НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Субота, 20.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Березень » 15 » Вітамін D: для чого потрібен і з чим його їдять?
12:41
Вітамін D: для чого потрібен і з чим його їдять?
Дослідження останніх років показали, що вплив цього вітаміну на організм значно ширший, ніж вважали раніше. Як подолати його дефіцит, який спостерігається у холодну пору року?
Вітамін D не тільки надходить у наш організм з їжею, але й синтезується в шкірі, і цим він відрізняється від інших вітамінів, які людина виробляти не може. Але щоб утворилася його достатня кількість, у наших широтах потрібно перебувати на сонці не менше шести годин з відкритим обличчям та руками. Зрозуміло, що це можливо тільки влітку. Тож у холодну пору року можна говорити про проблему дефіциту вітаміну D, вирішувати яку слід через правильний раціон.
Є серйозні дані про те, що він попереджає розвиток дуже багатьох хвороб, зокрема 16 видів раку. Йдеться про профілактику раку грудей, простати, товстої кишки, підшлункової залози, стравоходу, яєчників, матки, сечового і жовчного міхурів, шлунка, прямої кишки, нирок тощо. Вчені припускають, що вітамін D зменшує утворення судин, що живлять пухлину кров'ю, пригнічує гени, які прискорюють розмноження пухлинних клітин, і стимулює імунітет. Плюс до всього вітамін D захищає від обох типів цукрового діабету, хвороб серця і товстого кишечнику, гіпертонії, туберкульозу та розсіяного склерозу.  І ще він полегшує перебіг хвороб суглобів. Рекомендована щоденна доза – 400 МО (міжнародних одиниць). Най­бі­льше дефіцит вітаміну D за­грожує людям старшим 45 ро­ків, тому що з віком його всмоктування в кишечнику по­ру­шується. Тому їм слід споживати не менше 800 МО вітаміну D на день. Адже за хронічної нестачі вітаміну D може виникнути остеопороз – слабкість кісткової тканини, через яку часто бувають переломи.
Сир твердий (30 г) – 12 МО
Яловича печінка (100) – 30-50 МО
Яловичина (100 г) – 20 МО
Жовток 1 яйця –  20 МО
Свинина (100 г) – 20-50 МО
Молоко (1 стакан) –  100 МО
Сардини (30 г) – 250 МО
Сьомга (90 г) – 360 МО
Жир з печінки тріски (1 ч. л.) – 1360 МО
Переглядів: 393 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz