НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Вівторок, 19.03.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 02
Зручно...
Автобус 1Б буде їхати за таким експериментальним (оскільки невідома його рентабельність) маршрутом:
Галицький шлях - вул. Гагаріна - вул. Головна - Проспект Незалежності - вул. Червоноармійська - вул. Південно-Кільцева - Головна - Гагаріна - Галицький шлях.
Переглядів: 311 | Додав: Informer | Дата: 02.04.2013 | Коментарі (0)

Дожилися...
Згідно з результатами даних проведеного Інститутом опитування 31% українців зовсім не довіряють правоохоронцям. 36% респондентів скоріше довіряють міліції, ніж не довіряють. 25% опитаних не змогли визначитися, чи довіряють вони вітчизняної міліції, чи ні. 8% респондентів відповіли, що швидше за все не довіряють МВС, а 1% опитаних визначився, що повністю довіряють правоохоронцям.
Переглядів: 346 | Додав: Informer | Дата: 02.04.2013 | Коментарі (0)

Не залишайте речі без догляду...
Від чергового Управління державної служби з надзвичайних ситуацій України у Чернівецькій області до міліції надійшло повідомлення про те, що на вулиці Кобилянські, 31, обласного центру знаходиться підозріла сумка.
Дане повідомлення до чергового УДСНС надійшло від чернівчанки, у якої виникла підозра стосовно відсутності власника сумки.
Працівники МНС на вул. О.Кобилянської перекрили стрічкою ділянку від кіоску Укрпошти до вул. Гакмана.
Після огляду сумки працівниками МНС вибухівки не було виявлено.
Переглядів: 315 | Додав: Informer | Дата: 02.04.2013 | Коментарі (0)

Визначились?..
Подаємо деякі тези виступу голови Чернівецької обласної організації партії «Фронт Змін» на сьогоднішній прес-конференції:
- Те, що Арсеній Петрович озвучив мою кандидатуру є певною мірою логічним. Тому що я очолюю найбільшу опозиційну фракцію в місті. Я містом живу і намагаюся його захищати. Але рішення нашої політичної сили буде безперечно обговорюватися з партнерами… Те, що сьогодні відбувається у Києві, означає, що ПР не готова призначати вибори у столиці України. Це питання намагаються затягнути в сесійній залі. Чи буде воно прийняте – взагалі невідомо. Так само важко спрогнозувати результат по призначенню виборів мера Чернівців…
Переглядів: 355 | Додав: Informer | Дата: 02.04.2013 | Коментарі (0)

Головне - дієта...
У Києві на залізничній станції "Вишгородська" обвалився перон. Як повідомляють очевидці події, на платформі тоді було близько 20 чоловік. "Люди впали прямо на рейки під електричку!" - стверджують свідки.
На місце події виїхали фахівці для уточнення обставин і наслідків того, що сталося.
Тим часом, численні свідки намагаються розібратися, що саме стало причиною обвалу. "З електрички, яка прибула від станції Зеніт, навпроти другого вагона чоловік вагою близько 120 кілограм перестрибував через зазор між платформою і сходами вагона. Його вага тіла послужив каталізатором обвалу платформи", - розповів один з пасажи ... Читати далі »
Переглядів: 417 | Додав: Informer | Дата: 02.04.2013 | Коментарі (0)

Сталося...
Під час робіт з прочищення водоперепускної труби бригадою міськШЕП на вулиці Краматорській, 13, був пошкоджений газопровід середнього тиску.
Через це без газу залишилися 250 житлових будинків.
На період ремонтних робіт від газопостачання відключені житлові будинки на вулицях: Цецинській, Краматорській, Прип’ятській, Іванівській, Веренчанській, Червонофлотській, Крондштатській.
Переглядів: 351 | Додав: Informer | Дата: 02.04.2013 | Коментарі (0)

Відзвітував...
Президент України Віктор Янукович оприлюднив декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2012 рік відповідно до статті 12 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції».
Згідно з декларацією, у 2012 році Президентом України отримано 774 тис. 877 грн доходу.
Як проценти за банківським вкладом від фінансових установ отримано 4 млн 62 тис. 437 грн.
Також у 2012 році Президентові України від ТОВ «Друкарня «Новий світ» виплачено авторську винагороду в сумі 15 млн 551 тис. грн відповідно до умов видавничого договору, укладеного у 2011 році. З отриманої Главою держав ... Читати далі »
Переглядів: 346 | Додав: Informer | Дата: 02.04.2013 | Коментарі (0)

13 квітня нью-йоркський відділ Українського Конгресового Комітету Америки організовує перегляд українських документальних фільмів “Українське Різдво у Ватикані” і “Таємний щоденник Симона Петлюри”. Показ у Нью-Йорку відвідає режисер і автор цих фільмів Олесь Янчук. Фільм Янчука розповідає про українське Різдво у Ватикані. Як відомо, це величне свято мало виразний український колорит, адже ялинка і частина ялинкових прикрас тоді прибули з України. На головній площі Ватикану тоді колядували львівський хор хлопчиків «Дударик» та дитячий зразковий фольклорно-етнографічний ансамбль «Малі бойки» з Перегінська. Олесь Янчук зняв про цю історичну подію кінофільм, кошти на який виділило Міністерство культури України. Cтрічку транслювали місцеві телеканали Івано-Франківщини.
Стрічка “Таємний щоденник Симона Петлюри” була створена за сприяння та фінансової підримки Українського Конгресового Комітету Америки. Цей повнометражний фільм охоплює документальну розпов ... Читати далі »
Переглядів: 382 | Додав: chorna | Дата: 02.04.2013 | Коментарі (0)


Японець Юшіро Міура, якому 80 років, утретє підніметься на Еверест. Таким чином він учергове стане найстаршим підкорювачем цієї гори, повідомляє BBC. У складі команди з дев'яти чоловік чоловік підніметься на гору за маршрутом Едмунда Хілларі і Тенцинга Норгеєма, перших підкорювачів Евересту. За словами альпініста, його не стільки хвилює звання найстарішого скелелаза, скільки можливість дістатися до вершини. «Якщо у вас є величезне бажання, мужність і витривалість, ви зможете дістатися на вершину вашої мрії, - розповів він. - Якщо я доживу до 85 років, я скочуся по Чо-Ойю (гора в Гімалаях висотою 8201 метрів). Це моя нова мрія».
Міура пережив чотири операції на серці, щоб позбутися від аритмії. Він постійно перебуває під наглядом фахівців-кардіологів із Токіо. У 1975 році Юшіро Міура став першою людиною, яка спустилася з вершини Евересту на лижах. Тоді він проїхав майже 2400 метрів, почавши спуск на позначці 8000 метрів. Востаннє альпініст під ... Читати далі »
Переглядів: 384 | Додав: chorna | Дата: 02.04.2013 | Коментарі (0)

Відлуння І світової війни…
У Чернівцях не вперше знаходять снаряди часів І світової війни. Вчора вибухонебезпечний предмет виявили на вул. Тернопільській.
Як з’ясували піротехніки, це був артилерійський снаряд калібру 76 мм.
Управління ДСНС України у Чернівецькій області звертається до громадян: із настанням тепла різко збільшується ймовірність виявлення застарілих вибухонебезпечних предметів. Це, в першу чергу, пов’язано з тим, що мешканці області починають приводити до ладу свої земельні ділянки. Тому людям слід дотримуватися правил безпеки. Якщо ви натрапили на невідомий предмет, в жодному випадку не можна торкатися його чи намагатися розібрати. Місце знахідки потрібно обгородити. Для цього можна використати любі підручні засоби, проте бажано використовувати предме ... Читати далі »
Переглядів: 391 | Додав: Informer | Дата: 02.04.2013 | Коментарі (0)

Напередодні 69-ої річниці визволення Чернівців від німецько-фашистських загарбників, в обласному осередку Всеукраїнської Асоціації ветеранів МВС України відбувся турнір з шахів між ветеранами органів внутрішніх справ. Перемогу у змаганні здобули ветерани міліції Іван Шахраюк, Омелян Збіглий та Леонід Петров. Чернівецька обласна ветеранська організація МВС, як громадське об’єднання, була заснована у 1999 році. Наразі осередок нараховує близько 300 екс-міліціонерів. Метою діяльності організації є всіляке сприяння та допомога колишнім правоохоронцям, всебічний захист законних прав, соціальних, економічних та інших інтересів її членів. Також, ветерани ОВС активно залучаються до участі в патріотичному вихованні молоді та популяризації здорового способу життя. Актив осередку постійно організовує дозвілля для ветеранів. Зокрема, проводять спортивні змагання, здійснюють виїзди на природу, у відомчий табір відпочинку, а також приймають активну участь в урочистих за ... Читати далі »
Переглядів: 343 | Додав: chorna | Дата: 02.04.2013 | Коментарі (0)

29 березня у селі Тисівці Сторожинецького району виникла пожежа в житловому будинку місцевої мешканки 1935 року народження. Загорання виникло внаслідок перекидання вогню із поруч розташованої запаленої свічки на верхній одяг домовласниці. Через деякий час пожежа самоліквідувалася. Тіло загиблої направлено на судмедекспертизу в місто Сторожинець. А через два дні у селі Динівці Новоселицького району горіла господарська будівля. За місцем виклику було направлено пожежно-рятувальний підрозділ міста Новоселиця. Вогнеборці оперативно локалізували пожежу, запобігши подальшому поширенню вогню. Вогнем знищено частково покрівлю будівлі, пошкоджено речі домашнього вжитку. Завдяки оперативним діям рятувальників від знищення вдалося вберегти 1 будівлю. З початку року у Чернівецькій області на пожежах загинуло 10 людей. Управління ДСНС України у Чернівецькій області звертається до громадян: дотримуйтеся правил пожежної безпеки! Пам’ятайте, що ваше життя та здоров’я зале ... Читати далі »
Переглядів: 406 | Додав: chorna | Дата: 02.04.2013 | Коментарі (0)

Департамент ДАІ МВС України інформує автолюбителів, про набрання чинності Постанови Кабінету Міністрів України від 13 березня 2013 року №185 про «Деякі питання виконання Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують особу чи її спеціальний статус».
Цією Постановою затверджені єдині зразки бланків документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи спеціальний статус особи, у тому числі й посвідчення водія. Визначено порядок централізованого оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, знищення зазначених документів.
Також даним законодавчим актом був встановлені наступні строки дії для посвідчення водія:
- на право керування транспортними засобами категорії А, А1, В та В1, оформлені і видані після набрання чинності ц ... Читати далі »
Переглядів: 377 | Додав: Informer | Дата: 02.04.2013 | Коментарі (0)

Як повідомляють у прес-службі Чернівецької ОДА, на адресу обласної державної адміністрації надійшов лист з Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України, у якому, зокрема, зазначається, що розпорядженням Кабінету Міністрів України затверджено попереднє техніко-економічне обґрунтування національного проекту «Відкритий світ», яким передбачається створення інформаційно-комунікаційної освітньої мережі національного рівня на базі технологій радіозв’язку четвертого покоління (4G). «Зазначеним документом, зокрема, передбачено технічне забезпечення шкіл для використання електронних освітніх ресурсів, – йдеться у листі. –Протокольним рішенням Кабінету Міністрів України від жовтня минулого року виділено 65 млн. гривень на фінансування цих заходів. Наразі Держінвестпроектом визначено 52 школи у всіх регіонах України, в які у рамках проекту буде постачатися обладнання для використання електронних освітніх ресурсів».Для участі у проект ... Читати далі »
Переглядів: 347 | Додав: chorna | Дата: 02.04.2013 | Коментарі (0)

Учасниці зразкової циркової студії “Капітошка” Центрального Палацу культури м. Чернівців Євгенія Гальчук та Юлія Тудан взяли участь у Х ювілейному Всеукраїнському конкурсі-фестивалі “Таланти багатодітної родини”, який проводився в приміщені Міського Палацу дітей та юнацтва м. Чернівці.
Дівчата нагороджені дипломом 1-го ступеня та путівкою до Міжнародного дитячого центру “Артек”.
Переглядів: 401 | Додав: Informer | Дата: 02.04.2013 | Коментарі (0)

Упродовж І кварталу 2013 року проведено 124 перевірки щодо дотримання суб’єктами господарювання законодавства про захист прав споживачів.
Загалом перевірено якість товарів, робіт, послуг на суму 882,6 тис. гривень, забраковано та знято з реалізації продукції на суму 498,4 тис. гривень.
За результатами контрольних заходів видано 65 приписів про припинення порушень прав споживачів. В 39 випадках тимчасово призупинено, а в 151 випадку заборонено виробництво, відвантаження, реалізацію, продаж товарів, виконання робіт, надання послуг.
Переглядів: 349 | Додав: Informer | Дата: 02.04.2013 | Коментарі (0)

У День сміху під керівництвом голови Чернівецької ОДА пройшла апаратна нарада. Спершу Михайло Папієв поцікавився, хто з присутніх не брав участі в суботньому мітингу. А відтак наголосив, що на всіх, хто не був на ході, треба підготувати подання на звільнення. Таким жартом Михайло Миколайович привітав всіх з Днем сміху і побажав гарного настрою. Від посмішок перейшли до серйозних справ.
Час прибирання
Очільник крайової виконавчої влади нагадав, що з настанням весни необхідно важливу увагу приділити благоустрою нашого краю. Буковина до Великодніх свят повинна бути охайною і прибраною.
– Необхідно звернутися до органів місцевого самоврядування, депутатського корпусу, всієї громади краю з проханням долучитися до цієї роботи. За цей час комунальні служби та структурні підрозділи в усіх населених пунктах краю повинні прибрати від сміття автомобільні дороги, зони відпочинку, придорожні лісосмуги, парки, сквери, цвинтарі, ринки тощо, – наголос ... Читати далі »
Переглядів: 443 | Додав: chorna | Дата: 02.04.2013 | Коментарі (0)

ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz