НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Субота, 20.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Травень » 02
Тридцятого квітня на волю вийшов колишній директор Калинівського ринку Іван Ринжук.
Таким чином, було виконано рішення Шевченківського районного суду про зміну запобіжного заходу – внесення застави. Її розмір – 250 тисяч гривень – було внесено ще в лютому, однак з незрозумілих причин Іван Ринжук тоді відмовився від цієї правової норми. За словами старшого інс­пектора взаємодії зі ЗМІ та зв'язків з громадськістю відділу державного департаменту України з питань виконання покарань у Чернівецькій області Миколи Лазенка, Івана Ринжука звільнили у вівторок, 30 квітня, о 16.00. Його родичі внесли заставу 250 тисяч гривень. Нагадаємо, Ринжук перебував у СІЗО більше 2 років. За що?
Альона ЧОРНА
Переглядів: 354 | Додав: Sunny | Дата: 02.05.2013 | Коментарі (0)

На минулій сесії обласної ради, яка відбулася останньої п’ятниці, було розглянуто низку соціально-господарських питань та вирішено ряд невідкладних проблем. Проте у згаданої сесії була інша інтрига: ширилися чутки, що нинішній голова облради Михайло Гайничеру буцімто збирається написати заяву про звільнення, а на його місце буцімто має види член Партії регіонів із солідним стажем генерал-майор міліції Микола Харабара. Ротації – річ корисна, а інколи й невідкладна.

Проте ця заморочка, яку активно обговорювали в кулуарах, так і не відбулася. Як з’ясувалося після тривалих перемовин двох згаданих осіб з Ми­хайлом Папієвим. Наша редакція поцікавилася обставинами прелюдії, і картина вималювалася приблизно така. Михайло Гайничеру має право вибирати – працювати далі чи переходити до інших справ. Так само мають право не бути вдоволеними його роботою на посаді голови облради і деякі депутати, і, можливо, хтось із керівництва облдержадміністрації. Сам Ми­хай­ло Іванович ска ... Читати далі »
Переглядів: 306 | Додав: Sunny | Дата: 02.05.2013 | Коментарі (0)

Великдень – це духовне свято, а не кулінарні змагання
Вже за кілька днів церковні дзвони сповіщатимуть про світле Христове Воскресіння. Багато християн називають це свято також Пасхою, адже назва його походить від старозаповітного свята песах, яке відзначали юдеї в пам’ять про звільнення від єгипетського полону. Великдень вважається найважливішим християнським святом, що символізує радість, перемогу Ісуса Христа над смертю і дарування нам життя вічного і благодаті. Світле Воскресіння Христове святкують завжди у неділю. Відбувається це не раніше 4 квітня і не пізніше 8 травня. Цікаво, що рубежі святкування Великодня були встановлені Нікейським собором ще у 325 році. До цього в різних помісних церквах святкували Великдень у різні дні. Щороку до цього світлого й величного свята кожна віруюча родина намагається підготуватися якнайкраще: прибрати до ладу оселі й думки, купити дітям обновки і наг ... Читати далі »
Переглядів: 452 | Додав: Sunny | Дата: 02.05.2013 | Коментарі (0)

У понеділок апаратна нарада під керівництвом голови Чер­ні­вецької обласної державної адміністрації розпочалася знову з доріг.
– Так вийшло, що дорогою до Києва і назад на Буковину був час займатися філологічними розвідками. У нас усі відповіді уже є. Хто сьогодні несе відповідальність за стан на буковинських дорогах? Закінчення ж - «гах». І одразу є відповідь. Але аби цей філологічний збіг нам допоміг, – наголосив Михайло Папієв. – До прикладу, у Вінниці дороги активно ремонтують. А що ми бачимо на Буковині? Нічого не роблять! Нам потрібно, щоб люди їздили якісними дорогами. Заступник Ігоря Гаха, директор дочірнього підприємства «Черні­ве­цький облавтодор» Володимир Мицька сказав, що кошти уже надійшли. Тож бригади найближчим часом працюватимуть майже без вихідних. Відтак Михайло Ми­ко­ла­йович зазначив, що якщо не буде якісного ремонту доріг, то будуть відповідні висно ... Читати далі »
Переглядів: 323 | Додав: red | Дата: 02.05.2013 | Коментарі (0)

Буковина – край багатонаціональний, поруч  – кордон з Європою. Міграційний рух тут завжди був інтенсивним, протягом останніх двох десятиліть бурхливих економічних і соціальних перетворень – особливо. Відтак питання пенсійного забезпечення громадян, які працюють або працювали за кордоном, набуває саме в нашому краї неабиякої значимості.
Яким чином і чи завжди трудові мігранти можуть реалізувати право на пенсію? Які потрібно зробити для цього кроки і про що слід подбати вже зараз, аби потім не було непоправно пізно?
Отож усе про пенсію в контексті роботи за кордоном – в розмові з начальником Голов­ного управління Пен­сій­ного фонду України в Чернівецькій області  Ми­хай­лом РОМАНІВИМ.
– Саме заради того, аби наші співвітчизники, котрі виїхали на заробітки за кордон, могли бути впевненими у завтрашньому дні, тобто у своєму пенсійному забезпеченні, Україна уклала низку міжнародних договорів з державами близького й дальнього зарубіжжя. Але одразу зауважу: ... Читати далі »
Переглядів: 376 | Додав: red | Дата: 02.05.2013 | Коментарі (0)

Днями в арт-кафе «Shelter», що на вул. О.Кобилянської, 26, відбулася презентація збірки есе відомого буковинського журналіста Сергія Воронцова під назвою «Книга з повітря». Захід провели у доволі цікавій та оригінальній формі: вибрані твори автора інсценізували актори Неза­лежної театральної лабораторії, а в приміщенні час від часу літали паперові літаки.
За словами автора, у книзі були використані матеріали газетних публікацій 20-30-х років і раніше.
– Власне, це книга про людей, які свого часу виїхали з нашого міста, – розповідає С. Воронцов. –  Про людей, які встають з попелу, які продовжують жити, сміятися і боротися за своє щастя, незважаючи на те, що сталося. Вони справді втратили батьківщину, мову і, певною мірою, релігію, оскільки їхні молитви за роки Першої та Другої світових війн не були почуті, їхні бажання жити тут були перекреслені. Відомий факт, наприклад, що Пауль Целан, переживши всі нещастя, у своїх віршах писав, що прагне зустрітися з Богом, ... Читати далі »
Переглядів: 326 | Додав: red | Дата: 02.05.2013 | Коментарі (0)

У галереї Ратуші, що розмістилася у затишному внутрішньому дворику старовинної будівлі, де засідає влада міста, з нагоди Великодня розпочалося міське рукотворне свято «Великодній дивосвіт».
На дивовижному веселковому вернісажі – різнобарвні великодні композиції, фотографії, вишиванки, писанки, представлені різними гуртками декоративно-прикладного мистецтва, студіями писанкарства клубних установ, загальноосвітніх та позашкільних закладів Чернівців.
У відкритому просто неба майстер-класі з писанкарства досвідчені майстрині вчать усіх охочих долучитися до дива розпису пасхальних писанок.
На всеукраїнському фестивалі «Писанковий рай» Чернівці презентуватимуть 300 писанок, виконаних у 17 техніках, і 50 художніх робіт, пов’язаних із Великодньою тематикою.
Вл. інф.
Переглядів: 322 | Додав: red | Дата: 02.05.2013 | Коментарі (0)

У галереї Ратуші, що розмістилася у затишному внутрішньому дворику старовинної будівлі, де засідає влада міста, з нагоди Великодня розпочалося міське рукотворне свято «Великодній дивосвіт».
На дивовижному веселковому вернісажі – різнобарвні великодні композиції, фотографії, вишиванки, писанки, представлені різними гуртками декоративно-прикладного мистецтва, студіями писанкарства клубних установ, загальноосвітніх та позашкільних закладів Чернівців.
У відкритому просто неба майстер-класі з писанкарства досвідчені майстрині вчать усіх охочих долучитися до дива розпису пасхальних писанок.
На всеукраїнському фестивалі «Писанковий рай» Чернівці презентуватимуть 300 писанок, виконаних у 17 техніках, і 50 художніх робіт, пов’язаних із Великодньою тематикою.
Вл. інф.
Переглядів: 332 | Додав: red | Дата: 02.05.2013 | Коментарі (0)

Попередження
Внаслідок спекотної погоди, яка встановилася на території Чернівецької області, по всій території краю очікується надзвичайна пожежна небезпека 5 класу. Саме тому, людям, які відпочиватимуть у лісі, слід дотримуватися правил пожежної безпеки, адже до значної пожежі може призвести навіть необережно кинутий сірник, недопалок чи іскра від туристичного вогнища.
Оскільки третину території Чернівецької області займають ліси, не дивно, що цей вид відпочинку є дуже популярним серед мешканців краю. Із настанням святкових днів, чимало людей проводитимуть свій вільний час на природі. Однак іноді необережність людей під час відпочинку може призвести до трагічних наслідків. Пам’ятайте, що в листяних лісах частіше виникають низові пожежі, висота яких досягає двох метрів, а те ... Читати далі »
Переглядів: 328 | Додав: Informer | Дата: 02.05.2013 | Коментарі (0)

Садгірський районний суд м.Чернівці повторно викликає Антамонову Парасковію Епифанівну, 01.11.1951 року народження, Асламову Тетяну Семенівну, 13.03.1974 року народження, Асламову Інгу Семенівну, 01.01.1982 року народження, що проживають за адресою м.Чернівці, 2-й провулок Залізничний, 5, кв.3 як відповідачів по справі за позовом виконавчого комітету Чернівецької міської ради, як органу опіки і піклування, про зняття з реєстрації та визнання осіб такими, що втратили право користування житловим приміщенням у зв’язку з відсутністю в ньому понад 6 місяців.
Розгляд справи призначений на15.05.2013 року об 11.30 у приміщенні Садгірського районного суду м.Чернівці, вул.Хотинська,3.
Явка до суду є обов’язковою. У разі вашої неявки в судове засідання справу буде розглянуто у вашу відсутність за наявними матеріалами.
С.В.МІЛІНЧУК,
суддя Садгірського районного суду м.Чернівці

***
Садгірський районний суд м.Чернівці викликає Спатару Валерія Володимировича, яки ... Читати далі »
Переглядів: 401 | Додав: red | Дата: 02.05.2013 | Коментарі (0)

Квартальний звіт
Протягом І кварталу поточного року до Шевченківського РВ УМВС України у Чернівецькій області надійшло 3564 повідомлення про кримінальні правопорушення та події, які зареєстровані у Журналі єдиного обліку. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено інформацію по 918 кримінальних правопорушеннях, 1836 – розглянуто в рамках Закону України «Про звернення громадян», по 408 складено адміністративні протоколи.
У І кварталі цього року на території району зареєстровано 918 кримінальних правопорушень, із них тяжких та особливо тяжких – 61.
З числа зареєстрованих кримінальних правопорушень особи встановлені по 123 провадженнях, по тяжких та особливо тяжких – 7. Розкрито 141 (відсоток розкриття становить 41%), тяжких та особливо тяжких – 7 (11,7%).
... Читати далі »
Переглядів: 272 | Додав: Informer | Дата: 02.05.2013 | Коментарі (0)

Днями до редакції звернулася мешканка Чернівців п.Зінаїда, яка постраждала від сліпого випадку, вина якого – халатність і безвідповідальність нашої міської влади. Дев’ятого квітня жінка поверталася з роботи й біля площі Турецької криниці раптом провалилася в глибоку яму під плитою на тротуарі, звідки не змогла самостійно вибратись. Чернівчанка довго пробула під землею, аж поки її побачила молода пара і допомогла вилізти.
– Дуже побила ноги, подерлася  й отримала численні синці по всьому тілу, – каже п. Зінаїда. – Коли прийшла додому, не могла отямитися. Але мене боліло не так тіло, як душа. Як таке могло трапитися в центрі міста, в його історичній частині? Подумала, що на моєму місці міг би опинитися хтось інший, тому одразу звернулася до приймальні міської ради, щоб ту яму чимось перегородили. На це – ніякої реакції й до сьогодні. Наших можновладців треба виховувати так, щоб вони йшли до людей не тільки перед виборами, а й у хвилину біди.   

... Читати далі »
Переглядів: 299 | Додав: red | Дата: 02.05.2013 | Коментарі (0)

- Ви вже готові до Пасхи? - запитала сьогодні сусідка.
А я замислилась, що конкретно вона має на думці: чи накупили ми вже святкових делікатесів, чи зробили генеральне прибирання, чи оновили гардероб? Позаяк з усіх цих пунктів я більш-менш виконала тільки другий, то вже й зібралася хвалитися своїми перемогами над застарілим жиром на плиті та покладами пилу в буфеті. Але моя співрозмовниця чомусь різко змінила тему. Згодом я збагнула причину її дивної поведінки. Моє сум’яття вона потрактувала як наслідок своєї нетактовності: може, у нас нема грошей на делікатеси та новий одяг, а тут вона зі своїми розпитуваннями...
Далеко не всі люди в нас такі ж делікатні, як моя сусідка, тому питання про готовність до свята звучить цими днями на кожному кроці. Багатьом воно ніби замінило "добрий день" і слугує "за­травкою" до бесіди не гірше, ніж тема погоди. Втомлені, але в піднесеному настрої господині завзято обмінюються рецептами нових салатів, діляться таємницями випікання ... Читати далі »
Переглядів: 299 | Додав: red | Дата: 02.05.2013 | Коментарі (0)

ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz