НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Вівторок, 19.03.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 05
Cпекулянтам бій!…
З 6 квітня при покупці квитка на поїзд пасажир повинен буде назвати касиру ім'я і прізвище людини, на яку оформляється квиток, щоб внести в нього ці дані. При посадці в поїзд потрібно пред'явити документ, що засвідчує особу, зокрема, паспорт громадянина України, паспорт для виїзду за кордон, посвідчення моряка, посвідчення члена екіпажу, посвідчення водія, паспортний документ іноземця та особи без громадянства.
Придбані до 6 квітня квитки, в яких не вказані дані пасажира, є дійсними. З такими квитками в поїзд пускатимуть без пред'явлення документів.
Купуючи квиток, прізвище та ім'я слід називати тією мовою, як ... Читати далі »
Переглядів: 405 | Додав: Informer | Дата: 05.04.2013 | Коментарі (0)

Згадали…
Минулого четверга відбувся допрем’єрний показ документальної стрічки «Квітка. Голос єдиному екземплярі» про життя та творчість всесвітньо відомої співачки з українським корінням. Їй би виповнилось 60, якби страшна хвороба передчасно не забрала її життя. Американці називали її КейСі – за першими літерами ім’я та прізвища, а для нас співачка завжди буде Квіткою. Її життя – це яскравий приклад майже здійсненої «американської мрії». Зробивши дивовижну кар’єру, співачці не вистачило єдиного кроку для підкорення найбільшої вершини. Не маючи звання народної артистки України, вона стала уособленням української самобутності для українців всього світу.
На диво організаторів, зібралося дуже багато бажаючих побачити невідомі сторінки життя Квітки Цісик. Приємним подарунком став ... Читати далі »
Переглядів: 530 | Додав: Informer | Дата: 05.04.2013 | Коментарі (0)

Вдаримо знаками по бездоріжжю!..
Нові знаки будуть встановлювати поки що лише на новозбудованих ділянках доріг. На дорогах, що вже в експлуатації, їх будуть встановлювати поступово.
Як повідомив начальник Центру з безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем при МВС України Сергій Будник, змінені правила передбачають 11 нових дорожніх знаків, переважно трьох категорій: інформаційні, сервісні та вказівні, які передбачені Віденською конвенцією про дорожні знаки і сигнали.
За його словами, ДАІ перший місяць дії змінених правил зосередить свою роботу з їх порушниками не на стягуванні штрафів, а на роз'яснювальній та профілакт ... Читати далі »
Переглядів: 326 | Додав: Informer | Дата: 05.04.2013 | Коментарі (0)

Цікаво…
5 квітня, у Центрі культури «Вернісаж» відбулося відкриття виставки конкурсних проектів реконструкції скверу по вулиці Університетській. Кожен бажаючий міг висловити свою думку стосовно репрезентованих робіт.
Нагадаємо, 5 березня в Чернівцях проводився відкритий архітектурний конкурс на кращий проект благоустрою території скверу – пам’ятки природи місцевого значення на розі вулиць Університетської та М.Коцюбинського. Учасниками конкурсу стали окремі фахівці, авторські колективи дипломованих професійних архітекторів, студенти архітектурних і художніх навчальних закладів, що мають відповідну кваліфікацію, з Києва, Львова, Чернів ... Читати далі »
Переглядів: 401 | Додав: Informer | Дата: 05.04.2013 | Коментарі (0)

Гласність…
Згідно з декларацією, загальна сума сукупного доходу секретаря Чернівецької міської ради у 2012 році склала 102308,65 грн., зокрема, заробітна плата – 92562,89 грн. матеріальна допомога – 9745,76 грн.,
Віталію Михайлішину належить ¼ квартири загальною площею 47,0 кв. м. Земельних ділянок, житлових та садових будинків, гаражів та транспортних засобів у секретаря чернівецької міської ради немає.
Доходи членів сім’ї Віталія Михайловича в минулому році склали 78105,23 грн., з яких 56154,38 – це заробітна плата і 21950,85 – аліменти. Також у власності членів родини керівника міста є квартира загальною площею 114 кв. м та ... Читати далі »
Переглядів: 362 | Додав: Informer | Дата: 05.04.2013 | Коментарі (0)

Мудро…
Дія розпорядження «Про проведення весняного місячника санітарної очистки та благоустрою міста Чернівців» подовжена до 1 травня 2013 року.
Таке рішення було прийнято з метою забезпечення наведення належного санітарного стану в місті Чернівцях та поліпшення санітарно-екологічного благополуччя його мешканців.
Переглядів: 373 | Додав: Informer | Дата: 05.04.2013 | Коментарі (0)

Попередження…
Як інформує головне управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області, в зв’язку з сильними опадами в Чернівецькій області зростає ризик забруднення та погіршення якості питної води в джерелах децентралізованого водопостачання, зокрема в криницях.
З метою профілактики інфекційних захворювань на територіях, де можливе забруднення питної води Держсанепідслужба краю рекомендує буковинцям не використовувати для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з незнайомих джерел водопостачання, а користуватися водою питною фасованою або привізною і обов’язково кип’ятити її, дотримуватись правил особистої гігієни. Також в разі ... Читати далі »
Переглядів: 378 | Додав: Informer | Дата: 05.04.2013 | Коментарі (0)

Гласність…
Відповідно до статті 12 Закону України «Про запобігання і протидії корупції» перший заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Георгій Галиць подав декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2012 рік. Загальна сума сукупного доходу Георгія Галиця склала 248 тис. 683 грн., у тому числі заробітна плата – 129 тис. 46 грн., дивіденди, проценти – 4 тис. 227 грн., дохід від відчуження рухомого та нерухомого майна – 115 тис. 410 грн.
Першому заступнику голови облдержадміністрації належить земельна ділянка площею 800 кв.м та дві квартири площею 114 і 70,1 кв.м. Він володіє авто ... Читати далі »
Переглядів: 340 | Додав: Informer | Дата: 05.04.2013 | Коментарі (0)

Думка…
Всередині опозиції може бути створена нова фракція або депутатська група. Можливий лідер - депутат Анатолій Гриценко. Таку думку висловив голова правління Центру політичних досліджень Пента Володимир Фесенко.
«Теоретично це можливо, але я не впевнений, що Гриценко саме зараз, в умовах протистояння опозиції з більшістю, готовий піти на такий крок. Крім того, у нову групу увійдуть різні депутати, з різними поглядами, їм буде важко вибрати лідера. Треба буде шукати нейтральну фігуру, тобто координатора. Крім того, на цю людину накладено тавро "розкольника", і я не знаю, чи готовий Гриценко до цього зараз», - зазначив політолог.
За словами експерта, Гриценко критично ставиться до лідера опозиційної фракції Батьківщина Арсенію Яценюку і вже не раз публічно висловлюв ... Читати далі »
Переглядів: 314 | Додав: Informer | Дата: 05.04.2013 | Коментарі (0)

Брудна справа…
Як інформує державна екологічна інспекція у Чернівецькій області, з метою перевірки додержання вимог природоохоронного законодавства України суб’єктами господарювання та громадянами області упродовж I кварталу 2013 року екоінспекцією проведено 570 перевірок.
Завдяки цим контрольним заходам до адміністративної відповідальності за виявлені порушення притягнуто 527 осіб - до них застосовано штрафні санкції на суму 118 тис. гривень. За нанесені екологічні збитки інспекцією виставлено 47 претензій та позовів на майже 454 тис. гривень. Окрім цього, для запобігання порушень природоохоронного законодавства щодо атмосферного пов ... Читати далі »
Переглядів: 326 | Додав: Informer | Дата: 05.04.2013 | Коментарі (0)

Хоч і без власного авто, але трохи має…
Відповідно до чинного законодавства Прем’єр-міністр України Микола Азаров оприлюднив декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2012 рік.
Як вимагає закон, в декларації також відображені доходи членів родини – а саме його дружини, Людмили Миколаївни Азарової.
Минулого року сума одержаного Миколою Азаровим доходу склала 614 833 гривні і 58 копійок. З них 444 742 гривні 72 копійки – заробітна плата, 40 800 гривень – дохід від викладацької і наукової діяльності та 129 290 гривень 86 копійок – дивіденди.
Дохід дружини – 73 274 гривні.
У власнос ... Читати далі »
Переглядів: 355 | Додав: Informer | Дата: 05.04.2013 | Коментарі (0)

Локомотив буковинської економіки…
Перш за все керівник ринку наголосив на тому, що вважає пріоритетним створення комфортних умов для роботи підприємців. «Коли для людини створено належні умови праці, вона має можливість заробити більше грошей, і це – запорука успіху будь-якого підприємства», – заявив Руслан Сербінчук.
Валовий дохід «Калинівського ринку» у 2012 році становив 74 мільйони 955 тисяч гривень. Це майже на 9 мільйонів більше, ніж у 2011 році, на 24 мільйони більше ніж у 2010-му і на 40 мільйонів більше ніж у 2008-му році. Це без урахування ринкового збору, який існував до 2011 року.
Генеральний директор ринку зазначив, що суттєві зміни в доходах від щоденного оквиткування яскраво окреслють ті корупційні схеми, що раніше діяли на ринку. Адже це стаття доходів ... Читати далі »
Переглядів: 362 | Додав: Informer | Дата: 05.04.2013 | Коментарі (0)

ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz