НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Субота, 20.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Червень » 11 » Володимир Мельник: Я – патріот свого міста
10:27
Володимир Мельник: Я – патріот свого міста
Другого червня містечко Новодністровськ отримало нового мера. Ним став кандидат від Партії регіонів Володимир Мельник – провідний інженер відділу матеріально-технічного забезпечення філії Консорціуму НВО «Укргідроенергобуд», голова обласної профспілки енергетиків. Його основний суперник – висуванець від опозиційних сил Руслан Панчишин, незважаючи на цілоденні гастролі по дільницях і показове красування перед виборцями, набрав на півтисячі голосів менше.
Вибори відбулися на найвищому рівні – без «каруселів», агітації й фальшивих бюлетенів. На всіх 4-х дільницях міста енергетиків перебувало по кілька спостерігачів і представників преси, котрі стежили за ходом голосування.
– На моїй дільниці не було жодного порушення, – розповіла Галина Беркутова, голова Діль­ничої виборчої комісії №2, – ми все робили чесно і відповідно до закону. 
Явка – рівно половина: багато людей повиїжджали за кордон, а хтось і не хоче голосувати, бо зневірився вже. Сама особисто ні на хвилину нікуди не виходила – боялася поширених під час виборів «каруселів». На щастя, наплив лю­дей був невисоким, і всі мали змо­гу уважно спостерігати за кожним виборцем, щоб він не вдавався до махінацій. 
Як повідомляє УНІАН, загалом в Україні на позачергових виборах міських голів, що відбулися 2 червня, перемогли 6 кандидатів, які були висунуті й підтримані Партією регіонів. Представники ПР здобули перемогу в Ялті,  Бере­­г­о­вому (Закарпатська об­ласть), Ва­силькові (Київ­­ська), Ал­чев­ську (Лу­ганська), Воз­не­сенську (Мико­лаївська) та Новод­ніс­тровську (Чер­­ні­вецька).
Пропонуємо вашій увазі експромт-інтерв’ю з новообраним міським головою Новод­ніс­тров­ська – Володимиром Мельником. Розмова відбулася через 10 хвилин після того, як територіальна громада на чолі з Л.Дроздовою оголосила підсумок протоколів з кожної виборчої дільниці.
– Які ваші враження від такої підтримки мешканців Новодністровська?
– Чесно кажучи, навіть не сподівався на таку підтримку. Я дуже щиро дякую всім новодністровцям, які прийшли і підтримали мене.
– Вам не шкода буде полишати старе місце роботи, своїх колег-енергетиків, з якими вже, можна сказати, поріднилися?
– Зізнаюсь відверто, колектив у нас прекрасний: ми завжди допомагаємо один одному, коли в когось щось трапляється. Дуже сумуватиму за ним. Особисто дуже вдячний нашому керівникові Юрію Мико­ла­йовичу Бондаренкові.
– Нагадайте, будь ласка, що включає ваша передвиборча програма.
– Насамперед необхідно збудувати новий водогін, аби знизити ціни і витрати на воду. Друге – це будівництво культурного центру. Щодо варіантів будівництва є багато пропозицій, тому ми до цього питання повернемося пізніше. Кошти, які виділяє нам ПАТ «Укргід­­­ро­енерго», будуть спрямовані насамперед на будівництво нових ліфтів, покрівель житлових будинків, на реконструкцію загальноміських та внутрішньобудинкових інженерних мереж водопостачання, електромереж, а також на благоустрій та озеленення території міста, завершення робіт із зовнішнього освітлення тощо.
– За рахунок чого реалізовуватимете свою передвиборчу програму?
– Однозначно, на вибори ми йшли командою, яка знає, що робити і як робити. Це ПАТ «Укр­гідроенерго», керівники станцій, Консорціум НВО «Укргідро­енер­гобуд» та ін. Важливим є те, що фінансування соціальних програм у місті проводить саме ПАТ «Укргід­роенерго». 
– Як справи зі спорткомплексом?
– Я вже казав колись, що депутати прийняли правильне рі­шення, коли передали спортивний комплекс на баланс обласному управлінню освіти: відтоді працівникам стали виплачувати постійну заробітну плату. Сьогодні спорткомплекс ремонтують. Є домовленість, що буде змонтована ко­те­льня, а до 2015 року М.Бауер пообіцяв, що буде відновлено ба­сейн. Я особисто потурбуюсь, щоб наш спортивний комплекс мав сучасний вигляд.
– Як складеться доля новодністровського пляжу?
– Ще задовго до виборів люди запитували мене про облаштування місця відпочинку біля річки – так званого пляжу. Я одразу ж зв’язався з керівником ГЕС-1, щоб направити туди водолазів, котрі обстежили дно місця відпочинку. Переговорив з Воло­димиром Іва­новичем Кулішем, і  на місце вийшли субпідрядники, які завезли пісок (близько 15 машин), допомогли забетонувати і почистити деякі ділянки дороги до пляжу довжиною близько кілометра. Щодо суперечок за територію пляжу, то я докладу всіх зусиль, аби це місце відпочинку належало громаді Новодністровська – ми до нього звикли, щовесни впорядковували, прибирали, утримували за кошти місцевого бюджету, хоча відпочивають там люди і з Мол­дови, Хмельниччини, Вінни­ччини, звідусіль. 
– Торік на День міста тут проводили традиційний фестиваль «Дністер-фест». Що ви плануєте для покращення цього фестивалю, котрий уже на носі?
– Я думаю, що ми знайдемо рішення, яке дасть можливість запросити не тільки сусідів, а й учасників із віддалених країв, щоб фестиваль трішки наповнити колоритом. На мій погляд, до культури потрібно звикати. Культуру необхідно виплекати.
– Якою була перша думка, коли почули про свою перемогу? 
Як святкуватимете?
– Після оголошення результатів я остаточно переконався, що Новодністровськ – місто людей, які думають і дбають про своє май­бутнє. Святкувати буду в колі сім’ї. За мене, можливо, порадіють, а, може, й поспівчувають мені, адже це дуже відповідальна посада, і я прекрасно це розумію. Док­ла­датиму всіх зусиль, щоб цю програму виконати. Усі новодністровці, а мої колеги-енергетики особливо, обов’язково відчують, що це не порожні обіцянки, а конкретні дії.
Микола ГУЦУЛЯК
Переглядів: 438 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz