НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Субота, 20.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Травень » 16 » Олександр Демидов: Для мене велика честь служити і працювати на Буковині
12:42
Олександр Демидов: Для мене велика честь служити і працювати на Буковині
У вівторок  відбулася перша прес-конференція начальника УМВС України в Чернівецькій області полковника міліції Олек­сан­дра Демидова. Цієї зустрічі представники ЗМІ очікували вже давно. Тож на спілкування з головним правоохоронцем області прийшли з актуальними та гострими питаннями. Участь у зібранні взяв і перший заступник начальника управління полковник міліції Валентин Сухар.

  До міліції    через «Facebook»
Зустріч розпочалася з пре­зентації оновленого прес-центру. Тепер він оснащений сучасною мультимедійною технікою, постійним доступом до мережі Інтернет та зручними умовами для фото- та відеозйомки. Також для більш тісної співпраці з громадськістю та ЗМІ створили персональні сторінки начальника УМВС та його заступників, у соціальній мережі «Facebook». Такий підхід, за словами Олек­сан­дра Демидова, дасть змогу розширити спілкування. Ос­кільки всі мешканці області зможуть поставити свої запитання та отримати на них відповіді. – Думаю, це сучасно і креативно. В цьому буде фішка, – зауважив Олександр Мико­лайович.

 Лідерські позиції
Далі начальник УМВС України в Чернівецькій об­ласті розповів про роботу буковинської міліції за останні 4 місяці.
– Упродовж 4 місяців цього року ми продовжили реалізовувати комплекс за­ходів, які дозволили стабілізувати оперативну обстановку в області й сприяли значному покращенню по­каз­ників у боротьбі зі злочинністю та зміцненню правопорядку. Як наслідок, нашу роботу Міністерство внутрішніх справ визнало позитивною. Ми займаємо лі­дерські позиції за всіма по­казниками. Незважаючи на те, що є тенденція збільшення реєстрації загальної злочинності на 19,9%. Ріст відбувся у зв’язку з прийняттям нового КПК, згідно з яким абсолютно по всіх повідомленнях, де є ознаки кримінального правопорушення, відкривають провадження та проводять розслідування. У тому числі й по справах, які раніше зараховували до категорії справ так званого «приватного обвинувачення». В основному ріст відбувся за рахунок збільшення кількості випадків спричинення легких тілесних уш­код­жень, – повідомив Олександр Демидов.
За його словами, завдяки вжитим профілактичним заходам на 50% менше скоєно вбивств, поменшали випадки завдання тяжких тілесних ушкоджень, розбоїв, крадіжок всіх видів, а також дорожньо-транспортних пригод.
Відтак Олександр Демидов відповів на питання буковинських журналістів.
– Ви працювали на Львівщині, а тепер - на Буковині. Які робочі нюанси є в цих регіонах?
– Нема значення, де працювати.              В Києві, на Львівщині чи в іншому регіоні. Це, на жаль, роблять політики, які розділяють Україну на Схід і Захід. Ми всі українці. Тому неважливо, де ми працюємо. Буковина мені дуже до вподоби. Тут відкриті, гарні, щирі люди. Звісно, у кожному регіоні є своя криміногенна ситуація. Але для мене велика честь служити і працювати на Буковині.
– Кажуть, що на одного рядового міліціонера тепер по кілька начальників? Які кадрові зміни відбулися за час вашого керівництва і чому?
– Коли приходить новий керівник підрозділу, він по-новому бачить ту чи іншу ситуацію. Якихось радикальних змін у керівництві не було. Що стосується районних відділів, то проведені деякі ротації. З 14-ти районних відділів сюди приїхали працювати тільки в три районні відділи. Це Шевченківський, Сад­гір­сь­кий і Путильський. Всі інші –– це місцеві жителі Буко­вини.  І повірте мені, велика команда сюди не приїхала. Що стосується кількох керівників на одного рядового, то це стосується тільки апарату. І то на сьогодні на всі тяжкі злочини виїжджає апарат управління. Нині обличчя буковинської міліції – це і дільничні інспектори міліції, і працівники карного розшуку. Ті, хто працюють, займають питому вагу, аніж ті, хто рахує мішки.
– З вашим приходом активізувалася боротьба з гральним бізнесом. Нещодавно викрили зал біля "Рязані”. Яка доля цієї справи?
 – Ігрове питання було постійно. Але ми знаємо, а досвід Америки показує, що був сухий закон, але була і контрабанда спиртних напоїв. Є заборона грального бізнесу, але люди продовжують на тому заробляти гроші. І раніше міліція приділяла цьому увагу. Але цього року МВС поставило завдання практично на 100% викорінити нелегальний ігорний бізнес. І складність у тому, що ми маємо притягувати тих людей, які організовують ігрову справу. Ми проводимо ряд заходів, завдяки яким прийдемо до цих людей і встановимо істину. Результати будуть.
– Чи пов’язуєте ви звільнення вашого попередника з виборчою кампанією на Буковині?  
– По-перше, виборами займаються політики і кандидати. По-друге, Микола Дмитрович Харабара – висококласний фахівець, спеціаліст. І рішення щодо ротації або звільнення з посади  приймає винятково міністр внутрішніх справ, не з політичних мотивів. Що стосується будь-яких інших виборів, то міліція забезпечує тільки охорону громадського порядку. І на цьому крапка. Міліція знаходиться поза політикою. Діємо винятково в межах чинного законодавства.
– Ви прийшли в міліцію в не найкращий момент, бо згідно з опитуваннями рівень довіри до правоохоронних органів надзвичайно низький. Дуже часто чуємо, що міліція "кришує” своїх.  Чи є у вас якийсь рецепт змінити ситуацію?
– Щодо довіри, то на Буковині рівень довіри до міліції високий. Можу судити по цьому з особистого прийому. Спочатку приходили один-два заявники. На сьогодні менше 20 не буває. Також ми ставимо завдання очищення наших лав. На жаль, є серед наших працівників ті, хто займаються корупційними схемами. Але останній приклад – наші ж працівники затримали свого колегу, який здійснював крадіжки. Але його не відпустили. Справа піде в суд.           І  він отримає за свої протиправні дії покарання.
– Яке ставлення міліції до видачі румунських паспортів?
– У нас є СБУ, яка повинна відслідковувати це питання. Міліція румунські паспорти не видає. Ситуація є дуже складною. Нещо­давно працівники ДАІ затримали посадовця з румунським паспортом, але жодної відповідальності за такі дії нема. А міліція може діяти тільки в межах чинного законодавства.
Також під час спілкування Олександр Демидов повідомив, що чимало молодих людей, які вступають на службу в органи внутрішніх справ, не розуміють, куди вони йдуть.  І вважають, що міліція – це установа, яка дасть змогу вирішити якісь свої питання. – Тепер ми вводимо в кадровий відбір обов’язкову співбесіду і поліграф. Це дасть змогу зрозуміти мотиви людини, яка йде працювати у міліцію, - запевнив Олександр Миколайович.
Приємною стала новина, що МВС виділило 11 мільйонів гривень. – Ми плануємо будівництво багатоквартирного будинку, де левова частка буде виділена не резервному складу, а тим людям, які, умовно кажучи, працюють на землі, – зазначив Олександр Демидов.
Альона ЧОРНА

Переглядів: 349 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz