цих та всіх інших населених пунктах краю відповісти на цю довіру гідною та ефективною роботою на благо громад, всього нашого краю, – зазначив голова Чернівецької ОДА. 

Курс на врожай
За словами Михайла Миколайовича, після вдало й оперативно проведених посівних кампаній, аграрії за підтримки крайової влади повинні належним чином подбати про урожай зернових культур в області. Керівник виконавчої влади наголосив, що весняно-польові роботи в регіоні пройшли у стислі агротехнічні строки, втім досить успішно. 
– Цьогоріч  під урожай посіяно понад 52 тисячі гектарів озимих зернових культур, що на три тисячі гектарів більше. Сходи отримано на всій площі посіву і понад 85% їх знаходяться у доброму стані, – повідомив Михайло Папієв. – Орієнтовно на початку липня аграрії розпочнуть збір ранніх зернових. Переконаний, що готуватись до цього комплексу робіт потрібно вже зараз. Йдеться про стовідсоткове забезпечення сільгосппідприємств паливно-мастильними матеріалами, необхідною технікою та приведенням до належного стану елеваторів, – наголосив керівник виконавчої влади краю. 

 Що рубаємо?
Після вступної частини до слова запросили начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Ігоря Чебана. Посадовець взявся розповідати статистичні дані. Зокрема повідав таке: «За І квартал цього року державними лісогосподарськими підприємствами вироблено продукції на майже 60 млн. грн. З початку року обсяг реалізованої продукції склав майже 78,5 мільйонагривень і зріс порівняно з відповідним періодом минулого року на 9,2%. З початку року експортовано продукції на 11,4 млн. грн. А за І квартал підприємствами перераховано 7,7 млн. грн. до зведеного бюджету податків та обов’язкових платежів, а до фонду єдиного соціального внеску перераховано 7,6 млн. грн.» Також Ігор Чебан наголосив, що позитивом роботи підприємств є постійне зростання середньомісячної заробітної плати працівників лісової галузі в регіоні. На 1 березня вона становила 2957,8 гривень. До того ж зростання обсягів доходу дозволило збільшити суму власних коштів, направлених на капітальні інвестиції, модернізацію та реконструкцію обладнання, капітальний ремонт основних засобів, утримання й ремонт лісових доріг. Сума капітальних інвестицій по управлінню з початку року склала понад 1 мільйон гривень. 

Після доповіді начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Ігоря Чебана голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв зазначив, що все сказане не зможе повторити навіть профільний заступник пана Ігоря. 
– Ми ж не слухаємо ваш звіт на колегії обласної державної адміністрації. Ви знаєте взагалі,  чому ви на цій трибуні? Ви мені скажіть наступне. От я, так само як і ви, їжджу нашими дорогами, дивлюся на ліси, де рубають їх, де не рубають. Добре бачу, де стоять  сухостої. І чомусь рубають не там, де всохлі дерева,  а там де нормальний ліс, – сказав губернатор. –  Ми з Михайлом Гайничеру минулого тижня були на деревообробному підприємстві «Швай­гофер». Скільки видно горизонт, скільки колод від дерев. На кожному дереві є бірка, вказано походження дерев. Такого лісу в нас я не бачив. А 90 тисяч кубів лісу на «Швайгофері» з України. Це продукція високої якості, яку експортують в  Японію, США… Я дав доручення, щоб подивилися, які у нас митні декларації. Бо найкращий ліс у  «Швайгофера». Треба подивитися, як його оформляють на митниці, на яких умовах, по якій ціні ліс туди йде, – наголосив Михайло Мико­лайович. І порадив Ігорю Чебану поїхати на «Швайгофер»: «Думаю, вам буде цікаво. Зорієнтуєтеся, скільки вашої деревини туди надходить напряму і не напряму».
– Друге питання. Як тільки з’явилися у «Свободі слова» 11 запитань до вашого Тимофєєва, бачу по області як мінімум на три тижні зникли машини, які стояли на роздоріжжях. Де під виглядом дров вони продавали хорошу, якісну деревину. Скажіть, а сам Тимофєєв вам дав відповідь на ті питання? – поцікавився Михайло Миколайович.
– Стосовно публікації. Управління внутрішніх справ здійснювало перевірку і поки що серйозних зауважень до роботи підприємства не виявлено, – відповів Ігор Чебан.
– Я здогадуюся навіть чому. Думаю, ви самі знаєте до себе зауваження. Знаєте, як насамперед рубають ліс попри дорогу, річки. Там, де треба рубати, не рубають. Бо туди важко зайти. Я пролетів гелікоптером і бачив реальну ситуацію. Реальна картина – це 10% сухостою. А ви знаєте, скільки в нас по області сухостою? Скільки в кубах? 
– Близько 300 тисяч кубометрів, – констатував головний лісничий краю.
– Я висловлюю невдоволення роботою вашого управління. І це не тільки моє невдоволення, але й від підприємств, від простих людей. Від тих людей, які живуть поряд з лісами, які ви рубаєте. Від тих людей, які розробляють туристичні маршрути Буковиною. Люди, які здалеку приїжджають, хочуть наступного року сюди повернутися. І коли вони виходять на туристичний маршрут, там уже все вирубано. Я вам за ці рубки знаєте що буду робити? – грізно спитав очільник Буковини. І дав наступне доручення головному ботаніку Буковини Борису Баглею: – Туризм ваш відданий. Ви у нас профільний ботанік. Тому маєте розробити туристичні маршрути, рекреаційні зони і розпорядженням голови Чернівецької ОДА ввести там заборону вирубки лісу. Нам не потрібний маршрут лисої гори.
А Ігорю Чебану губернатор порадив готуватися до колегії. 
– Дивіться не почніть гратися у підприємців. Це моє вам попередження, – констатував Михайло Папієв. 

Альона ЧОРНА
Переглядів: 401 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz