НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Четвер, 28.03.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Березень » 25 » ХТО ВІДПОВІСТЬ ЗА ДОРОГИ?
11:52
ХТО ВІДПОВІСТЬ ЗА ДОРОГИ?
Дороги в нашому місті – чудове випробування для поціновувачів екстриму та мисливців за незабутніми враженнями. А ще – ідеальний проект танкодрому чи, коли хочете, траси для мотокросу. Недарма ж у нас в центрі міста вже влаштовують ралі. Порівнянь і метафор можна було б підібрати багато, але ситуації це все одно не змінить. Чиновники й надалі грітимуть крісла найхитрішим місцем і звітуватимуть про надуспішне виконання планів, ховаючи в кишеню тричі «прокручену» й «відмиту» пачку банкнот. Про «відмиті» гроші,  фіктивні звіти й інші афери читайте далі.
Днями прокуратура міста Чернівці разом з фахівцями із Держфінінспекції проводила перевірку щодо виконання вимог Бюджетного кодексу України та інших законодавчих актів щодо цільового використання коштів, виділених з бюджетів усіх рівнів на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг міста. Як повідомляє прес-служба прокуратури м.Чернівці, під час контролю за якістю будівельно-монтажних робіт та їхньої оплати виявлені суттєві порушення.
Встановлено, що одне з приватних підприємств-підрядників, яке торік у липні виграло тендер на ремонт дороги провулка Ентузіастів, подало в кінці року звіт про виконання робіт, які насправді не були виконані, і посадовці департаменту ЖКГ без контрольних перевірок та замірів (які вони мали б проводити регулярно) підписали відповідні акти
виконаних робіт на підставі вказаних довідок і передали їх до оплати. Сума цілком очевидного «відкату» склала 258,8 тисячі гривень – за «встановлення» 317 метрів трубопроводу, решіток, люків, частини залізобетонних елементів каналізаційної мережі й засипки 1000 квадратних метрів щебеневої основи, - повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.
Крім того, встановлені й інші порушення. Зокрема, відповідальні працівники департаменту ЖКГ Чернівецької міської ради не здійснюють контроль за реконструкцією вулиці Канівської на ділянці від вулиці Червоноармійської до Сторожинецької та за капітальним ремонтом дорожнього покриття на вулиці Комунальників. Там справді танкодром.
Але це ще не все. Як відомо, на початку березня міська рада з гордістю повідомляла про виконання ямкового ремонту на 16 вулицях міста із застосуванням холодного асфальту – сучасного інноваційного матеріалу, який дозволяє проводити швидкий поточний ремонт доріг взимку.
Це вулиці: Винниченка (від вул. Кармелюка до вул. Миру), вул. Вин­ниченка (від вул. Миру до з/д переїзду), вул. Садова, вул. Кордуби, вул. Черво­ноармійська (від "Юності Буковини” до кільця, кільце), просп. Незалежності (квітковий ряд), вул. Сторожинецька, вул. М. Олімпіади – вул. Фастівська, вул. М. Олімпіади – вул. Ізмайлівська, вул. Руська (від Центральної площі до вул. Яремчука), вул. Університетська, вул. Гагаріна – вул. Сагайдачного, вул. Га­лицький Шлях (кільце), вул. Лукіяновича, вул. Хотинська, вул. Перемоги.
За даними міськради, використано 266 кубічних метрів холодного асфальту. Мешканці названих вулиць в шоці від таких «інноваційних» методів латання дірок на дорогах. Одразу після ремонту пішов дощ, а ями залишилися там, де й були. Довкола них розтеклася драглиста суміш з піску та гравію. Кому замилили очі?
Директор департаменту житлово-комунального господарства Дмитро Сірман категорично спростовує цю інформацію.
– Це якесь непорозуміння, всі звинувачення не відповідають дійсності, – каже пан Дмитро. – Мої спеціалісти здійснюють належний контроль, а ліквідацію ямковості на 16-ти вулицях проводили не лише за рахунок холодного асфальту, а й за рахунок підсипання гравієм і піском. Звісно, це малоефективний, але вкрай необхідний засіб. Вже так склалося, що погода нас підвела.
А холодний асфальт, який заливали у вибоїни, ще тримається.
Як довго буде триматися «інноваційна» суміш – питання риторичне.
У секторі інформації та зв’язків з громадськістю міської ради повідомили, що цьогоріч на капітальний та поточний ремонт міських доріг витратять понад 30 мільйонів гривень. За рахунок міського дорожнього фонду на ремонт доріг планують витратити понад 11 мільйонів гривень, а за рахунок субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг – понад 19 мільйонів гривень. Цьогоріч буде виконано капітальний ремонт на вулицях Пирогова, Каштановій, Рівненській, Кошового, Сокирянській, перехресті вулиць Стасюка – Чапаєва – Федь­ко­вича.
Казав пан: кожух дам, тепле його слово. До якого числа будуть відремонтовані основні магістралі міста, у повідомленні прес-служби не йдеться.
Головний інженер КП «МіськШЕП» Павло Олоєр, у свою чергу, не захотів назвати суму, на яку закупили холодний асфальт, і взагалі відмовився давати будь-які коментарі з цього приводу.
Як би там не було, факти промовляють проти чиновників. І головний факт лежить під підошвами наших черевиків і колесами наших автомобілів, але не у ямах.
Продовження теми читайте в наступному числі.
Микола ГУЦУЛЯК
Переглядів: 447 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz