НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Вівторок, 19.03.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 06
Останнє корейське попередження чи політичний торг?..
Північнокорейський МЗС надіслав іноземним посольствам в Пхеньяні повідомлення про можливість початку війни на Корейському півострові в найближчій перспективі.
"Через зрослої загрози з боку США ситуація на Корейському півострові стала дуже напруженою", - говориться в повідомленні, яке цитує агентство Сіньхуа.
"Питання не в тому, чи почнеться війна, а в тому, коли війна спалахне на півострові", - уточнюється в документі. Там також наголошується, що в разі подальшого розвитку подій іноземні посольства і дипмісії повинні розглянути можливість евакуації. Зі свого боку, КНДР надаст ... Читати далі »
Переглядів: 350 | Додав: Informer | Дата: 06.04.2013 | Коментарі (0)

Велика вода – велика біда…
Через підйом рівня води в річках жителі Івано-Франківської області змушені переміщатися по вулицях на човнах, повідомляє kp.ua. У зв'язку з потеплінням і швидким таненням снігу вода все прибуває, хоча рятувальники запевняють, що пік вже позаду.
- Максимальний рівень води в річках був в полудень п'ятниці, - зазначають місцеві рятувальники. - У річці Ворона вода піднялася майже до п'яти метрів, в річці Свірж рівень води сягнув понад чотирьох метрів, в Дністрі - майже шести метрів. Будинки, підвали, присадибні ділянки, господарства, колодязі та сільськогосподарські угіддя затопило в 31 населеному пункті області ... Читати далі »
Переглядів: 428 | Додав: Informer | Дата: 06.04.2013 | Коментарі (0)

Тривога...
Після повідомлень про витік заміри рівня радіації і відкачування радіоактивної води проводить Tepco, компанія-оператор АЕС "Фукусіма-1". Загалом близько 120 тонн радіоактивної води могли витекти зі сховища, як повідомили японські фахівці, які проводять її відкачування в інший резервуар. За даними Tepco, рівень радіації, на місці аварії становив 6 тисяч барелів на кубічний см.
Це вже другий випадок збою в системі охолодження на АЕС за останні 3 тижні.
Втім, представник компанії-оператора заспокоює громадськість:
"В даний час наші прилади в затоці біля станції не зафіксували високий рівень радіації, ми не віримо ... Читати далі »
Переглядів: 340 | Додав: Informer | Дата: 06.04.2013 | Коментарі (0)

Хоче керувати…
Як повідомила прес-служба Президента України, Георгій Філіпчук попросив Віктора Януковича про помилування.
"Вельмишановний пане Президенте. Звертаюся до вас з проханням про помилування, оскільки Апеляційний суд міста Києва, змінивши вирок суду першої інстанції, встановив для мене випробувальний термін два роки, залишивши без зміни додаткове позбавлення мене права обіймати певні посади в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, на державних чи комунальних підприємствах, установах чи організаціях, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на три роки. Позитивне вирішення цього питання дозволить відновити повноту моїх громадянських прав, сприятиме більш активній діяльності в науковій, грома ... Читати далі »
Переглядів: 316 | Додав: Informer | Дата: 06.04.2013 | Коментарі (0)

Давно потрібно…
Міністерство інфраструктури України ініціює ведення плати за користування українськими дорогами для вантажних автомобілів важче 12 тонн.
Про це заявив на брифінгу в Києві міністр інфраструктури Володимир Козак.
«У якій країні ви їздите безкоштовно? Більше ніде. Ми повинні вводити це поступово: зробити добре дорогу, а потім брати гроші за користування дорогою. Але поки лише з великовантажних автомобілів - понад 12 тонн», - сказав міністр.
При цьому він додав, що платні дороги будуть обладнані вагами та оціночними лабораторіями. Крім того, Козак підкреслив, що сьогодні широке використання великовантажних ав ... Читати далі »
Переглядів: 348 | Додав: Informer | Дата: 06.04.2013 | Коментарі (0)

Важка перемога…
Вчора чернівецька «Буковина» зіграла перший офіційний матч у 2013 році. Як повідомляє ФСК "Буковина", підопічні Вадима Зайця протидіяли на виїзді колективу «Арсенал» (Біла Церква). На жаль, на 37 хвилині наша команда поступалася суперникові з рахунком 0:2. У воротах Богдана Когута "розписалися" Іван Петрук (18 хвилина) та Іван Спичка (37 хвилина). За дві хвилини до завершення першого тайму у ворота господарів призначили пенальті (порушення проти Руслана Платона), який вдало виконав потерпілий. У першому таймі вилучили з поля гравця команди «Арсенал» Олександра Толстяка, який грубо діяв проти Артема Єлова.
На 52 хвилині матчу буковинці пропустили втретє – у ворота нашої команди призначили пенальті, який реалізував Іван Спичка. Через чотири хвилини знову влучно ... Читати далі »
Переглядів: 391 | Додав: Informer | Дата: 06.04.2013 | Коментарі (0)

Велика вода…
Підтоплення спостерігаються у Вінницькій, Волинській, Хмельницькій, Житомирській, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Полтавській, Чернівецькій, Чернігівській областях та в українській столиці.
Наразі залучено 481 рятувальник. За добу було відкачано 76 тис. 567 куб.м води.
Проїзд автодорогами забезпечений.
На території Рівненської області є місця переливу води на 2-х автодорогах місцевого значення. Організовано об'їзд цих ділянок.
Переглядів: 342 | Додав: Informer | Дата: 06.04.2013 | Коментарі (0)

Слабка стать?..
Анна привезла з Угорщини, де проходили змагання, дві золоті медалі.
До того вона чотири рази вигравала Чемпіонат Європи та двічі – світу.
У складі збірної України на ЄВРО 2013 крім Анни Беженар змагалися ще двоє буковинців – Олександр Доскальчук та Юрій Чижевський. Юрій отримав золото у розділі «агон» та срібло у розділі «ММА». Олександр став бронзовим призером у боях без правил.
За підсумками виступів у сезоні 2012-го року Олександр Доскальчук та Анна Беженар визнані кращими спортсменами року світової організації «ФІЛА».
Переглядів: 423 | Додав: Informer | Дата: 06.04.2013 | Коментарі (0)

На контролі…
Секретар Чернівецької міськради Віталій Михайлішин відвідав Чернівецьку, щоб особисто перевірити хід ремонтних робіт, що тривають у старому корпусі міської дитячої клінічної лікарні №1.
На спеціальній нараді із начальником управління охорони здоров’я міської ради Ігорем Незборецьким, головним лікарем лікарні Сергієм Сторожуком, керівниками комунальних підприємств та підрядниками керманич міста обговорив основні проблеми, пов’язані із ремонтом, а також побував у хірургічному корпусі.
Не зважаючи на певні складнощі, відновлено постачання теплої води до нового корпусу. Основні ремонтні роботи в старому корпусі буде за ... Читати далі »
Переглядів: 325 | Додав: Informer | Дата: 06.04.2013 | Коментарі (0)

Тішить…
Підліткова агресія має безпосередні коріння у найближчому оточенні підлітка, тобто батьки, однокласники, друзі. Важливим фактором збільшення проявів агресії у дітей є доступний і неконтрольований медіа-простір, який нас оточує, засилля жорстокості на телебаченні та в мережі Інтернет. Як наслідок з’явився новий метод цькування однолітків – через соціальні мережі. Стримати негативний вплив медіа, Інтернет-інформації складно. Тому в першу чергу батькам варто відслідковувати, які телевізійні програми дивиться дитина, які сайти відвідує, як проводить свій вільний час. Але, нажаль, батьки не завжди прикладають зусиль для виховання своїх ді ... Читати далі »
Переглядів: 422 | Додав: Informer | Дата: 06.04.2013 | Коментарі (0)

ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz