НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Четвер, 28.03.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Травень » 9 » ТУРБОТА ПРО ВЕТЕРАНІВ – НАШ ОБОВ’ЯЗОК
11:15
ТУРБОТА ПРО ВЕТЕРАНІВ – НАШ ОБОВ’ЯЗОК
Напередодні святкування Дня Перемоги в обласному шпиталі інвалідів війни відбулася традиційна зустріч ветеранів Великої вітчизняної війни з представниками крайової влади. Минулого вівторка кожен пацієнт мав змогу розповісти про наболіле й поділитися враженнями від свого перебування в лікарні. Представники влади відповіли на всі запитання і гідно привітали ветеранів із прийдешнім святом.

Станом на сьогодні в Чернівецькій області нараховують 37 692 ветеранів війни або тих, хто прирівняний до цієї категорії. З них 2650 осіб – учасники бойових дій. Голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв подякував ветеранам за перемогу, здобуту потом і кров’ю, і запевнив, що вони й надалі не будуть обділені увагою й турботою:
- Ми зобов’язані турбуватися про кожного ветерана війни особисто: піти до нього, подивитися, в яких умовах він перебуває, якої допомоги потребує – медичної, соціальної. Крайова влада дбає і дбатиме про те, щоб наші визволителі на схилі літ відчували себе якомога затишніше і комфортніше. Ми маємо зробити все можливе і навіть неможливе, щоб ветерани були під надійною опікою влади.
Турбота про ветеранів, піклування про стан їхнього здоров’я є важливою складовою соціальної політики Президента України. Соціальні ініціативи Віктора Януковича успішно реалізуються. Як повідомляють у прес-службі обласної державної адміністрації, за останні два роки середній розмір пенсій учасникам війни підвищився на 473 гривні, або на 49%. Разова грошова допомога ветеранам війни до Дня Перемоги зросла за цей час в середньому в 4-4,5 рази. Пенсії членам сімей померлих інвалідів війни було збільшено на 702 гривні, або на 66%.
У 2012 році на виконання соціальних ініціатив Президента підвищено доплати до пенсій для членів сімей померлих інвалідів війни до 42% прожиткового мінімуму. На системній основі регулярно підвищується рівень пенсійного забезпечення та соціального обслуговування ветеранів, вживаються заходи, спрямовані на покращення їх санаторно-курортного лікування.
За 1-ий квартал 2013 року у шпиталі пройшли курс лікування вже 1403 особи – це досить непоганий показник. Представники влади завітали до хворих не з порожніми руками, а з подарунками – комплектами білизни, тумбочками, комп’ютерною технікою, квітами й цукерками.
- Щороку ми проводимо тут великий обсяг робіт для поліпшення матеріально-технічного стану, забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення, покращення умов перебування ветеранів війни та підвищення якості надання медичної допомоги. Для нас головне – якість вашого лікування, - зазначив Михайло Миколайович.
З вітальним словом виступив і голова обласної ради Михайло Гайничеру:
- Питання медичного забезпечення наших ветеранів належить до таких, що не викликають жодних дискусій. Щодо цього в обласній раді сперечань нема. День Перемоги – свято, яке об’єднує всіх нас. Сподіваюся, ми з вами зможемо гарно зустріти 70-річчя перемоги у Великій Вітчизняній війні.
Пацієнти шпиталю поділилися враженнями від умов лікування і обслуговування.
- В порівнянні з іншими лікарнями госпіталь – «на висоті», - каже пенсіонерка Ганна Михайлівна Бойчук, дитина війни. – Тут прекрасне харчування, ідеальна чистота і, головне, приємний медичний персонал – ставлення лікарів і медсестер до хворих просто чудове. А головний лікар – господар, це одразу видно.
Інша пацієнтка – учасник бойових дій в Афганістані, інвалід ІІ групи Галина Анатоліївна Пєнькова зачитала власний вірш і відзначила, що її побратими також завжди відчувають підтримку влади, за що вони щиро вдячні.
Після завершення офіційних урочистостей спілкування ветеранів з керівництвом області проходило вже в неформальній атмосфері - по лікувальних палатах. Михайло Папієв уважно вислухав усі звернення та прохання хворих і пообіцяв за можливості допомогти якнайшвидше вирішити їхні проблеми.
Микола ГУЦУЛЯК
фото автора
Переглядів: 361 | Додав: Kolya | Теги: військовий госпіталь, ветерани, інваліди війни, Михайло Папієв, Чернівці, День Перемоги, 9 травня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz