НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Четвер, 28.03.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Червень » 24 » Пряник показав свою недієздатність. Час кнута?
10:07
Пряник показав свою недієздатність. Час кнута?
У  понеділок під керівництвом голови Чернівецької  ОДА Михайла Папієва за участі заступника голови обласної ради Валентина Маніліча відбулася чергова апаратна нарада. Говорили про якісний відпочинок дітей, захист споживачів, вирубку лісів... А ще прощалися з пряником. Відтак комусь довелося готуватися до кнута.
 Вимоги
до відпочинку дітей
Голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв наполіг, аби у стаціонарних таборах краю розпорядок дня передбачав для дітей активні заняття спортом та фізичними вправами. 
–  Відпочинок у школярів має бути насиченим та активним – багато рухомих ігор, спорту тощо. Для нас це принципова позиція, тому звертаю увагу керівництва департаменту освіти і науки, молоді й спорту проконтролювати це. Президент України Віктор Янукович чітко окреслив завдання: діти повинні бути максимально залучені до занять фізичною культурою та спортом, – наголосив керівник виконавчої влади краю. За словами Михайла Миколайовича, важливою складовою виховання здорової молоді є і популяризація здорового способу життя, особливо серед підлітків. –  Доречним, на мою думку, буде проведення творчих конкурсів чи змагань школярів на цю тематику, наприклад, малюнка, театралізованих постановок, – запропонував голова обласної державної адміністрації. – Важливо, аби діти на канікулах не лише відпочили та набрались сил напередодні нового навчального року, а ще й зміцнили своє здоров’я, зацікавились новими видами спорту, здобували нові перемоги.

 Де наш ліс?
Від світлого майбутнього перейшли до проблемного питання про вирубку лісу.
– У нас на черзі після доріг - ліси. В такому самому режимі ми покажемо, як треба працювати в лісах. Я нещодавно був у Німеччині. Питаю: у вас рубають ліси? – Навіщо нам рубати, якщо увесь ліс ми веземо від вас, - відповідають. Приїжджаю на "Швайгофер", а там увесь ліс український, - зазначив Ми­хайло Миколайович. – У мене виникає питання: "Ша­новні, а от якась відповідальність перед наступними поколіннями  у наших природоохоронців, екологів, лісівників є, чи нема? Чи є тільки бажання от тільки сьогодні хап-цап-царап, а все інше не цікавить? Скільки у нас сухостою в лісі? Я сам  поїду на ці ділянки, де ви рубаєте. Я ж бачив який ліс возять, - звернувся очільник крайової виконавчої влади до першого заступника начальника Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства Валерія Каш­пора. – Треба сесією обласної ради заборонити  вирубку лісу в Чернівецькій області й вивіз до того часу, допоки ви не вирубаєте весь сухостій. Ви ж до нього не доходите, а там під виглядом сухостою рубаєте нормальний ліс. У вас же нічого людського нема, ні у вас, ні у природоохоронців, ні в  екологів, – сказав губернатор. – Валерію Мико­лайо­вичу, ви бачили як наші дорожники працювали? Я вам наступного тижня покажу, як треба працювати у лісі. І деяких ваших людей виведу на чисту воду. В мене ж є сигнальні ознаки. З’явилася стаття у "Свободі слова” "Одинадцять питань до Тимофєєва". Після цієї статті весь ліс на території області щез. Але пройшло трохи часу і машини  знову з’явилися. Треба над вами людину, яка б контролювала ці всі процеси. І подивимося, що ви рубаєте і як. От поїдемо з вами і  купимо пару машин лісу. Я у Вас спитаю, звідки вона взялася. За кеш купимо. 
Валерій Миколайович розповів про загальну кількість сухостою,  а щодо перевірки сказав: "Добре". 
– Пряником ми  спробували працювати. Пряник показав свою недієздатність. Чим треба працювати? – спитав голова ОДА.
– Кнутом, – радо відповів Валерій Кашпор.
– Так будемо йти цим шляхом. Готуйтеся, наступного тижня розпочинаємо операцію "ЛІС” і збереження лісу в Чернівецькій області, - зазначив Михайло Папієв. 

 Споживачі захищені?
Як повідомила заступник начальника інспекції з питань захисту прав споживачів у Чернівецькій області Надія Кутиніна, з початку року на 263-х підприємствах торгівлі була проведена перевірка якості й безпеки продовольчих та непродовольчих товарів, робіт, послуг. Майже у 75% із них виявили порушення. Окрім цього, контроль пройшли товари, роботи та послуги на загальну суму понад 700 тис. грн., серед них забраковано 33% та застосовано фінансових санкцій на понад 300 тис. гривень. Відтак 115 людей, відповідальних за виявлені порушення, притягнуто до адміністративної відповідальності. - Аналіз проведених перевірок свідчить, що характерними порушеннями при реалізації товарів продовольчої та непродовольчої груп є відсутність документів, що засвідчують якість продукції,  необхідної, доступної, достовірної та своєчасної інформації про закінчений термін придатності товарів, відпуск товарів неповною мірою і вагою та невидача товарних чеків. За результатами перевірок видано 191 припис про припинення порушень прав споживачів та тимчасово припинено реалізацію товарів, виконання робіт чи послуг у 178 випадках, а також накладені заборони у 133 випадках, - сказала пані Надія.

Підготувала Альона ЧОРНА

Переглядів: 356 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz