НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     П`ятниця, 26.04.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 12 » НАШІ ЖІНКИ ВІДДЯЧИЛИ ЗА ГАЗ
14:57
НАШІ ЖІНКИ ВІДДЯЧИЛИ ЗА ГАЗ
Німецька – за тиск на неурядові організації
Ще до візиту російського президента Володимира Путіна до Німеччини стало відомо, що представники провідних німецьких партій закликали федерального канцлера Ангелу Меркель порушувати під час зустрічі з ним питання щодо дотримання прав людини в Росії. І вона не втратила шанс знову покритикувати російського президента за тиск на неурядові організації…
 Незадоволення
Під час промислового ярмарку в Ганновері, на якому був присутній Володимир Путін, Меркель критично відгукнулася про прокурорські перевірки неурядових організацій у Росії. "Звичайно, це перешкода і втручання, коли жорсткі диски просто контролюють" – сказала Ангела Меркель під час спільної прес-конференції з Володимиром Путіним. За її словами, Німеччина сподівається, що роботі німецьких фондів у Росії більше не будуть заважати, а дадуть можливість "вільно працювати". Окрім того, ФРН хоче бачити в Росії "живе громадянське суспільство", адже воно є запорукою успішної співпраці між країнами, наголосила канцлер.

 Про які неурядові організації йшлося?
Зауваження Меркель стосувалися перевірки російського філіалу наближеного до партії Християнсько-демократичний союз німецького Фонду імені Конрада Аденауера у Санкт-Петербурзі та інших подібних випадків. Наприкінці березня представники російської прокуратури здійснили перевірки у кількох представництвах німецьких політичних фондів у Росії. Кілька днів тому було проведено обшук і у російському бюро міжнародної організації Human Rights Watch.

 Хоч хтось з українців відкрито післав Путіна
Під час відвідин Володимиром Путіним та Ангелою Меркель Ганноверського ярмарку до нього намагалися підбігти напівоголені демонстрантки з FEMEN, на тілі яких були образливі написи на адресу російського президента на кшталт "Йди на х.., Путін!", і якого ті назвали "диктатором". На відео цього інциденту можна побачити, що Володимир Путін досить оригінально реагував на цю акцію – він посміхався і виставив великий палець, бо, вочевидь, не вперше бачить наших роздягнених феміністок – на всіх телеканалах світу їх часто показують, вони добре впізнані.
Поліція Ганновера порушила кримінальну справу проти п'яти учасниць FEMEN, яких затримали після спроби прорватися до Путіна. Дві з них – українки, одна – росіянка, ще дві – німкені. Їм інкримінують "Образу органів влади або представників іноземних держав". Однак, як стверджують німецькі ЗМІ, справі буде дано хід лише у тому разі, якщо на цьому наполягатиме потерпіла сторона.
Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков у свою чергу запевнив: "Ніхто з російської сторони не просив владу Німеччини якимось чином покарати активісток з руху FEMEN. Але хуліганство повинно бути покараним. Однак це не наші хулігани, і не нам їх карати".
В поліції Ганновера відреагували значно жорсткіше, по-німецьки: "Не треба думати, що Путін повинен сказати: "Я хочу, щоб це переслідувалося у кримінальному порядку”. Є офіційна скарга про правопорушення. Її складають представники влади, цього разу поліція. Ми це бачили, отримали інформацію про правопорушення, і поліція складе заяву".
У день відкриття ярмарку в Ганновері, окрім зазначеного протесту дівчат, відбулася ще одна протестна акція, в якій взяли участь близько 350 людей.

 Реакція президента Росії
Володимир Путін у відповідь на закиди Меркель щодо утисків неурядових організацій запевнив, що німецькі фонди зможуть й надалі вільно працювати в Росії. Водночас він зазначив, що російський уряд відповідно до закону контролює фінансування іноземних організацій в Росії. Такі закони, за його словами, є і в інших країнах, зокрема у США.
Щодо враження від акції оголених активісток FEMEN він сказав: «Акція мені сподобалася. В принципі, ми знали, що таку акцію готують. Скажіть "спасибі” українським дівчатам, вони вам допомагають розкрутити ярмарок. Що вони там кричали, чесно кажучи, я не дуже розчув, тому що сек'юріті працюють дуже жорстко. Такі здорові лоби навалилися на дівчат. Це, мені здається, неправильно, можна було б м'якіше з ними поводитися. Я навіть не встиг побачити - блондинки вони, шатенки чи брюнетки… Ми всі вже звикли до цих акцій, і нічого страшного я тут не бачу. Якщо ж хтось хоче дискутувати стосовно політичних питань, то краще це робити одягненим. Роздягатися потрібно в інших місцях».
А на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, відповідаючи на запитання місцевих журналістів, Путін додав: «Я з ранку поснідати не встиг. Якби дівчата мені, як кажуть, ковбасу показали або сало, це б мене потішило, а ті принади, які вони демонструють, – не дуже”…
FEMEN дуже розлютила зневажлива та іронічна реакція Володимира Путіна на їхній протест. На своєму сайті вони пишуть: «Путін бреше, що не побачив і не почув наших вигуків "Йди на х.., Путін!" і "Fuck dictator!" - слогани були всунуті йому під ніс, а заклики були вкладені у вуха. Путін бреше, що знав заздалегідь про акцію, чим тоді пояснити безпорадність і розгубленість його охорони, яка падала на сідниці від ударів екстремісток, а табельна зброя летіла прямо під ноги Меркель і Путіна? Путін бреше, що не злякався і не засмутився, інакше як пояснити той вигляд і той гумор, з допомогою якого намагався замаскувати свій стан на журналістському брифінгу? Путін бреше, що йому сподобалося, інакше навіщо Кремль вимагає покарання для учасниць нападу і ініціює масовану антіFEMEN пропаганду на державних телеканалах Росії?

 Епілог
Французьке видання "Atlantico" так підсумувало цю подію: «Володимир Путін, який приїхав до Німеччини з офіційним візитом (саміт ЄС-Росія), широко розкривши очі від здивування, піднімає вгору великий палець, коли на нього кинулися активістки FEMEN з написом «Йди на ..., Путін» на спині. Ці феміністки - його давні знайомі. Вони регулярно в його оточенні з найперших акцій руху в 2008 році, які були спрямовані проти залучення українок в секс-індустрію, і особливо після початку в Росії суду над учасницями гурту Pussy Riot».
Тож, поки є політики – будуть FEMEN, гармонічні симбіози ніхто не скасовував.

Підготував Олег ТОКАРЧУК
Переглядів: 454 | Додав: Sunny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz