НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Субота, 20.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Березень » 7 » Дитячі майданчики приведуть до ладу
15:29
Дитячі майданчики приведуть до ладу
У понеділок, 4 березня, голова Чернівецької обласної державної адміністрації Михайло Папієв мав ділову зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Австрійської  Республіки в Україні Вольфом Дітріхом Хаймом. У зв’язку з цим апаратна нарада відбулась під керівництвом  першого заступника голови облдержадміністрації Георгія Галиця. Під час засідання розглянули кілька актуальних питань, серед яких реєстрація на ЗНО, стан  ремонтних робіт на дорогах області, туристична привабливість краю та дешеве житло.
Порядок на дитячих майданчиках
Георгій Галиць повідомив, що до першого квітня мають бути впорядковані усі дитячі майданчики. Крім цього, потрібно обов’язково перевірити відповідність кожного дитячого майданчика усім вимогам безпеки. Посадовець доручив головам районних адміністрацій та рекомендував Чернівецькій і Новодністровській міським радам провести інвентаризацію усіх дитячих майданчиків на території області. До того ж приведення до ладу кожного дитячого майданчика не потребує великих коштів, а до такої спільної роботи можна залучити як громаду, так і благодійників.
– Усі дитячі спортивні комплекси мають бути оснащені безпечними гойдалками та мати спеціальне м’яке покриття. Майбутнє нації можливе тільки за умов здорового майбутнього покоління. А дитячі ігрові майданчики є надзвичайно важливою складовою фізичного розвитку малечі, – зазначив Георгій Галиць.

Банери для привабливості краю

На переконання Георгія Кос­тян­тиновича, про визначні туристичні місця Буковини на автовокзалах та залізничних станціях краю мають сповіщати рекламні банери та біл-борди.
– Це поширена європейська практика, яку нам варто перейняти. Хто був за кордоном, той бачив, що в усіх аеропортах, на автовокзалах та залізничних станціях розміщують рекламу про місцеві музеї, архітектурні перлини та цікаві й визначні місця, які потенційно можуть зацікавити туриста, – сказав Георгій Галиць. У такому разі турист відчує, що влада піклується про те, як він проведе свій час у регіоні та з якими враженнями повернеться додому. Адже тільки  в такому разі люди захочуть повертатися знову і знову на терени Буковини.

Новинки в ЗНО

Про підготовку до проведення в області зовнішнього незалежного оцінювання, яке проходитиме з 3 до 27 червня 2013 року, розповів директор департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації Михайло Бауер. За його словами з 2008 року в Україні для всіх абітурієнтів вищих навчальних закладів різних рівнів акредитації обов’язковою умовою вступу є проходження процедури зовнішнього незалежного оцінювання.
–  Станом на 1 березня цього року вже 3624 випускники виявили бажання пройти тестування.  Реєстрація завершується 5 березня. В організації та проведенні ЗНО-2013 внесені деякі зміни. Зокрема, зменшено кількість балів за власні висловлення, з історії України та всесвітньої історії замість 60 тестових завдань буде 55; оцінювання з біології та історії України проводитимуть за новою програмою, з якою можна ознайомитися на сайті Українського центру оцінювання якості освіти: www.testportal.gov.ua; випускники вперше зможуть пройти тестування зі світової літератури; особи, які цього року навчаються за кордоном, також мають змогу зареєструватися; абітурієнти матимуть змогу складати тести мовами нацменшин, – наголосив Михайло Йозефович. Важливо, що з метою підвищення контролю та недопущення порушень процедур зовнішнього незалежного оцінювання у пунктах тестування проводитимуть засвідчення відсутності засобів зв’язку з допомогою металодетекторів.  

Де дешеве житло?

Пожвавлене обговорення викликало повідомлення в.о. директора департаменту містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства обласної державної адміністрації Олександра Кіфряка про реалізацію на території області соціальної ініціативи Пре­зи­дента України – програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов. За словами чиновника, торік у рамках зазначеної програми 12 буковинців отримали іпотечні кредити для придбання житла на майже 3 млн. гривень. Нині до реалізації відповідної програми долучено 13 об’єктів, а це понад 400 квартир у м. Чернівці та районних центрах області: м.Заставна, м.Сторожинець та смт Глибока. Кредитування громадян у рамках програми здешевлення вартості іпотечних кредитів здійснюють дві банківські установи – АТ «Ощадбанк» та  АБ «Укр­газбанк». Зараз відповідні банківські установи опрацьовують документи 10 позичальників щодо їхнього подальшого оформлення для видачі іпотечного кредиту. Однак зас­тупник голови Чернівецької ОДА Георгій Галиць і голова Чер­нівецької обласної ради Михайло Гайничеру зауважили, що робота згаданого відомства потребує багатьох доопрацювань. Адже люди мають бути певними в якості будівництва житла, куди вони вкладають гроші. Тож тепер Олександр Кіфряк протягом двох тижнів має проаналізувати ці проблемні питання і запропонувати шляхи їхнього вирішення.

Вічна тема про дороги

Не оминули увагою і ремонтні роботи на дорогах області.
– Основною проблемою є утримання експлуатаційного стану доріг,  а саме ліквідація ямковості на дорогах загального користування області. Насам­перед проводять роботи з ліквідації ямковості на дорогах державного значення. Станом на 3 березня виявлено 15630 м2 ямковості на 757 км доріг з чорним покриттям, у тому числі на державних дорогах – 10830 м2 на 432 км, на місцевих дорогах – 4800 м2 на 325 км. Крім цього, 2-4 бригади ліквідовують аварійну ямковість у напрямку кордону з Румунією на ділянці Чернівці – КПП «Порубне» та Чернівці – Заліщики. Після завер­­шення робіт на київському напрямку всі бригади будуть зосереджені на напрямках Порубне та Заліщики. Нас­туп­ним напрямком з ліквідації ямковості буде ділянка Чернівці – Снятин, – повідомив посадовець. Останні два тижні основна робота дорожніх організацій області була спрямована на ремонтні роботи у напрямку столиці України. На цій ділянці працювали від 12 до 14 бригад працівників, – зазначив Ігор Гах. Відтак за період ліквідації ямковості було випущено і укладено близько 550 тонн гарячої асфальтобетонної суміші і 100 тонн холодної. – На основних напрямках ямковість складала 15 тисяч кв.м. Третину ми ліквідували. Проб­лемними залишається об’їзна дорога міста Хотин. Наразі ремонтні роботи тривають, – сказав посадовець. За словами Ігоря Гаха, найбільшою проблемою є відсутність можливості фінансування Облавтодору.  – Сьогодні ще не вирішено це питання по Україні, нема ще бюджетного паспорта. Проб­лемним є проведення тендерних процедур. Але ми намагаємося вирішити ці питання і певні досягнення у нас уже є. І покращення стану доріг уже відчутне, – запевнив Ігор В'ячес­лав­ович.
Альона ЧОРНА
Переглядів: 485 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz