НЕЗАЛЕЖНА ГАЗЕТА


     Вівторок, 19.03.2024


Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 25
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 08
Думка…
Екс-глава МВС України Юрій Луценко в жодному з трьох опозиційних лідерів не бачить самодостатнього лідера нації.
"Яценюк, Тягнибок, Кличко... Я не збираюся бути четвертим. Єдність трьох парламентських опозиційних сил відбулася", - сказав він в інтерв'ю "5 каналу" в понеділок, 8 квітня.
Відповідаючи на питання про те, хто з трьох лідерів опозиційних сил найбільше готовий очолити Третю республіку, він сказав: "На сьогоднішній день жоден з цих кандидатів не є самодостатнім лідером, з набором всіх достатніх рис, хтось мудріший... хтось радикальніший, хтось більш рішучіший. Але повного інструментарію, щоб стати лідером нації, ... Читати далі »
Переглядів: 384 | Додав: Informer | Дата: 08.04.2013 | Коментарі (0)

Зрушення…
Президент Віктор Янукович підписав Закон № 157-VII «Про ратифікацію Угоди між Україною та ЄС про внесення змін до Угоди між Україною та ЄС про спрощення оформлення віз».
Про це повідомили в прес-службі Президента України Віктора Януковича.
Нагадаємо, що 22 березня Верховна Рада ухвалила Закон "Про ратифікацію Угоди між Україною та ЄС про внесення змін до Угоди між Україною та ЄС про спрощення оформлення віз". Угода між Україною і ЄС про спрощення оформлення віз було підписано 23 липня 2012 року в Брюсселі.
Переглядів: 363 | Додав: Informer | Дата: 08.04.2013 | Коментарі (0)

Епоха…
Сьогодні у віці 87 років померла від інсульту екс-прем'єр-міністр Великобританії, єдина жінка на цій посаді, Маргарет Тетчер.
Біографічна довідка
Маргарет Тетчер (у дівоцтві - Робертс) народилася 13 жовтня 1925 року в родині бакалійника, в місті Грентем. Її батько був громадським активістом, а в період з 1945 по 1946 обіймав посаду мера Грентема.
Маргарет отримала стипендію для навчання в Школі для дівчаток Кестевена і Грентема, звіти з якої говорять про старанність і постійну роботу учениці над самовдосконаленням. В останній рік навчання в школі з підготовки до вищої освіти подала прохання на стипендію для вивчен ... Читати далі »
Переглядів: 415 | Додав: Informer | Дата: 08.04.2013 | Коментарі (0)

У Чернівецькій області у зв’язку з сильними опадами зріс ризик забруднення та погіршення якості питної води в криницях. Тому людям радять використовувати фасовану або привізну воду.
Про це повідомиляють у головному управлінні Держсанепідслужби в області.
Держсанепідслужба рекомендує буковинцям не використовувати для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з незнайомих джерел водопостачання, а користуватися водою питною фасованою або привізною.
Також фахівці радять обов’язково кип’ятити воду, дотримуватись правил особистої гігієни.
У разі забруднення води в криниці, необхідно проводити її очищення та дезінфекцію.
Переглядів: 384 | Додав: chorna | Дата: 08.04.2013 | Коментарі (0)


Міхеїл Саакашвілі проходить курс лікування в Стамбулі, куди він прибув з робочим візитом два дні тому. За повідомленнями ЗМІ, грузинський президент зламав руку під час катання на велосипеді. Президента доставили з Анталії в Стамбул. Нині він перебуває в лікарні, через що відтермінували всі заплановані заходи з участю глави Грузії, повідомляє "Грузія-Онлайн". В Адміністрації президента наразі не коментують цю інформацію.
Переглядів: 383 | Додав: chorna | Дата: 08.04.2013 | Коментарі (0)

Сумуємо…
Серце Олександри Степанівни зупинилось на 71-ому році життя після важкої хвороби. Олександра Боровкова прожила яскраве творче життя.
Понад чотири десятиліття віддала Олександра Степанівна Чернівецькому державному телебаченню, куди прийшла у 1962 році. Нею було проведено сотні програм в студії і на пересувній телевізійній станції, впродовж десятиліть вона першою повідомляла буковинцям новини краю, була незмінною ведучою телерадіомарафонів “Милосердя” та вітальної програми “Даруємо пісню”. У творчому доробку Заслуженої артистки України сотні інтерв’ю з відомими митцями.
Переглядів: 440 | Додав: Informer | Дата: 08.04.2013 | Коментарі (0)


Державна податкова інспекція у м. Чернівці нагадує, що для платників єдиного податку першої та другої групи встановлено річний звітний період із цього податку.
За І квартал 2013 року податкову декларацію з єдиного податку подавати не потрібно. За результатами роботи 2013 року платники єдиного податку першої та другої групи повинні будуть заповнювати та подавати декларацію не раз на квартал, а раз на рік.
Декларація за 2013 рік буде подаватися у 2014 році протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року.
Відповідна норма передбачена Законом України від 20 листопада 2012 року №5503-VI „Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо перегляду ставок деяких податків і зборів”, який набрав чинності з 4 січня 2013 року.
Звертаємо увагу, що незв ... Читати далі »
Переглядів: 334 | Додав: chorna | Дата: 08.04.2013 | Коментарі (0)

Просунуті…
Днями лауреат конкурсу «Вчитель року – 2012» вчитель англійської мови Софія Войтовська провела у спеціалізованій школі №22 майстер-клас на тему: «Використання комп’ютерних та Інтернет технологій на уроках англійської мови: онлайн вправи та квізи. Створення інтерактивних ігор у програмі пауерпоінт». У роботі майстер-класу взяли участь 36 вчителів англійської мови міста.
Обговорювалися переваги використання онлайн вправ та квізів, як метод індивідуального підходу та підготовки до контрольної роботи або тестування. Також йшлося про інтерактивні ігри у програмі пауерпоінт та використання готових шаблонів для створення власних і ... Читати далі »
Переглядів: 410 | Додав: Informer | Дата: 08.04.2013 | Коментарі (0)

З буксусом веселіше…
Працівники Тресту зеленого господарства та протизсувних робіт висадили на Центральній площі 100 кущів буксусу, або як його ще називають самшиту.
Ця вічнозелена рослина дуже добре переносить холод та морози і відтепер зелені насадження на клумбах Центральної площі будуть милувати очі чернівчан та гостей міста цілий рік.
Найближчим часом, в рамках місячника благоустрою та санітарної очистки міста, працівники Тресту зеленого господарства розпочнуть відновлення після зими клумб та газонів на Театральній та Соборній площах, а також в сквері ім. Ю. Федьковича.
Переглядів: 380 | Додав: Informer | Дата: 08.04.2013 | Коментарі (0)

Нема грошей?..
Чернівецька прокуратура з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері наприкінці березня поточного року провела перевірку щодо додержання службовими особами КП «Міжнародний аеропорт «Чернівці» вимог КЗпП України та Закону України «Про оплату праці». І встановила, що керівництвом даного комунального підприємства в порушення вимог ст. ст. 115, 116 КЗпП України станом на 19.03.2013 року безпідставно допущена заборгованість із виплати заробітної плати перед 153-ма працівниками та 5-ма звільненими у березні в розмірі понад 995 тис. грн.
Тому за даним фактом прокуратурою відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.175 ... Читати далі »
Переглядів: 374 | Додав: Informer | Дата: 08.04.2013 | Коментарі (0)

Здоров’я…
«Перед регіоном стоїть чимало завдань, які ми повинні виконати якісно, професійно та оперативно, адже мова йде про покращення медичного забезпечення буковинців, зменшення смертності та інвалідизації з причин невчасного надання лікарської допомоги», - підкреслив на щопонеділковій апаратній нараді губернатор.
За словами Михайла Папієва, вже зараз відчутні перші кроки впровадження Закону про екстрену медичну допомогу. Зокрема, збільшено бюджетне фінансування на медикаменти для бригад швидкої медичної допомоги з розрахунку 25 гривень на виклик. «Поступово традиційні приймальні покою будуть оснащуватись у повноцінні відділення з ... Читати далі »
Переглядів: 355 | Додав: Informer | Дата: 08.04.2013 | Коментарі (0)

Розпорядження…
Михайло Папієв доручив Службі автомобільних доріг негайно розпочати ремонт двох мостів краю – у с. Атаки та с. Звенячин, а також доріг місцевого та державного значення.
«Кошти на ремонт мостів виділені, і треба негайно організувати там роботи. Чого ви чекаєте? Проїзд мостами через річку Дністер став небезпечним, тому я доручаю протягом тижня привести їх у належний стан. Якщо цього не буде зроблено – подання на звільнення керівників автодору повинні бути у мене на столі. Погодні умови дозволяють проводити поточні та капітальні ремонти і на автошляхах регіону. Обов’язково потрібно визначити, які ділянки доріг області зараз у найгіршому стані і розпочати роботи там, взятися за покращення дорожнього полотна на автошляхах державного значення, особливо у напрямку Ки ... Читати далі »
Переглядів: 310 | Додав: Informer | Дата: 08.04.2013 | Коментарі (0)

Велика вода…
Протягом 8 квітня для надання допомоги населенню для відкачування води на прибудинкових територіях від Державної служби України з надзвичайних ситуацій залучалось 402 рятувальника та 161 од. насосного обладнання. За добу відкачано 61 тис. 456 куб. м води (усього з 2 квітня відкачано 421 тис. 464 куб. м води).
На території Рівненської області у Костопільському (під'їзди до с. Дюксін, р. Горинь), Дубровицькому (під'їзди до с. Будимля, р. Льва) та Сарненському (під'їзди до с. Тинне, р. Случ) районах на дорогах місцевого значення є місця переливу води. Зазначені ділянки доріг запроектовані під перелив води. Рух легкових транспортних засобів обмежений, організовано об’їзд.
Внаслідок підняття рівня води у р. Снов, 6 квітня сталося часткове розмивання земляного ... Читати далі »
Переглядів: 366 | Додав: Informer | Дата: 08.04.2013 | Коментарі (0)

Трави, трави…
Нещодавно, з метою перекриття каналів надходження наркотичних засобів у розважальні заклади Буковини, працівниками УМВС України в Чернівецькій області було проведено низку оперативних заходів в одному з розважальних комплексів міста Чернівці.
Під час проведення цих заходів правоохоронці затримали 23- річного оператора-касира цього закладу, який реалізував марихуану.
У ході проведення особистого обшуку затриманого було вилучено близько 30 грам марихуани та 150 гривень, які він отримав за продаж наркозілля.
Наразі відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 307 (збут наркотичних засобів у місцях, що призначені для проведення культурних заходів, та інших місцях масового перебування громадян) КК Укр ... Читати далі »
Переглядів: 381 | Додав: Informer | Дата: 08.04.2013 | Коментарі (0)

Над прірвою…
За повідомленням прес-служби Укравтодору, вчора на мосту через річку Дністер на автомобільній дорозі державного значення Житомир-Чернівці стався провал залізобетонної плити проїзної частини.
Рух транспорту по мосту обмежено та здійснюється по правій стороні проїзної частини.
Виставлено та включено реверсивні світлофори, які регулюють односторонній рух почергово.
Переглядів: 431 | Додав: Informer | Дата: 08.04.2013 | Коментарі (0)

На сьогоднішній день на обліку ДПІ у м. Чернівцях перебуває понад 39 тисяч суб’єктів господарської діяльності – 8899 юридичних та 30184 фізичні особи. Важливо, що кількість платників податків постійно зростає. Порівняно з аналогічним періодом минулого року їх кількість збільшилась на 147 – 95 юридичних та 52 фізичні особи.
Не в останню чергу збільшенню кількості зареєстрованих платників податків сприяли законодавчі зміни. Так, Законом України від 24.05.2012 року № 4839-VI змінено процедуру взяття на облік юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців в органах податкової служби та Пенсійного фонду. Відтепер в органах державної податкової служби не потрібно отримувати довідку про взяття на облік платника податків юрособам та фізособам-підприємцям, дані щодо яких містить Єдиний державний реєстр (ЄДР) юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.
Зареєструвати власний бізнес стало простіше. При реєстрації своєї справи платникам податків не потрібно ... Читати далі »
Переглядів: 361 | Додав: chorna | Дата: 08.04.2013 | Коментарі (0)


Як повідомляє департамент охорони здоров'я та цивільного захисту населення обласної державної адміністрації,під час розширеного засідання колегії Міністерства охорони здоров'я України, на якому підбивались підсумки діяльності відомства у 2012 році та намічались перспективи розвитку сфери охорони здоров`я, заступник міністра Олександр Толстанов, зокрема, зазначив, що Чернівецька область входить у п'ятірку лідерів, де відзначається максимальний рівень народжуваності.

Так, на Буковині цей показник становить 12,8 на 1000 жителів. Вища народжуваність, за даними міністерства, у Рівненській, Закарпатській, і Волинській областях, а найнижчі показники зареєстровані на Донеччині, Сумщині, Луганщині і Чернігівщині.

У 2012 році в Україні народилось на 18 тисяч дітей більше, ніж у 2011 році, коефіцієнт народж ... Читати далі »
Переглядів: 356 | Додав: chorna | Дата: 08.04.2013 | Коментарі (0)

Пекельна кухня…
У фестивалі, який відбувся у Києві, взяли участь понад 170 кулінарів та експертів ресторанного бізнесу з 7 країн, серед них і студенти Чернівецького вищого комерційного училища Київського національного торгово-економічного університету.
Юні буковинські кулінари здобули перемоги у номінаціях.
Кожен з учасників ретельно готувався до Міжнародного конкурсу. У виборі приготування страви їм допомагали вже досвідчені майстри буковинської кухні.
Анастасія Гливка, срібна призерка Міжнародного фестивалю, під час конкурсу готувала десерт «Цитрусовий рай».
Це вже не перший міжнародний конкурс, у якому беруть у ... Читати далі »
Переглядів: 382 | Додав: Informer | Дата: 08.04.2013 | Коментарі (0)

Передчуття…
Спікер Верховної Ради Володимир Рибак вважає, що є два варіант виходу з парламентської кризи: саморозпуск Ради або всеукраїнський референдум про довіру парламенту.
«Питання можна вирішувати по-різному. Або депутати повинні знайти сили і саморозпуститися, якщо не знаходять контакт. Не треба чекати, коли Президент розпустить цей парламент. Ще варіант, коли Президент змушений буде звернутися до населення і скаже: "Вам потрібен такий парламент?" Нехай тоді визначаються люди», - сказав голова Ради в неділю ввечері в ефірі телеканалу Інтер.
Крім того, за його словами, в парламенті необхідно зменшити кількість депутатів - ... Читати далі »
Переглядів: 322 | Додав: Informer | Дата: 07.04.2013 | Коментарі (0)

Операція «Перехоплення»…
Міністерство оборони Японії називає шанси на запуск Північною Кореєю балістичної ракети як не надто високі. Проте в Токіо хочуть бути готовими до будь-якого повороту подій.
За наказом міністра оборони Іцунорі Онодера вже почалося виведення на ударну позицію бойових кораблів, оснащених системою стеження і наведення Aegis і ракетами великої дальності SM-3.
Це вже третій раз, коли японське оборонне відомство вдається до такого за останні роки. Новини з Японії прийшли через кілька днів після повідомлення передислокації північнокорейських ракет.
За відомостями південнокорейської розвідки, на східне уз ... Читати далі »
Переглядів: 374 | Додав: Informer | Дата: 07.04.2013 | Коментарі (0)

Знову продули…
Головний тренер київського "Динамо" Олег Блохін відзначає, що його команда поки не готова на рівних змагатися з донецьким "Шахтарем".
"Шахтар більш організована команда, а ми тільки будуємо команду", - сказав він на прес-конференції після першого для себе матчу з "Шахтарем" в ролі головного тренера "Динамо", в якому його команда програла з рахунком 1:2 на своєму полі.
При цьому О.Блохін вважає, що його команда не зовсім заслуговувала на поразку, а повинна була реалізовувати свої гольові моменти.
Говорячи про роботу арбітрів, О.Блохін сказав: "Я не хочу оцінювати суддівство, але перемогти суддівство важко. ... Читати далі »
Переглядів: 365 | Додав: Informer | Дата: 07.04.2013 | Коментарі (0)

ПОШУК
Тег
Чернівці 11-томний словник Інститут мовознавства Академія наук Василь Клічак Просвіта Тлумачний словник української мови НОВИНИ СВІТУ НОВИНИ УКРАЇНИ НОВИНИ ЧЕРНІВЦІ НОВИНИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Прокуратура КРИМІНАЛ НОВИНИ БУКОВИНИ 9 травня інваліди війни військовий госпіталь ветерани День Перемоги Михайло Папієв вибори міський голова Мельник мер Новодністровськ Панчишин результати голосування
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Svoboda © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz