НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     П`ятниця, 29.03.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Березень » 7 » МИХАЙЛО ПАПІЄВ ПРО СВОЇ ТРИ РОКИ
15:15
МИХАЙЛО ПАПІЄВ ПРО СВОЇ ТРИ РОКИ
Четвертого березня голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв провів брифінг з представниками районних та обласних ЗМІ. Спершу очільник крайової виконавчої влади привітав присутніх з настанням весни і висловив сподівання, що все заплановане вдасться втілити в життя. Відтак Михайло Миколайович презентував здобутки Буковини за три роки президентства Віктора Януковича, розповів про проблемні питання та шляхи їхнього вирішення.

 БУКОВИНА ВІДЧУВАЄ ПІДТРИМКУ ПРЕЗИДЕНТА

За словами Михайла Папієва, починаючи з 2010 року, Україна і Буковина зокрема виходили зі складної ситуації, щоб стати на шлях стабільного розвитку.
Ї– Найголовніше, чого нав­чив нас за ці три роки Віктор Федорович Янукович, – це віра у власні сили. І це дуже важливо. Сьогодні Україна здатна і має всі можливості власними силами, об’єднавшись і суспільно, і політично, вирішити свої проблеми та створити справжнє європейське майбутнє для  наших дітей. І ми можемо робити наш край краєм, де варто жити, тільки спільними зусиллями, коли вся громада буде працювати, як єдине ціле, на майбутнє наших дітей і нашого краю, – переконаний Михайло Папієв. Він наголосив, що за час президентства Віктора Януковича у нашій державі вперше з’явилася чітка програма дій,  усвідомлення важливості реформ та модернізації в усіх сферах нашого життя. – Президент не грається з народом у популізм, обіцяючи нездійсненне, хибне, недоречне, непотрібне. Є чіткі ініціативи Віктора Януковича, які зрозумілі кожному мешканцю країни, – зауважив очільник краю.  Суттєвим для розвитку є й те, що керівники виконавчої влади регіонів відчувають дієву підтримку центру. – Я можу ствердно сказати, що Буковина за всі роки незалежності ніколи не мала такої підтримки Пре­зи­дента та уряду як за ці три роки і як тепер, – наголосив Михайло Мико­лайович.

 РОЗВИТОК У НАОЧНОСТІ

Відтак голова Чер­ні­вецької ОДА презентував з предметним описом соціально-економічного розвитку регіону протягом 2010-2012 років. На слайдах чіткі показники соціально-економічного розвитку регіону говорять самі за себе. Тільки у 2012 році обсяг реалізованої продукції промисловими підприємствами області збільшився на 6,3% і становив 3 923,5 млн. грн. У той час, коли цей показник в 2010 році складав 2689,7 млн. грн. Розпо­віда­ючи про позитивні зміни, Михайло Миколайович зауважив, що одним із досягнень крайової влади є зменшення заборгованості з виплати заробітної плати буковинцям. Якщо у 2010 році ця цифра становила 3 151,8 тисячі гривень, то зараз вона складає 127 тисяч гривень, що є найменшим показником в Україні. І це при тому, що 65% усіх потреб краю перекривають за рахунок Держ­бюджету, тож Чер­нівецька область все ще залишається дотаційною. До того ж, за словами губернатора, протягом трьох років істотно збільшились над­ходження до Дер­жавного та місцевих бюджетів у краї. Відрадно, що за ці три роки збільшилася заробітна плата. Якщо у 2010 році зарплата штатного працівника становила 1744 гривень, то вже у 2012 році – 2329 гривень.
Також губернатор заз­начив, що протягом 2010-2012 років на Буковині відбулося демографічне зростання. Нині ця тенденція становить +0,3%. При­вернули увагу присутніх і факти щодо охоплення сімейними формами виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.  
Крім цього, як повідомив Ми­хайло Папієв,  2013 рік у Чер­нівецькій області оголошено роком будівництва до­ріг. Загалом цього року на Чернівецьку об­ласть виділили 54 млн. грн. Але потрібно щонайменше 273 мільйонів. – Чернівецька область настільки дотаційна в своїх бюджетах, що ми не зможемо своїм бюджетом не те що робити ремонти чи будувати нові, а й навіть утримувати те, що в нас є. Тут теж нас підтримали. Багато доріг переведено в дороги державного значення, в тому числі й дороги об'їзні, – наголосив Михайло Миколайович. Суттєвим є і те, що в державні автошляхи переведено близько 2-х тисяч кілометрів буковинських доріг. Тепер ними має опі­ку­ватися Укр­автодор.

 ПРАЦІВНИКИ «АРГО» БУДУТЬ ПРАЦЕВЛАШТОВАНІ

Спілкуючись з журналістами, губернатор розповів про ситуацію навколо Хотинського металообробного підприємства «Арго». Зокрема, губернатор наголосив, що минулого тижня під час перебування у Києві він зустрівся із головою правління ПАТ "Укр­ексім­банк" Віталієм Білоусом. – Весь майновий ком­плекс «Арго» перейшов у власність «Укр­ексім­банку». У середині березня на підприємство зайде правляча компанія. І для нас принциповим та пріоритетним є питання працевлаштування лю­дей, які були праців­никами ТОВ «Арго» та «Старкс», – запевнив голова Чер­ні­вецької ОДА. Адже для Бу­ковини є надзвичайно важливим той факт, щоб «Арго» продовжило свою діяльність, а люди працювали і отримували заробітну плату. – Що ж стосується питання заробітної плати чи позички, це має вирішуватись у межах норм чинного законодавства, тобто у судах. Обласна державна адміністрація не має права втручатись у стосунки між працівником та власником, – наголосив Михайло Ми­ко­лайович.

 ТЕНДЕРИ ДЛЯ ГАЗИФІКАЦІЇ

Переймалися районні журналісти і питанням гази­фікації, зокрема Гер­цаїв­ського району. Губернатор зазначив, що газифікацію продовжуватимуть. І для цього є всі передумови. Перш за все продовжити роботи дозволяє друга гілка газогону в місті Чернівці. Тож уже невдовзі у багатьох селах Герцаївського, Гли­боцького та Новоселицького районів проведуть газопостачання. – Якщо говорити конкретно про Герцаївський район, то тут загальна кошторисна вартість будівництва підвідних газопроводів складає 59 мільйонів 707 тисяч гривень. Йдеться про газифікацію 3 тисяч 806 будинковолодінь у 15 селах, – зазначив Михайло Мико­лайович.  Наразі Уп­рав­ління капітального будівництва облдержадміністрації вже провело конкурсні торги та визначило підрядну організацію, яка буде безпосередньо виконувати будівельні роботи. За словами Михайла Мико­ла­йовича, це буде Герцаївська філія Чер­ні­вецького державного спеціалізованого будівельно-монтажного упра­в­ління з газифікації.


 НЕДОБОЇВСЬКУ ШКОЛУ ЗБУДУЮТЬ ДО 2014 РОКУ

Не так давно Михайло Папієв закладав капсулу під будівництво школи на 450 місць у селі Не­до­боївці Хотинського району. А вже під час нинішнього брифінгу головний редактор газети «Хо­тинські вісті» цікавився, коли саме побудують нове приміщення.
Нагадаємо, що нинішній  Недобоївській школі понад 120 років, і вона не відповідає сучасним вимогам та не розрахована на велику кількість учнів. Тому діти навчаються у дві зміни, що спричиняє ряд незручностей. Тож прийнято рішення будувати нову сучасну школу, загальна кошторисна вартість якої 21,5 млн. гривень. Отож, відповідаючи на поставлене запитання, Михайло Миколайович заз­начив, що всі роботи з будівництва нового нав­чального закладу в Недобоївцях продовжать у квітні. – Ми повинні розуміти, що це непосильні кошти для нашого обласного бюджету, але ми розраховуємо на підтримку Президента України Віктора Януковича та уряду. Тому будівництво триватиме, і школа буде здана в експлуатацію 1 вересня 2014 року, – зазначив Михайло Папієв. Також продовжать будівництво й інших закладів культури. Приміром, у Соки­рянах триває зведення надсучасного будинку культури, де буде зала на 500 місць та 3D кінотеатр.
Окреслюючи перспективи нинішнього року, Ми­хайло Мико­лайович зазначив, що чимало зусиль буде докладено до будівництва Дністровської ГАЕС, розвитку сільського господарства та туристичної галузі Буко­вини.

Альона ЧОРНА
Переглядів: 395 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz