НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     П`ятниця, 29.03.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Червень » 27 » «Університет» поїхав на Євро-2013 завдяки сприянню обласної влади
07:59
«Університет» поїхав на Євро-2013 завдяки сприянню обласної влади
Фінансові проблеми, через які ледь не зірвався виїзд збірної Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича на дебютний Чемпіонат Європи з футболу серед студентських команд, подолали після втручання в ситуацію керівництва області.
Річ у тім, що команда ЧНУ після перемоги у Чемпіонаті України серед вузів 2012 р. здобула право представляти Україну на студентському Євро-2013 в Іспанії. Але євродебют ледь не зірвався, адже університет не міг отримати через казначейство замовлені для цієї поїздки кошти. Ситуацію вдалося зрушити в позитивний бік тільки після втручання перших осіб краю.
Як зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Георгій Галиць, рішення терміново профінансувати кошти на цю поїздку далося владі непросто, адже в умовах жорстких лімітів заправка машин швидкої допомоги, виплата зарплат, розрахунки за світло чи виконані ремонти доріг є першочерговими. Тим більше, що футбольний вояж до Іспанії обходиться університету в кругленьку суму. Але, зважаючи на «історичність події» (чернівецька команда вперше виступатиме на студентському Чем­піонаті Європи з футболу), все-таки вирішили зробити все можливе, аби «Університет» вирушив на Євро-2013 до Мадрида. Георгій Кос­тянтинович також побажав від крайової влади університетським футболістам успіхів на європейські арені.
Головний тренер університетської команди, заслужений працівник фізичної культури і спорту Микола Осадець у свою чергу в інтерв’ю порталу sportbuk.com подякував владі за сприяння: «Можете уявити собі, що відчували хлопці, які так мріяли виступити на студентському Чемпіонаті Європи, вибороли це право, а за кілька днів до виїзду дізналися, що поїздка може не відбутися… Тим більше, що керівництво університету вирішило виділити кошти, але через бюджетну кризу казначейство не могло вчасно профінансувати необхідну суму. Ми вже домовились, що з оплатою за автобус перевізник зачекає. Але потрібна була валюта на проживання та інші витрати на місці, в Мадриді. І почали в терміновому порядку вишукувати можливість позичити ці гроші. Усією командою шукали у друзів, знайомих. Але знайти в стислі терміни чималу суму, м’яко кажучи, непросто. Дуже раді, що влада втрутилась і все-таки вирішила профінансувати видатки на поїздку. Тепер можемо їхати зі спокійною душею. Не знаю, як ми виступимо на дебютному Євро, але те, що хлопці будуть битися за результат у кожному матчі з перших до останніх секунд, – це я можу сміливо обіцяти!».

Переглядів: 330 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz