НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Четвер, 28.03.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Травень » 6 » ООН: СИРІЙСЬКА ОПОЗИЦІЯ ВИКОРИСТОВУВАЛА ХІМІЧНУ ЗБРОЮ
12:05
ООН: СИРІЙСЬКА ОПОЗИЦІЯ ВИКОРИСТОВУВАЛА ХІМІЧНУ ЗБРОЮ
Зброя масового ураження
ООН отримала свідчення, що сирійські опозиціонери використовували хімічну зброю. Про це напередодні повідомила один з членів незалежної комісії під егідою ООН Карла дель Понте (на фото), передає Reuters. За її словами, мова йде про застосування нервово-паралітичного газу зарин. При цьому доказів використання зарину з боку уряду експертам виявити не вдалося. "Наші слідчі відправилися в сусідні з Сирією країни, щоб поговорити з жертвами, лікарями і медичними фахівцями. Судячи з їхньої доповіді, яку я бачила минулого тижня, у них є свідчення про використання зарину, але це поки що не можна назвати неспростовними доказами. Газ застосовувався опозиціонерами, не урядовими військами", - сказала дель Понті. Вона не почала розкривати подробиці, де саме опозиціонери застосували хімічну зброю.
Офіційний Дамаск і опозиціонери звинувачують один одного в трьох випадках застосування хімічної зброї - поряд з Алеппо і сирійською столицею в березні ц.р. і в м. Хомс в грудні 2012 р.
Раніше представники США заявляли, що "з різним ступенем упевненості можна говорити про застосування урядом Сирії зарину".
Збройне протистояння влади і опозиції продовжується в Сирії з березня 2011 р. Опозиція вимагає відставки Президента Башара Асада, звинувачуючи урядові сили в масових звірствах по відношенню до мирного населення. Офіційний Дамаск стверджує, що під прикриттям демократичних гасел в країні орудують "банди озброєних терористів", підтримувані зарубіжними радикальними угрупуваннями ісламістів. Жертвами збройного конфлікту стали близько 100 тис. осіб.
Переглядів: 307 | Додав: Informer | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz